YK Forum » 短文小說 » 轉}-冇錢壞女生VS有錢壞男生

2008-8-13 09:16 PM `乜婷.
轉}-冇錢壞女生VS有錢壞男生

人物介紹:

女:
琳:好好好好好好索,中四,呀爸呀媽成日唔係香港,冇錢but有足夠嘅零用錢,成績好好但係唔乖,校花第一,超串,超打得
雯:比琳差少少,中四係琳嘅最好朋友,呀爸呀媽成日唔係香港too,ok有錢,成績好好但係唔乖,但係琳唔肯用佢啲錢,校花第二,好串,打得
穎:校花第三,中四,同琳and雯好fd,呀爸呀媽管得幾嚴,好有錢,成績好好and超乖,唔串得加唔打得,成日要琳and雯保護佢,鍾意
恩,但係...
澂:姣婆一個,同琳佢地一班...(超黑人憎,唔介紹佢咁多)
男:
風:轉校生,超型,一入新學校就變校草第一,超有錢,呀爸呀媽唔理佢,超有錢成績差,超串,超打得
希:轉校生,一入新學校就變校草第二,有錢,好串,好打得
恩:轉校生,一入新學校就變校草第三,ok有錢成績差,串,打得

2008-8-13 09:17 PM `乜婷.
CH.1
*逸嵐中學
琳:哎呀,妖,撞咩呀撞,say sor啦
X:撞你唔好,我唔say呀,你吹咩
(琳一抬起頭,見到一個好型嘅人,佢就係風...)
琳:哦,你就係今日新轉嚟其中一個人呀,唔好咁串喎...[覺得佢好型..]
風:我係要串呀,你吹咩[佢真係好索呀]
琳(向佢吹咗一口氣):吹咗啦
風:算,我不嬲都唔蝦女仔嘅[死,唔夠佢串添]
琳:唔夠人串,就話唔蝦女仔,唉...而家啲男仔真係
風:你...算,係啦,你知唔知教員室係邊
琳:唔記得喎,頭先比人串親
風:sorry lor[呢個時候佢太無助啦]
琳:頭先又話唔講,咁咪乖lor(笑咗一笑)
風(臉紅):帶我去啦[佢笑個樣好得意呀]
(行緊過教員室嘅時候)
風:你叫咩名
琳:你呢
風:我問你先架bor
琳:咁咪係lor,問者先答
風:好,我叫風呀(想同佢握手)
琳:老土,我叫琳呀...

2008-8-13 09:18 PM `乜婷.
CH.2
Miss=M
M:今日我地有三個新生
男:男定女呀,一定係令女啫
澂:一定係型仔
琳:收啦你,死姣婆,三個都男嚟架,我今朝見到佢地
M:好啦唔好嘈啦,入嚟啦你地,你地自我介紹下啦
風:我叫風(好COOL呀)
希:我叫希呀,多多指教
琳:好老土呀你地
恩:妖,你收啦,我都未介紹.大家好,我叫恩[佢好索呀]
M:好啦,咪嘈,風你坐係琳隔嚟,希坐係風後面,恩坐係風前面啦
(而家嘅位係:
穎恩
琳風
雯希)
風:hi我地又見面啦
琳:咁咪衰lor
(而係前面)
恩:hello,你叫咩名
穎:hi,我叫穎呀[佢都幾型呀]
(後面)
希:hello,我叫希
雯:知啦
希:唔使咁串呀,你叫咩名呀
雯:我叫雯
(跟住上咗一日堂)
琳返到屋企先發覺自己留咗,本筆記係學校,就返去攞
一入到去,頭先嗰三個人訓咗係地下,傷曬...
琳:嘩,六國大封相呀!?
雖然係咁講琳都有幫佢地包紮
琳:終於搞掂啦,唉...好攰(佢就訓咗係風身上面)
第二朝
恩:邊個幫我地包架,幾令呀包得了佢望下周圍見到琳訓咗係風到就走咗出去)
風:邊鬼個訓係我上面呀(佢一見到係琳就即刻訓番低,但係都係整醒咗琳)
琳(臉紅):呀,點解我會訓咗係你到架
風:唔緊要,我想你永遠都訓係我到
琳:你咁講咩意思
風:其實我好鍾意你架,你做我條女呀
琳:睇下點先啦,你捉到我咪做lor
佢地一直係到跑...
風:捉到啦,你要做呀
琳:做咪做lor
風:好yeah,老婆仔,我地食早餐lor
琳:嗯
上堂嘅時候
希:你做我條女呀
雯:點解呀
希:因為我鍾意你lor,我睇得出你都鍾意我架
雯:一個月試用期

下一集:
恩會點呢,大家都睇得出恩係鍾意琳架...

2008-8-13 09:19 PM `乜婷.
第二日:
琳:恩,早晨呀
恩:嗯
琳:做咩呀你
恩:冇嘢呀,咪煩我啦
返到課室
澂:嘩,貪錢嘅琳返嚟lo
琳:你講咩呀
澂:而家係人都知風係xx集團嘅太子嘢啦
琳:我唔知bor...
風:hi,老婆仔
琳:你跟我上天台我有嘢問你
風:哦
*天台
琳:你係咪xx集團嘅太子嘢
風:係
琳:你做咩唔同我講
風:我諗住你知呀嗎
琳:我唔知,我淨係知而家我變咗一個貪錢嘅人
風:佢地覺之嗎,我唔覺喎(想拖住佢隻手)
琳:我覺呀,我唔想比你或者其他人覺得我係一個
風:琳
琳:唔好再叫我,我地分手啦
返到課室
琳一直喊一空喊因為平時佢成績都幾好所以老師冇理佢
恩:琳你冇嘢呀嗎,係未風蝦你
琳:冇呀
呢一切都比默默愛恩嘅穎見到,佢好心痛
放學之後
穎:琳,我有嘢同你講呀,一直放學呀
琳:哦...

