YK Forum » 短文小說 » [原創+書面語]**誰說沒有錢就不可以愛人的** 十卜下

2008-7-15 03:21 PM chiuhoiying
[原創+書面語]**誰說沒有錢就不可以愛人的** 十卜下

[font=標楷體][size=4]人物介紹[/size][/font]
[font=標楷體][size=4]女[/size][/font]
[font=標楷體][size=4]心:好窮,自己一個住,沒有朋友,唔相信人,因為某啲事個心結咗冰,好令女[/size][/font]
[font=標楷體][size=4][/size][/font]
[font=標楷體][size=4]男[/size][/font]
[font=標楷體][size=4]哲:鍾意心,想啊心再相信人,熔化咗啊心咁多年嘅心,好令仔,有錢,有一班女fans[/size][/font]
[font=標楷體][size=4][/size][/font]
[font=標楷體][size=4]  [/size][/font]
[font=標楷體][size=4]想知跟住落嚟啊心同啊哲會點
[font=標楷體][size=4]想知啊心因為咩事而令個心結咗冰?[/size][/font]
[font=標楷體][size=4]留個cm就得[/size][/font]
[font=標楷體][size=4]                                            by [/size][/font]
[font=標楷體][size=4]                                              chiuhoiying[/size][/font][/size][/font]

[[i] 本帖最後由 chiuhoiying 於 2008-7-15 03:28 PM 編輯 [/i]]

2008-7-15 03:27 PM kukucat
好期待你既作品-      -''

2008-7-15 03:29 PM 思霖alice
其待中..==

2008-7-15 03:29 PM chiuhoiying
[quote][b]原帖由 [i]kukucat[/i] 於 2008-7-15 03:27 PM 發表。 [/b][url=http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=22992&page=1#pid201309][img]http://forum.eyankit.com/images/common/back.gif[/img][/url]
好期待你既作品-      -'' [/quote]

好多謝你嘅cm
有你嘅cm
我會做得梗好

2008-7-15 03:30 PM chiuhoiying
[quote][b]原帖由 [i]思霖alice[/i] 於 2008-7-15 03:29 PM 發表。 [/b][url=http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=22992&page=1#pid201313][img]http://forum.eyankit.com/images/common/back.gif[/img][/url]
其待中..== [/quote]

好多謝你嘅cm
有你嘅cm
我會做得梗好

2008-7-15 03:36 PM 綠天使
好感興趣 ...

2008-7-15 04:09 PM kukucat
回覆 #4 chiuhoiying 的帖子

咁你快d po出黎啦...A__A

2008-7-15 04:15 PM chiuhoiying
[font=標楷體][size=3]心:喂~該起來了,妹妹
心:起來吃飯了
妹:姊姊,我想訓啊
心:你是不是想不回校喇~唉~算了一會兒可不要怪我沒叫你起床哦
妹:嗯
[三分鐘後]
妹:啊!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
心:你幹什麼
妹:姊~你幹什麼的!!為什麼不叫我起床啊
心:什麼我不叫你起床,是你自己叫不醒吧
妹:姊姊很壞
心:什麼!!我壞??我為了你,連學還沒有回呢!!好~我壞,我明天不叫你起床
妹:我不怕呢~
心:哦~不怕,我看你可以捱多久~
[/size][/font][font=標楷體][size=3][回校後][/size][/font]
[font=標楷體][size=3]Miss:你點會late嫁[/size][/font]
[font=標楷體][size=3]心:對不起啊~~因為我......[/size][/font]
[font=標楷體][size=3]Miss:得了,不用說了,放學後,你把全校清潔一次吧~[/size][/font]
[font=標楷體][size=3]心:什麼!!!![/size][/font]
[font=標楷體][size=3]Miss:不喜歡嗎!![/size][/font]
[font=標楷體][size=3]心:不是[/size][/font]
[font=標楷體][size=3][班][/size][/font]
[font=標楷體][size=3]Miss:各位同學,今天有.....[/size][/font]
[font=標楷體][size=3]哲:各位同學,今天有一位不知是男是女的新同學加入我們班~~[/size][/font]
[font=標楷體][size=3]全班:哈哈哈哈哈哈[/size][/font]
[font=標楷體][size=3]Miss:哲~豈有此理,今日你把全校清潔一次[/size][/font]
[font=標楷體][size=3]

對不起~
因為書面語太難作了
所以作了很小

by
                           chiuhoiying[/size][/font]

[[i] 本帖最後由 chiuhoiying 於 2008-7-15 05:08 PM 編輯 [/i]]

2008-7-15 04:17 PM chiuhoiying
對不起~~
書面語真是太難作了
所以.........
真的很對不起~

2008-7-15 09:52 PM `[嘉敏~'][
十卜十卜...