2008-8-13 09:20 PM `乜婷.
CH.4
*回家的路上
穎:你...你係唔係鍾意恩
琳:做咩咁問
穎:你答咗先啦(臉紅)
琳:唔係
穎:真嘅,我唔信,恩咁關心你,你唔再同佢玩我就信
琳:我...
穎:咁啫係唔得啦,我憎死你呀
琳:得得得,我唔同佢玩啦,你唔好嬲我啦
穎:嗯
恩其實就係佢地後面,但係佢地一直都唔覺,呢一切比恩聽到,恩覺得好唔開心
*第二日
恩:琳,早晨呀(扮冇嘢)
琳:你收啦,同你好熟呀
恩:你咩事呀,尋日都好地地架
琳:尋日係尋日,今日係今日,我琳姐憎人使理由!?
恩:係唔係有人逼你咁做
琳:冇呀(想喊)
琳真係忍唔住啦,走咗上天台係到喊
琳:點解呀,點解我嘅命運係咁架
恩:你唔好咁啦
琳:你死開啲啦,跟上嚟做咩呀
恩:琳,其實我好鍾意你架
琳:咁又點呀,風都係咁講啦
恩:你唔好用風同我比呀(勁嬲+勁惡)
琳:你咁惡做咩呀
恩:SORRY呀,我冇心架
琳又忍唔住,就"籃"住恩係到喊
恩:我真係好鍾意你架,做我條女啦
琳:唔得(推開恩)穎好鍾意你架
恩真係好唔開心
鈴鈴鈴<----上堂嘅鍾
琳:上堂啦,落去啦
*課室
琳見到澂同風係到Kiss,佢真係好傷心,但係佢扮睇唔到,Kiss完之後...
琳:死姣婆,同我調位
風:你叫邊個死姣婆呀(想琳傷心)
琳:叫邊個唔好,姣婆,你調唔調呀,調過去同你個風風坐呀(將"你個風風"講得超大聲)
琳自己一個坐,佢隔嚟係冇人架
M:今日又有一個轉校生,入黎啦(驚死佢地嘈)
X:我叫俊
新人物出場:俊,都幾有錢,琳肯用佢啲錢,因為...
M:好啦,咁係坐係琳隔離啦
俊:你係琳?
琳:明顯啦
俊:琳.係我呀,我係俊呀,同你由細玩到大果個俊呀
琳:真係你!?
俊:唔唔
琳:好耐冇見啦喎
琳望過去風果邊,就諗到啲嘢
琳:俊,你可唔可以扮我條仔
俊:下.扮咋
琳:得唔得啫
俊:得
琳:多謝(笑咗一笑)
*放學
俊:我送你呀
琳:嗯
風(睇唔過眼):你咩料呀,送琳返屋企
俊:我係佢條仔
風:你冇嘢呀,我先係佢條仔呀
琳:我地分咗手架啦,你都搵過個啦,點解我唔得呀
風:你好嘢(走咗)
琳係咁喊,比雯見到
雯:你冇嘢呀嗎,做咩呀
琳:就係........(同雯講曬)
雯:有冇搞錯呀
琳:你唔好同佢講呀...

雯會唔會同風講呢,風知道咗之後又會點呢?

2008-8-13 09:27 PM `乜婷.
係咁一個禮拜過咗啦,雯真係唔忍心見到琳咁傷心,決定將呢一切話比風聽
雯:風,你跟我出嚟
風:咩事呀,同你好熟呀
雯:關於琳架,聽唔聽呀
風:佢啲嘢關我咩事
雯:唔關你事,咁咪唔好聽lor
風:聽咪聽,驚你呀[琳有啲咩同我講呢?]
雯:你知唔知呀.........件事就係咁啦
風:咁啫係,俊唔係同琳拍緊拖,琳仲愛我?
雯:係呀,豬...
琳突然間出黎
琳:雯,你同佢講曬
風:咁啫係真架啦,琳
琳:你邊個呀,彈開啲啦(跑走咗)
風:琳...
雯:喂,你唔係豬到咁呀,追啦
風:哦...(走埋)
雯:唉...
*係條街到
琳一直跑一直跑
突然有架車走咗出黎
風:琳,小心呀(撞開琳)
琳:呀
琳見到好多血,風...風佢比車撞到呀
雯,希,恩同埋穎都走咗出黎
琳:call白車呀,快啲呀(攬住風)
風比人送咗去e院,e生出咗嚟
琳:e生,佢點呀