2008-7-15 09:55 PM `mR.H0
sup也:]!!

2008-7-16 06:52 PM chiuhoiying
Miss:各位同學,今天有.....
哲:各位同學,今天有一位不知是男是女的新同學加入我們班~~
全班:哈哈哈哈哈哈
Miss:哲~豈有此理,今日你把全校清潔一次
--------------------------------------------------------------------------------------
我想作返口語啊~~
哲:為何啊!!
Miss:心,你進來吧
心:知道
全班:哇哇哇~
男a:好令女喎♥
男b:嗯~~有沒有手提電話啊
男c:講個MSN嚟啦
Miss:好啦好啦~啊心,你介紹下自己先啦
心:哦~
心:大家好啊~我叫渝心啊,大家可以叫我做啊心嫁~
心:至於手提電話同MSN
心:我沒有手提電話同電腦嫁
全班細細聲討論:係唔係真嫁
(啊心好唔開心)
Miss:唔好嘈啦!!!啊心你坐係啊哲旁邊個個位啦~
(心企咗喺度)
Miss:你做咩企喺度啊??
心:我有一個問題!!
Miss:問啦
心:邊個係啊哲啊
Miss:哦~啲個問題,就係第六行第三個位
心:哦
(心見到有個人趴係張枱度訓覺)
[落堂]
叮噹叮噹叮噹叮噹~~~~~~~~~>學校放學鈴聲
Miss:Goodbye Class
全班:Goddbye Miss
Miss:你地可以走啦!!!咪住~啊心,啊哲你地兩個同我留低
心:哦~知道
心:唔係下化,而家俾人留堂,仲可以訓得咁舒服
心:唉~~~
Miss:啊心,你去問校友攞啲掃把,地拖嚟啦~
心:Miss
M:咩事??
心:啊哲佢啱啱上堂至而家俾你留堂刀...刀訓...訓梗覺

2008-7-17 04:36 PM chiuhoiying
Miss:啊心,你去問校友攞啲掃把,地拖嚟啦~
心:Miss
M:咩事??
心:啊哲佢啱啱上堂至而家俾你留堂刀...刀訓...訓梗覺
----------------------------------------------------------------------------------------
M:咩話!!!!!!!!
M:啊哲!!!!你同我起身啊!!!!!
哲:吓~~吓!!咩事啊~~食飯喇
M:激死我啦
哲:做咩啊
M:啊哲,你同啊心把學校清潔一次!!!
哲:是但啦~~
M:我會叫校工睇住你地兩個
心:哦!我知道喇
M:你地清潔完就落嚟揾我啦
心:知道!!!
哲:喂!!你叫做心啊
心:係啊~(笑)
哲:核特(心諗:好令啊)
心:咩話!!
心:算啦~~我唔同你嗌
哲:超
心:仲唔打掃
[打掃中]
心:喂,你叫咩名啊
哲:唔關你事喎
心:哼!!!
哲:你真係想知??
心:廢話~唔係想知咁我做咩問你啫
哲:有三個條件??
心:係咩啊??
哲:講完先話你知~(奸笑)
心:好...好啊
哲:我叫陸耀哲~~
心:哦~
哲:唔好唔記得咗嗰兩個條件啊~(奸笑)
心:記...記得啊
哲:第一個條件就係.....
心:就係....?
哲:就係你要咀我!!!
心:咩話!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
哲:洗唔洗咁驚訝啊~
哲:第二個條件就係做我條女
心:咁..............
哲:嘻嘻~
哲:最後,第三個條件就係同我上床!!!!!!!
心:唔得唔得唔得啊~~
(啊心走咗出去)
哲:洗唔洗啊
哲:咁算點啊,你留低啲手尾俾我啊????????
哲:係唔係我做錯呢???

2008-7-17 04:39 PM `mR.H0
-3-SUP'

2008-7-17 05:01 PM chiuhoiying
[quote][b]原帖由 [i]-呆`h0![/i] 於 2008-7-17 04:39 PM 發表。 [/b][url=http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=22992&page=1#pid203448][img]http://forum.eyankit.com/images/common/back.gif[/img][/url]
-3-SUP' [/quote]

thx啊∼∼∼∼

2010-3-11 07:05 PM Evelyn
仲有呢...+油...十卜你...

頁: [1]