2008-8-13 09:29 PM `乜婷.
CH.6
e:佢...
琳:妖,佢點呀,快啲講啦,想死呀
e:係嘅,佢冇生命危險,不過昏迷不醒啫
琳:咁佢幾時會醒番
e:呢個就要睇下病人嘅意志力啦
琳:唔該(喊...)
雯:你唔好咁啦
琳:最衰都係我,如果唔係我嘅出現佢唔會咁架
雯:咁係想點
琳:我會照顧佢直到佢醒
雯:但係你要返學喎
琳:返完學咪黎lor
雯:你頂唔頂得順呀
琳:得架啦
己經過咗一個月啦,但係風仲未醒,琳日日去照顧佢,終於佢忍唔住,去咗一個e院附近嘅公園喊
x:你冇嘢呀嗎
琳:冇呀
x做咩喊呀,你咁令,喊就唔令架啦
琳:係呢,你叫咩名呀
x:我叫銓
新人物出場:銓,黑社會大佬,有錢仔,打得,幾令仔,好串
琳:我叫琳
銓:你做咩喊呀
琳:冇呀,我男朋友昏迷咗一個月都未醒,掛住佢咋嗎
銓:你有男朋友架
琳:唔,佢係一個冇人可以取代嘅人
銓:係呀[佢咁令女,點會冇仔呀,冇好自作多情啦]
琳:我要返去啦,佢醒咗見唔到我就大鍋啦,bi
銓:好啦,call 我呀,呢個係我嘅電話
琳:唔
*e院
琳:風,醒啦,你訓咗好耐啦,快啲醒呀
琳好享受呢段時間,因為佢唔知風醒咗之後佢會點,佢唔想理風,佢真係好矛盾呀
風:老婆
琳:邊個講嘢呀,風你醒啦
風:唔唔
琳:我去叫e生啦
琳心諗:佢醒啦,咁我就可以功成身退,返去同佢講清楚
e:佢冇咩嘢啦,觀察幾日就得啦
琳:唔該
e:唔使
風:呢一個月你都係到照顧我,唔該曬
琳:唔使,我令你搞成咁架嗎[cool]
風:sorry呀,原諒我呀
琳:你講咩呀,你唔好5會喎,我係內疚先會照顧你
風:我知你仲愛我架,係咪
琳:唔係[決絕]
風:唔好咁對我啦
琳:我點對你呀,我照顧咗你一個月啦,冇拖冇欠,唔好煩我
風:[kiss咗落去]
琳:[推開佢]你做咩呀[好嬲+惡]
風:sorry呀,我冇心
琳:冇心冇心,你次次都係咁講,我聽得多啦,番到去搵你個澂啦
風:我同佢冇嘢架,我只係想你嬲咋
琳:你想我嬲使唔使kiss10分鐘呀
風:你...你留意到
琳:[死,口快快up咗出黎添,要幫自己講啲嘢]係呀,我係留意你呀,我睇吓你可以有幾長氣咋嗎
風:使咩睇啫,你試吓咪知lor
琳:彈開啲啦,你個口咁烏漕,仲有呀,我個初吻都比你攞埋啦,重想點呀
風:咩話,個個係你個初吻黎架
琳:係呀,本來諗住比一個愛我同埋我愛嘅人,點知比個3唔識7嘅人
風:sorry呀,我唔知架
琳:你比車撞到short咗呀,唔係冇心就唔知,好心你啦,我唔受架
風:我聽日會番學架啦
琳:唔得呀
風:點解呀[奸笑]
琳:[唔係呀,我放低咗佢架啦]冇,驚你死咗,我唔安樂啫
風:係咁咋[苦笑]
{風:琳,你唔再愛我啦嗎,點解雯會同我講果啲嘢嘅,無論點
我都唔會放棄架}
琳:係呀,唔係你想點,算,我走啦,你鍾意番學就番啦
風:哦...
*第二日
M:今日有一個新生,入嚟啦
琳:係佢!?
X:大家好,我係銓呀,Miss我坐邊呀
M:事但你啦
銓:我想坐嗰個人隔離呀
俊:你冇嘢呀,見唔到我係到架
{風:佢係邊個,點解佢識琳嘅}
琳:算啦,佢係新生黎架,讓下佢啦
俊:好,我比面琳,比你坐
銓:又見啦喎
琳:唔唔,你又會轉嚟嘅
銓:鍾意你呀嗎,咪轉過黎追你lor
琳:你咪玩啦[望下風,見佢唔係望住先話]你知我有男朋友架
銓;唔緊要,我一定會追到你
但係岩岩就比風見到,風好開心,岩岩放學...
風:你頭先係咪話你有男朋友
琳:你...你點知架
風:係咪啫
琳:係又點呀
風:嗰個係咪我
琳:你冇嘢呀,自大狂,我而家條仔係俊呀
風:你唔好唔記得雯同我講曬
琳:你...你好嘢[走咗]
銓:你做咩呀,搞到琳走咗
風:關你咩事,琳係我架,你唔使指意係我到搶走佢
銓:琳,係我架
琳無啦啦又彈咗出嚟     [作:好有鬼嘅feel呀]
琳:你地當我係咩呀,咩你嘅我嘅呀
風,銓:sorry呀
琳:又係sorry,sorry唔係大曬架
*一個禮拜後
小息嘅時候
雯:琳,死啦死啦,風佢地係操場到打架呀
琳:妖,佢地咩事呀
*操場
琳:你兩條仆街打咩q呀
風同銓冇理到,唔停手
琳:你地好啦喎[出手,兩個都打]
風佢地傷曬
all:琳姐好勁呀
琳:多謝多謝,你地呀,唔打咪好lor,搞到而家咁lol
風:我地嘅事唔使你理,唔關你事
琳(唔理佢):銓,你冇事呀嗎,係咪好傷,sor呀,你地打到唔肯聽我講,我先出手架
銓:唔緊要啦
琳;下次唔好理啲仆街啦,我同你去包紮啦
銓:唔
{風:點解你淨係理佢,仲要話我係仆街,你知唔知我好心痛架}
*包紮中
銓:我有啲嘢同你講呀

2008-8-13 09:29 PM yu1236
:P :D :star: :em32:

2008-8-13 09:29 PM `乜婷.
銓:其實...其實我好鍾意你架
琳:咩話聽唔到呀[啲人見到琳幫銓包紮就WOW WOW聲搞到好嘈]
銓:我話,我愛你呀!!!!![大嗌]
琳:做咩冇啦啦講啲咁嘅嘢呀[面紅]
銓:真架,信我呀,我會好好咁對你,唔會好似某啲人咁hurt你架
琳:但係...
銓:我知,你驚人話你係貪錢呀嗎
琳:你又知...
銓:各位我請你地幫佢xx琳見證,佢唔係一個貪錢嘅人,係我追佢架
all:好
琳:多謝你呀,銓[感動]
銓:嗯[想鍚琳]
琳:[推開佢]唔得架,我同佢kiss過
銓:我唔介意架,我鍾意嘅係你,唔係你嘅初吻
琳:嗯...[鍚咗落銓到]
all:風...風哥
琳:hello[好sweet]
風;你係咪做個仆街條女
琳:喂,你叫邊個仆街呀,我係做佢條女呀,你唔比呀
風:係唔比呀[大聲+勁惡]
琳:不過冇得你唔比喎
風:你係我條女黎架
琳:唔該你注意你啲言行,我唔係你條女啦,散咗好耐啦
風:但係你當初都係因為我有錢,你唔想比人話你先同我分手,點解你而家又同佢...
琳:但係佢搵咗呢到所有人做見證,呢到所有人都知我唔會
風:係咪真架(問佢地)
all:我地...我地...
琳:唔使驚佢,你唔係未見過我打低佢
all:係嘅,我地幫琳姐做咗見證
琳:聽到啦,你有冇咁做呀
風:好,你想我咁做呀嗎,[拖住琳隻手]我xx風搵你地做見證xx琳唔係個貪錢嘅人
琳:[唔理佢]放開我[cool]
風:你想點呀,我都做咗你想我做嘅嘢啦
琳:我唔想你再煩我呀
風:我一定會搶番佢番黎架[同銓講]
銓:睇下點...
"我不信愛人離開竟可變密友"銓手機
銓:咁大鍋,即黎
*7仔門口
風:點解呀,點解你要咁對我呀[醉咗]
琳見到佢
琳心諗:佢應該唔知係我掛...
琳:喂,你冇嘢呀嗎[死,我唔知佢住架bor,去酒店又驚比人話,唉,當我唔好彩啦]
*琳屋企
琳用熱毛巾幫佢整整快面
琳:為咗我,值得咩?
風:琳,你唔好走呀,我呢世從未試過真心愛一個人架,你係第一個
琳:呢D係你嘅真心話嗎...
琳比張床佢訓...
*第二朝
琳:哎呀,我條腰好痛呀
風:老婆,你醒啦
琳:你痴咩線呀
風:你咁做,唔係啫係你原諒我咩
琳:痴線,我見大家一場同學先幫你咋,番學啦
風:一齊呀
琳:痴線,一條路咋嗎
*返學
A:點解琳同風一齊嘅,佢唔係同銓一齊咩
風:你講咩呀
琳:算啦,銓信我咪得LOR
風:事但你
*課室
琳:銓,早晨呀
銓:點解你會同佢一齊[cool]
琳:佢尋晚...[比人cut咗]
銓:你跟我上天台
*天台
銓:點解你會同佢一齊
琳:佢尋晚飲醉咗,我又唔知佢住邊,又唔想同佢去酒店,咁我咪送佢去我屋企lor[又比人cut咗]
銓:跟住同佢上埋床
琳:你咁講咩意思呀,你唔信我呀
銓:你叫我點信你呀
琳:咁唔好信lor,我話同佢冇嘢你都唔信,分手啦
銓:你話架...
琳:係...我話嘅
銓落咗去之後,琳就係到喊,突然恩上咗黎
恩:你唔好喊啦,喊就唔令女架啦
琳:點解,點解個個都係咁,個個都唔信我
恩:唔係呀,仲有我呀,做我條女呀[哇,成日都乘虛而入架...]
琳:我都話唔得lo,穎好鍾意你架,仲有呀,我只會係銓同埋風之間擇
另一邊
風:琳,同你解釋咗未
銓:解釋咗啦,尋日你飲醉咗,跟住佢照顧你照顧到上床呀嗎
風:你講咩呀,琳點會咁講呀[惡]
銓:'mug"唔係咁嘅咩
風:你痴咩線呀,唔怪得知琳唔同你一齊落黎啦
風上到去,聽到曬佢講
風:琳,你...
琳:我...我...亂up咋嗎

2008-8-13 09:30 PM `乜婷.
風:真係?[奸笑]
琳;你...你想點呀
風:你知架
琳:我唔知bor
風:[攬住佢]
琳:[呢種感覺,好耐未試過啦,咪住,推開佢呀,唔好比佢攬住呀,做咩唔推開佢]你...
風:我愛你呀
琳:放開我[cool]
風:我唔放,我唔會一次又一次放開你架
琳:我叫你放開我呀[勁惡]
風:你仲鍾唔鍾意我
琳:鍾意又點唔鍾意又點,我有銓架啦
風;佢咁對你...
琳:咁又點呀,我慣架啦[苦笑]
風:你唔好咁啦,我會好心痛架...
琳:算啦,落去啦
風:你落去先啦,廢事銓5會
琳:我地...我地仲係fd黎架可
風:梗係啦
琳:多謝你呀^^
*課室
銓:琳,我...我
琳:你我咩呀我,我識你架咩?
銓(呆咗):琳,你...
琳:你好啦喎,唔係我就你,你想點呀
銓:冇啦,番位啦
琳番到位之後冇坐低,反而拎埋啲嘢過去同俊坐
M:今日又有新生啦
X:大家好,我叫兒呀
新人物出場:兒,乖乖女,令女,同琳係細個識到而家嘅FD
琳:係你
兒:琳,好耐冇見啦
琳:唔唔,坐呀[指住佢前面個位]
俊:佢係邊個黎架,識架
琳:關你咩事...
俊:問下啫[面紅]
琳:哦...明哂
一個月後*放學
琳:兒,你自己番屋企呀
兒:係呀,一齊呀
琳:唔啦,約咗人,俊,過黎呀
俊:哦...咩事
琳:送兒番屋企
兒:唔使啦
琳:要架,呢到好多衰人架
兒:好啦[面紅]
琳:咁係地慢慢啦喎[奸笑]
唔知點解,琳一啲寂寞嘅惑覺,佢嘅FD都開始拍拖,連恩都同穎一齊
風,銓:琳,一齊走呀
銓:同我一齊呀,我地好耐冇拍過拖啦
風:咁唔阻你地啦[好唔開心]
琳:風,唔好呀,我同你一齊
風:好呀[又超開心]              [變得真係快]
銓:琳...
琳:咩呀[冇嘢咁]
銓:上一上天台呀                 [真係鍾意上天台]
琳:哦...風你等我一陣
風:哦...
*天台
琳:叫我上黎做咩呀
銓:你係咪嬲咗我
琳:冇呀...
銓:咁你做咩唔同我一齊放
琳:唔同路呀嗎
銓:之前都係咁啦
銓:對唔住呀
琳:做番朋友啦
銓:唔好呀
琳:算啦
*落番去
琳:風,行啦
風:下...
琳:行啦
風:你唔係同佢一齊咩
琳:都話同你一齊lo
風:哦...行啦
*路上
琳:我同銓分咗手
風:真嘅,咁我咪有機會lor
琳:你唔好5會喎
風:我會令你再愛上我架
琳:事但你

2008-8-13 09:31 PM `乜婷.
*幾個月之後
琳:又話會令我愛上佢,都冇做過嘢,果然係唔可信(自言自語)
雯:琳,死啦,風入咗e院呀
琳:又入!?咩事呀今日
雯:好似話係同人打架,唔知呀,快啲啦
*e院
琳:風,你點呀
風:我冇嘢呀
琳:做咩又入黎,掛住呢到呀
風:無聊[辛苦]
雯佢地係出面等睇戲                                 [咪住,睇戲!?]
突然心臟顯示器顯示一條直線
琳:風...風...你起身呀,我做你女朋友啦,你起身呀
雯:琳,算啦[忍笑]
俊:喂,死仔起身啦,琳一陣嬲咗你呀,你都聽到你想聽嗰句lo
琳:????????????????
雯:等陣先啦
風:起啦起啦,咪煩啦你
琳:你...你[嬲]
風:琳...[將測試線從佢隻手拎走]
琳:你握我!!!
俊:你唔好嬲佢啦,佢想知道你有幾緊佢啫
琳:你地都知
雯:我地都係為你好啫
呢個時候銓入咗黎
琳:你唔好同我講你都知呀下
銓:我諗咗好耐,佢先係真正可以比幸福你嘅人
風:你地出去先啦...
琳:xx風,你好嘢
風:聽我講啲嘢先啦
琳:仲有啲咩講
雯:我地出去先啦
琳:雯呀...唔好啦
雯:乖啦
琳:哼,個個都衰人
琳:咩q事呀
風:我想問下我扮死嗰陣你講咗啲咩
琳:你想聽
風:嗯...
琳先唔會講多次呀...
琳:我話,xx風死咗就好啦,唔使係到嘈住曬,成日煩住曬,死咗咪好lor
風:真係,握我要比我鍚啖喎
琳:你夠握我lo
風:咁你鍚我一啖
琳:你就想[走過去打佢]
風:[成機鍚佢一啖]
琳:你...你次次都係咁架
風:你真係唔肯講你講過啲咩
琳:我咪講咗lor,你唔信咋嗎
風:你逼我架,你望下嗰度
琳(呆咗):你擺部機係到影我
風:我睇番咪知lor
琳講嘅嘢,風睇番曬
風:有人話做我女朋友架
琳:係咩,邊個呀[周圍望]
風:琳,做番我女朋友呀
琳:你握我喎
風:咁你想點
琳:我要你以後聽曬我話
風:呢個不嬲架啦
琳:^^
*一年過咗,雯同希,琳同風,俊同兒,恩同穎一齊升上中五,至於銓就退學
琳:又一年lo
雯:唔唔,時間過得真係快
琳:嘩,冇啦啦變咗個老人家喎,小心希唔要你呀
雯:你咁串你個風唔要你就真
穎喊住咁入黎
琳:睇黎係恩唔要穎喎
雯:做咩呀,恩蝦你呀
穎:恩lor,佢話同我去睇戲架嗎,點知佢同我去迪迪尼
琳:=.=
雯:=.=
恩:穎呀,唔好嬲我啦
琳:我地唔好做電燈膽啦
雯:我地去搵希同埋風
風:老婆仔,頭先你地好似講緊我地兩個喎,講咩呀
雯,琳:講你壞話
風,希:使唔使咁齊呀
琳:你地仲齊啦,莫非你地係
風:痴線
琳:你話咩話
風:冇,話你令女啫

2008-8-13 09:32 PM `乜婷.
琳:係至好
雯:好耐冇去過銓屋企反啦,今日去呀...
琳:我打比佢問下,喂,銓呀...
銓:點呀琳
琳:佢地話想今日去你屋企玩喎.得唔得呀
銓:得呀...你等我一陣
琳:哦...[點解...]
銓:咁你地今日放學之後黎啦
琳:可能會遲啲,Bi
銓:88
琳:今日唔可以比穎去,今日可能會有危險and自己攞一樣可以自保但係唔會打死人嘅嘢
風:你懷疑銓佢...
琳:唔...
叮噹...
銓:你地黎啦,入黎呀
琳:好耐冇見呀
銓:入我room呀
銓room
琳:咁多人嘅...
銓:今日無論如何我都要得到你
琳:預咗啦[拎咗支棍出黎]
其他人都攞咗出黎
銓:點解...
琳:我隻耳仔唔係short架,我聽到你同你講嘢
銓:咁好啦...
琳:記住唔好打死佢,打暈佢算啦
風:點解...
琳:佢係撮合我地嘅媒人
風;咁好啦
琳:雯同我打啲人,3個boy打銓啦,記住
恩:唔好打死佢呀嗎
琳:你地都要小心呀
今次佢地好努力咁打,因為佢地知道同銓打就好似同死神打咁
琳:真係差...我地去幫手
雯:唔唔
琳:點解你會變成咁架
銓:哼...哎呀...
風屋企嘅客房
琳:唉...銓,醒啦,佢地唔係好重手啫[好小心咁幫佢包紮]
風:老婆呀,我幫佢包啦...
琳:你呷醋呀,好可愛哦...
風:我先唔會呷呢個人醋呀,佢咁樣衰
琳:唔係呀,佢幾令仔呀...
風:老婆呀
琳:得啦得啦包完啦...你使唔使呀
風:我要老婆就鍚番...
琳:[鍚咗佢一啖]
風:呢到呀[指住個咀]
琳:唔得...

2008-8-13 09:33 PM `乜婷.
風:你真係唔鍚...
琳:我唔鍚
風:[狂吱佢]
琳:好啦好啦
X:唔得,唔可以鍚佢
風:邊條仆街阻住曬
琳:銓,你醒啦
風:都知係你架啦
銓:琳,你離開佢啦,我會好鍚你架
風:你有冇搞錯呀,係我面前溝我條女
銓:琳,點呀
琳:唔得架,我最愛嘅係風
風:聽到未呀
銓:你小心啲呀
風:我會架啦
*幾個月後放學
琳:記住...
風:小心啲呀嗎,你呢幾個月都咁講你煩唔煩呀
琳:唔鍾意聽咪唔好聽lor
風:聽我梗聽,老婆嘅嘢我唔敢唔聽
琳:哼
風:我走啦,番到去打比你
琳:88
*9:30p.m.
琳:又話打比我嘅
[I miss you 感動你]<------琳手機
琳:喂
銓:風而家係我手
琳:你昆我呀,風咁勁你夠佢打咩
銓:係唔夠架不過成百人打佢一個就夠啦
琳:你...你而家係邊我黎搵你
銓:西貢xx街
琳:你唔好傷害佢呀
銓:得啦
*西貢xx街
琳:放咗佢
銓:你痴線,我咁易放咗佢,我捉佢番黎做咩呀
琳:咁你點先肯放咗佢
銓:你要做番我條女離開佢
琳:你...
銓:你個心唔係我到,我都要你個人係我到
琳:好
銓:咁咪係lor
琳:而家放咗佢
銓:老婆叫到一定放
琳:邊個係你老婆
銓:你小心啲講嘢喎,我捉得佢一次我就可以捉佢第二次
*第二日
風:老婆,早晨[完全唔知咩事]
琳:我地分手啦
風:你講咩呀
琳:我話我地分手啦[惡+想喊]
風:唔得呀,我尋日...[比人cut咗]
琳:係呀,我係同銓一齊呀
風:又係嗰個仆街銓,正kai子
琳:你唔好咁話佢bor
風:你...
*放學嘅時候
琳:哎呀,妖,撞咩呀撞,睇唔到我心情唔好咩
風:撞你唔好,我夠心情唔好lo[傷曬]
{琳:同嗰日嘅情況一樣,不過氣氛完全唔同,我係呢到識佢,就係呢到結束}
琳:你做咩傷曬呀
風:唔關你事,你個銓會呷醋架
琳:我同你去sick room
*sick room
琳望住訓咗係到嘅風
琳:再見啦,風,你一定可以搵到一個比我更好嘅人,忘記我啦
講完琳就走上天台,諗住跳樓,點知
風:唔好呀
琳:你上黎做咩
風:我聽到曬你講嘅嘢,係咪有人逼你咁做
琳:冇,係我自願架,再見啦[講完就跳咗落去]
風:琳[想捉都捉唔到]
風梗係即刻跑落去同埋call白車
風:你唔好有事呀
琳:再見啦,風...我永遠愛你
風:你仲要同我結婚架,你唔好死呀
呢個故事係咪真係咁快完呢,唔會架,我唔會比琳死架

2008-8-13 09:34 PM `乜婷.
e院
風:佢...佢...點呀
e:佢已經醒咗
風:佢冇嘢呀嗎
e:佢好似冇咗部分記憶睇下你地邊個咁好彩佢唔記得你地啦,我會同佢作詳細檢查
呢個時候,銓黎到啦
風:最衰都係你,如果唔係你,佢唔會咁架[狂打佢]
銓:[冇還手,任佢打]
雯:風,算啦,睇下琳點先啦
520病房入面
風:琳,你點呀,你冇事呀嗎
琳:你係邊個...雯,你啲fD呀
雯;你唔認得佢,咁呢個呢[指住銓]
琳:都唔識,都幾令仔喎,介紹比我識呀
雯:風,你地出去先啦
風:超,買六合彩又唔見我咁易中[行出去]
雯:嘩,你做戲都幾叻喎
琳:咁都睇得出
雯:我係你個bESt fD黎架,諗住扮到幾時
琳:我想轉校半年,但係我會同佢地講我去外國廢事佢地check我,番黎嘅時候我諗銓唔會再鍾意我
雯:你唔驚風佢...
琳:我對佢有信心,你陪唔陪我轉
雯:都好...
琳:^^,幫我叫佢地入黎呀
雯:哦..
琳:雯同我講曬我之前啲嘢啦,但係我有啲唔信,所以我會去外國半年,番黎睇下你地會唔會有新女
風,銓:下,唔好走啦
琳:唔得
係呢個時候風流咗佢N世冇流過嘅眼淚,琳見到好心痛但係為咗風嘅安全同埋佢嘅幸福,無可奈可佢唔可以同風講
琳:一於咁話啦,雯會陪我去架
希:唔得呀,我唔制,我陪你地去
琳,雯:唔得
雯:乖啦
希:死人琳搶走我個老婆仔
琳:,好啦我要休息呀,你地走先啦

2008-8-13 09:35 PM `乜婷.
MC=Miss Chan

MC:今日我地有兩個新同學,你地入黎啦
琳:我叫XX琳{Cool}
雯:我叫XX雯{Cool}
男ABCDEFG:好令女呀
琳:收P啦你
男A:你好串喎
琳:關你咩事
男A:你串親我就關我事啦
琳:係你唔夠我串啫
男A:你...
琳A:我咩呀我
男A:你好野
琳:多謝,不過我不嬲都咁好野架啦,雯可
雯(笑緊):係呀係呀,(細聲)一入黎就同人嘈會唔會唔係咁好呀
琳:驚咩啫,我地成日一齊咪得lOr
雯:=.=事但你啦
琳:我坐點呀,Miss
MC(好驚琳):下,下...你坐XX銘隔離
琳:啫係邊個呀,我岩岩黎咋,鬼識呢到啲人
MC:頭先同你嘈果個呀
琳:OH SH*T,Miss早響呀,有排煩
雯:咁我呢,Miss(扮有禮貌)
琳:你D戲好假呀...
雯:玩下啫
MC:你坐XX詠隔黎啦
*係位到
銘:令女,你好串喎
琳:第一,我唔係令女,唔好亂咁叫,第二,我串唔串唔關你事,第三,我係串都係串你啫
銘:你...(激死中)
另一邊
雯:hAlO,做個fD啦
詠:好呀
LING LING<-----LUNCH
銘:一齊食lunch?
琳:你請
銘:你串我喎
琳:耶,唔好咁啦,銘哥哥(扮姣)
銘:好姣...
琳:耶,你咁話人架
銘:咪扮啦,請啦請啦
琳:yeah,握咗餐飯食
銘:你昆我!!
琳:咁你係咪唔請
銘:係
琳:咁我唱比人聽話XX銘係個唔守信用嘅人(好大聲)
銘:Shu...撞鬼你呀,比人知道我仲唔死,好彩冇人啫
琳:咁你請唔請
銘:請...有得唔請咩(細聲)
琳:有,你唔驚我話比人聽你咪唔好請lOR
銘:咁都聽到=.=
琳:行啦,好肚餓呀
*街到
琳:SH*T
銘:咩事呀
琳:銘,行第二邊呀
銘:點解呀
琳LZ
銘:好啦...
X:琳,琳,係唔係你呀,你唔係去左外國架咩          [冇錯,呢個就係我地嘅男主角,風]
琳:走呀(拖住銘走),你認錯人呀(大叫)
*某公園
琳:好彩冇追黎
銘:做咩呀(好溫柔)
琳(發現自己拖住銘隻手):對唔住呀[面紅]
銘:唔緊要啦,去食野先
琳:哦...[仍然面紅]
*學校
琳:雯,死得啦
雯:咁點解你仲係到
琳:唔好玩啦,我LUNCH果陣見到風呀
雯;死得啦[大叫]
琳:叫得仲大聲過我,搞錯...
雯:你點同佢講
琳:我咪跑走咗,跟住同佢講,話佢認錯...
雯:咁都好D
*課室出面
X:你鍾意左佢?
銘:嗯...呢種感覺好特別
X:係至好,唔好玩人呀
銘:你理得我

死啦死啦,又有情敵出現,半年呀,點捱呀
琳呀琳,你要把持住呀,風等緊你架...

2008-8-13 09:36 PM `乜婷.
今集大結局啦,作得好長好長...

其實琳一直係到聽緊,雖然佢地一直冇講名,但係琳覺得佢地講緊嘅係佢...番到位之後
琳:死啦點算呀,唔會嘅,我聽錯啫(自言自語)
銘:琳,琳...
琳:唔會嘅,我聽錯啫
銘:琳,琳(好大聲)
琳:嘩,咁大聲嚇死人咩
銘:頭先叫你你又唔理我,咁我咪大聲D lor
琳:e,放學啦
銘:你冇野呀嗎,一齊放學呀
琳:唔,唔好啦,我,我走先啦...
琳{你做咩口窒窒呀,你唔會驚左佢呀,唔會嘅}
銘:咁你小心D喎
琳番緊屋企果陣因為諗野諗得太入神,唔小心撞到人
A:頂,好痛呀
琳:sor,sorry呀
A:令女,自己一個呀
琳:冇眼你睇呀
A:你撞到我仲咁串嘴
琳:串你咪串你lor,你放開我呀
A就將佢捉左入後巷
A:你撞到我就要聽曬我話
琳:放開我呀
試問一個女仔又點夠一個男仔大力呀,琳打架再勁都唔夠佢黎
A推佢埋場邊狂嘴
琳:唔好呀
X:放開佢
琳:銘...
A:你叫我放就放呀
跟住佢地打起上黎
銘:你跟邊個架
A:XXX
鉻:得啦,佢識點做架啦,走啦
琳:銘,我頭先真係好驚呀,好彩你及時黎到咋(攬住銘喊)
銘:傻女黎架,唔好喊啦(爆溫柔+摸琳個頭)
琳+銘:你可唔可以...
琳:你講先啦...
銘:你可唔可以做我條女,我好鍾意你架
琳:我有男朋友架
銘:唔緊要架,我會等你架
琳:唔好為左我曬你D時間
銘:係呢,你頭先問我可唔可以咩
琳:我本來想問下你可唔可以送我返屋企我驚...
銘:咁行啦(拖住琳隻手)
琳:銘,你可唔可以放...
銘:一次咁多呀,真係一次...
琳:嗯...行啦
係琳返屋企果段路,佢地都冇出聲,或者呢個時候沉默係好D嘅
琳:我到啦,我返去先啦
銘:我聽日可唔可以黎接你
琳:但係...
銘:我只係以朋友身份黎接你架咋
琳:好啦(鍚咗佢一啖,塊面啫)
銘:琳,你...
琳:呢個就當係你幫我,我報答你嘅禮物
銘:^^
琳:聽日見啦

第二日,琳屋企樓下
琳:咁早嘅,等左好耐呀
銘:唔係呀
琳:咁就好啦(q住銘隻手)
銘:琳,你...
琳:從今之後你就係我嘅呀哥,你唔準蝦我架
銘:行啦,呀妹
琳:^^
話咁快半年就過咗啦
琳要返去搵風佢地啦,今日銘約左琳食早餐
銘:今日見返你男朋友喎,緊唔緊張呀
琳:有咩好緊張啫
銘:你串我下話
琳:串你咪串你
銘:你死得啦(狂吱佢)
琳:唔好吱啦,唔串唔串啦,你放過我啦
銘:哼(扮嬲)
琳:喂呀,你唔係嬲呀
銘:.............
琳:唔好嬲啦
銘:.............
琳:算數,我買野食
銘:喂,你唔計續
琳:你都唔受,我咪唔計續lor
銘:你個衰妹呀,返學啦,仲食
琳:好肚餓呀
銘:lunch我去搵你,等我呀
琳:哦...反正我都諗住介紹風比你識
返到學校
琳:風
風:你返黎啦(cool)
琳:你做咩呀
穎:風風
琳:風風!?(琳望一望風,再望穎)
穎:琳,我...
琳:點解你地要咁對我
風:你跟我上天台,我有野問你
風:你係唔係識左個叫銘嘅男仔
琳:係呀,我叫佢lunch黎...
風:你係唔係鍾意左佢
琳:唔係,我點會鍾意佢
風:咁點解你又鍚佢,又攬住佢,仲同佢拖手仔返學
琳:你知道我冇去外國
風:你答左我先
琳:你信唔信我(忍住唔喊)
風:你叫我點信你呀
琳:咁啫係唔信啦
風:你同我解釋左先
琳:一切你係lunch time就會知
風:好,我等...
今日嘅lunch time黎得特別快
校門
銘:呀妹,你出黎啦
琳:呀哥
銘:做咩呀,你喊過黎
風:佢...佢係你呀哥!?
銘:唔係你以為咩
琳:你明啦可,不過算啦,你都唔信架啦
風:我...
琳:咪住,你同穎一齊咁恩點呀
風指住校門)
琳:恩(跑去恩果到)
恩:琳,你番黎啦
琳:點解你地會變成咁架
恩:係你走左冇耐,穎同我講分手,我問佢點解佢話佢鍾意左風,而我一直都冇放低過你,所以應成左佢
琳行番過去)哼,xx風,你好野
風:琳,琳...係我錯,我唔應該唔信你,我...
琳:聽日我係迪迪尼門口等你,你唔黎我就算
風:你肯原諒我?
琳:睇聽日,呀哥,我地走啦
銘:妹,你冇野呀嗎,想喊就喊啦
琳;點解佢要咁喎,我唔制呀(已經喊緊)
銘:今日早退啦,我陪你返屋企
琳:嗯...
聽日(星期日)迪迪尼門口
風:你黎啦,我幾驚你唔黎呀(攬住琳)
琳推開佢)行啦
本來風想拖住琳隻手,但係琳一直張隻手插係袋到,風唯有跟住佢行,話咁快就night啦
琳:咁night啦,去睇煙花
風:哦
琳:係煙花未開始之前,我同你玩個遊戲,我地一個向左走一個向右走,行一百步,回頭仲見到對方嘅我地一齊,如果唔係我地就散
琳:冇得異議,唔玩就而家散
風:好
佢地一直行一直行,琳行到第99步提起左隻腳,仍真係唔想放底,佢驚放底左之後佢會冇左風,但係佢都係放底左,琳一令轉頭
琳:點解你...
風:我一直係你後面等你令轉,我唔想因為見唔到你而冇左你
琳:風(攬住佢)唔好再講啦
風:(kiss)
係煙花下,一對小情侶係到激吻,一個吻已經將佢地所有5會解釋曬...

THE END

2008-8-13 09:37 PM `乜婷.
{I miss you感動你}琳電話
琳:喂...講野
雯:我係雯呀
琳:我知呀
雯:去唔去行街街?
琳:行邊條街
雯:去M.K
琳:你等我一陣...(大叫)風,雯佢地去行街呀...你去唔去呀
風大叫too...)你去就去啦...我跟你
琳:係邊到等
雯:7仔,你屋企樓下果間
琳:9個字後啦
雯:哦...我...
琳:你咩呀...講啦
雯:我...我可唔可以約埋穎
琳:車...我以為咩添...佢想去咪想lor
雯:你唔嬲佢
琳:點解我要嬲佢
雯:佢同風...
琳:一世人兩姐妹...
雯:兩個咋
琳:一世人三姐妹,ok?
雯:唔講啦...我打比佢

開始滴一集...很悶吧...
某:是集集都很悶...
作:算吧...之後滴不會啦...
某:係就好啦
作:你去死吧...我不發火你還嘈...打9你呀拿
某:...

2008-8-13 09:38 PM `乜婷.
9個字後...
雯:呢邊呀
琳:穎呢?
雯:果邊...跑緊過黎
琳:穎...小心呀....有車呀
[啪]既一聲...
琳:穎...你有冇事呀...
穎:冇事...避開左...但係兩架車撞埋...
雯:你嚇死我地啦...
穎:琳,我之前咁對你...
琳:冇事喎
雯:咁去行街啦
穎:5
琳:穎...恩呀
恩:咁岩既...
琳:係囉,咁岩既...
恩:咁不如一齊行呀
雯:唔好啦...我地有D野做,你同穎行啦...88[走左]
琳:我都係呀,走先啦[走埋]
雯:我約左希係K.F.C等呀...
琳:我約左風係M記等...
雯:好啦...咁今日就拍拖算啦
雯:88
M記
風:黎啦
琳:係呀...你食唔食野
風:好呀...食完去拍拖
琳:事但啦...
風:你食咩呀...我買
琳:你買咩我食咩
風:好啦
5分鐘後
琳:yeah,有得食啦
風:成日掛住食...豬呀你
琳:豬你又要...
風:唔夠你黎...投降
琳:食野啦...
風:係啦,食啦你
琳:我去一去廁所
風:快D喎...
當琳去完廁所番黎既時候,見到風同一個女仔玩得好埋
琳:XX風,你對得我住啦...仲有你呀[同個女仔講]明知人地有女朋友都痴埋去...搞錯呀你
女:好對唔住,我唔知架...(喊+扮野)
風:XX琳,你唔好咁過份喎
琳:我過份又點呀...你心痛呀
[啪]
琳:XX風...你打我...[嘴角流血]
風:我冇心架...你冇野呀嗎...[摸琳塊面]
琳:[撥開佢隻手]唔使你咁好心...我地分手
風:唔好呀,我冇心架...[捉住琳隻手]
琳:放開我
風:唔放...
琳:你係唔放呀嗎
風:係
琳:[行番風到,佢仍然係背住風滴]你唔好怪我[用隻手肘批落佢到]
琳:係咁先
叮噹叮噹
銘;琳,上黎做咩呀...你塊面做咩呀...你比人打呀
琳:銘呀...風佢打我呀
銘:佢個仆街呀,打你,我幫你打番佢
琳:算啦...我今晚可唔可以係你到訓
銘:得
琳:同你一齊訓,又得唔得...我驚訓訓下喊
銘:你鍾意啦
琳:我上去訓先啦...一齊呀
呢晚銘攬住琳訓,第二朝
詠:銘...我買左...[知道佢係邊個嗎...只說了一句就消失了]
銘:你上左黎呀
詠:你梗係唔想我上黎啦
琳:做咩呀[岩岩訓醒]
詠:做咩,問下你自己啦
銘:唔係你諗咁架...
詠:咁唔係點呀[走左]
銘:詠
琳:哥...你去追番佢啦...我番學先
銘:但係你..
琳:我冇事啦
銘:好啦,你自己小心D啦[走左]
學校
雯:你知唔知琳去左邊呀...我尋日搵唔到佢既,而家又打左鐘
風:我都搵唔到佢呀
雯:你同佢咩事呀
風:我尋日.....[講哂比雯聽]
雯:咩話,你打左佢一巴
風:55
雯:你有冇搞錯呀...由細到大佢都未比人打過架
琳:我番黎啦
雯:你冇事呀嗎...尋日搵唔到你...你嚇死我啦
琳:sorry lor
風:琳,你冇事呀嗎
雯:有冇事都唔關你事啦...
琳:算啦,唔好理佢
琳都係坐番係風隔離
風:我尋日冇心架...我都係太衝動先...
琳:你唔使講啦..我明哂
風:你明[開心]
琳:明...你玩完我之後想同我分手,咪打我一巴lor
風:我都話唔係咁架lor
琳:你好煩呀...我要上堂呀
lunch time
雯:琳,一齊食呀
琳:唔啦,你同希拍下拖啦...之前半年冇見...
穎:琳,一齊食呀
琳:唔好啦...廢事左住你同恩培養感情啦下
穎:咁好啦...咁你點呀
琳:得架啦...我自己搞掂啦
穎:好啦...88
風:琳,一齊食呀
琳:同你好熟呀,行開啦
琳買左個三文治同埋包奶就上左學校天台,突然
風:唉...冇帶錢添...[佢見唔到琳]
琳:唔係呀...冇帶錢
風:好肚餓呀
琳:唉...兩個我都食唔曬...比一個佢啦
風:好肚餓呀
突然一個三文治係佢面前
琳:我食唔曬呀,你食啦
風:你...
琳:你唔好5會...我落番去先
上堂
琳:風,去左邊呢...[細聲]唉...好悶呀,唔上啦,老師,我頭痛呀
M:咁去保健室啦
琳行下行下,見到風坐左係樓梯到...琳直行直過
琳:[冇應佢但係停低左]
風:我知我打你一巴係我唔岩...但係你真係太過份呀嗎
琳:哼,你淨係有呢D野講咋...咁我同你同佢講sorry lor得未呀
風:我唔係咁既意思呀

2008-8-13 11:10 PM ym.
重又??post~

2009-3-2 09:01 PM rz1e29
good:)

2010-2-27 02:36 PM Evelyn
又話大結局,又無la la多左兩篇文出黎,即係點呀,你玩野呀?

2010-8-20 03:45 PM Loillpop
ok la
more

頁: [1]