YK Forum » 短文小說 » ×原創×You←are very important for me!!!Don't run away!!!

2008-6-13 07:22 PM 燒魚
×原創×You←are very important for me!!!Don't run away!!!

人物介紹:

主角:

櫻野祐佳,,,女,,,16碎,,,令女
就讀學校:六里丘私立學園中等部(二年生)
性格:天真,怕醜
財政狀況:daddy,mammy喺外國寄錢俾佢,爆有錢!!!
補充資料:daddy,mammy成日出trip做野,同daddy關係5好

仁王雅治,,,男,,,17碎,,,靚仔到冇人有
就讀學校:六里丘私立學園中等部(三年生)
性格:成日呃人,好奸,好多女仔追,但對感情好專一
補充資料:網球部正選,同柳生拍擋打雙打,喺關東地區人稱''無敵組合''
財政狀況:外國ge Auntie會定時寄錢俾佢,爆有錢

主要配角:

切原赤也,,,男,,,16碎
簡介:網球部正選,嬲ge時候雙眼會變紅,打網球ge時候仲會用變態冷血ge手法打倒敵人,
英文好屎,lunch嘅時候所有網球正選會同佢補習

雪城鈴美,,,女,,,15碎
簡介:櫻野祐佳ge好朋友,,,樣子一般

遲d會有更多配角出現.......

2008-6-13 09:40 PM `mR.H0
十卜' -v-

2008-6-14 01:43 PM 燒魚
第一章☆相遇★

櫻野:鈴美,呢間學校好大呀!
鈴美:緊係啦!呢間學校係全日本最大同最勁嫁!
櫻野:但係教員室喺邊?
鈴美:周圍搵吓啦,定係問人呀??
櫻野:周圍搵吓,搵唔到先至問人
鈴美:哦~~

一個鍾之後~~~

鈴美:不如我地入去圖書館問人囉
櫻野:都好ge........
圖書館入便...................
櫻野:請問.........
某:乜事?
櫻野:吓?
某:你係咪同緊我講嘢?
櫻野: (嘩!好靚仔呀)係呀......
某:咁乜事?
櫻野: (面紅)er...er...我想問教員室喺邊.....
某:你新黎架?出門口直行轉左再轉右
櫻野:唔該哂.......
某:唔駛

圖書館門口
鈴美:點呀?
櫻野:直行轉左再轉右
鈴美:咁就快d啦,唔係遲到喇!

2年3組課室
老師:今日我地班有兩個新同學.....
切原:係咪女仔黎架?
老師:係,,,,,好喇,兩位同學入黎啦!
全班:嘩!兩個都好靚喎!
櫻野同鈴美自我介紹完
老師:個度有兩個空位,你地兩個坐埋一斉啦
櫻野同鈴美:好野!
第一章完

2008-6-14 05:13 PM `mR.H0
-v-b  sup*

2008-6-14 06:23 PM `乜名.
好睇@@..

2008-6-14 07:27 PM 燒魚
第二章(諗唔到叫咩名)

小息

切原:仁王學長!(揮緊手)
仁王:咩事?
切原:我地個班多咗兩個新同學呀!
仁王:咁關我咩事?
切原:我想一陣間lunch嘅時候你同我一斉去搵佢地傾吓計呀!
仁王:哦~~~~
切原:咁即係肯唔肯呀?
仁王:no present,no talk.....
切原:我唔明呀.....(英文果然屎到貼地)
仁王:我因間lunch好忙喎(奸笑)除非有d獎勵先啦....(繼續奸笑)
切原:有冇搞錯呀.......er.....一個禮拜嘢飲
仁王:咁先至係對學長ge憑有態度(奸笑不停)
4樓走廊
仁王:喂...柳生...
☆好喇,係時候介紹一吓柳生係邊個☆佢係網球部正選,同仁王組合打雙打,亦係同班同學
柳生:嗯?
仁王:頭先切原發姣
丸井:小海帶發姣??好想知呀!!!
ps.由於切原個頭係'lun'髮,所以比人叫做小海帶
仲有,丸井係網球部正選,讀三年5組,好八卦(全名丸井文太)
桑原:唔好咁八卦啦文太
啱啱講嘢呢位叫胡狼桑原,係個混血兒(非洲+日本)網球部正選,同丸井組合打雙打,亦係同班同學
仁王:咁我講嫁喇..(將頭先ge嘢講哂出黎)
柳生:呢d唔係發姣,而係思春
丸井:小海帶未見過女人喔~~
桑原:唔好亂咁講嘢啦(拉咗丸井走)
丸井:我未講完嫁.........

第二章完

2008-6-14 07:41 PM `mR.H0
sup*v*

2008-6-14 09:30 PM 燒魚
[quote][b]原帖由 [i]-呆`h0![/i] 於 2008-6-14 19:41 發表。 [/b][url=http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=20541&page=1#pid172860][img]http://forum.eyankit.com/images/common/back.gif[/img][/url]
sup*v* [/quote]
點解次次都係得你一個sup我???定係唔好睇你想黎安慰我:(

2008-6-15 12:53 PM 燒魚
chapter 3

lunch嘅時候.....喺食堂......

切原:嘩!咁多人ge?補習la???
丸井:我地係黎見吓歌個女仔架
切原:你地點知架?仁王學長(睥住仁王)
仁王:千祈唔好睇小我呢個詐欺師的說(又奸笑)
丸井:仁王仲話你發......唔...唔(比人hum住個嘴)
桑原:唔好講啦文太......(hum住丸井個口)
丸井:姣呀!!!(逃出魔掌)
切原:點解話我發姣ar???
丸井:柳生仲話你思春tim呀!
切原:咩叫思春???(一堆問號)
柳生:你大個d就會明....(推一推眼鏡)
櫻野同鈴美喺佢地面前''飄''過
切原:係佢地喇,果兩個新生呀!
丸井:邊度呀????係邊呀???
切原:呢~~~嗰度呀!!
丸井:哦~~走咗喇喎......
切原:最衰都係你啦搞到人地走咗喇!!!
丸井:點可以咁同學長講嘢架!!
仁王:好喇!夠鐘補習

網球部休息室........
真田:今日係×關懷後輩強化英語日×,所以今次玩估英文單字遊戲.....
☆真田係網球部副部長☆
幸村:冇錯喇,切原要揀一個人估中文,但係你要用英文講喔.....
★幸村係網球部部長★
柳:切原你揀邊個?
☆柳係網球部正選☆
切原:我揀Jackal前輩
桑原:點解要係我???
呢個問題就等我黎答,因為桑原係混血兒,所以切原認為佢英文好勁,但係今次係估中文喎:clown:
好喇.......3...........2...............1.........start!

chapter3 end

2008-6-15 01:15 PM 燒魚
冇人回...............係咪唔好睇呀??搵人應吓我啦....................

2008-6-15 01:43 PM kukucat
回覆 #10 s2011018 的帖子

hei...
我黎支持你啦-v-''

2008-6-15 01:46 PM `mR.H0
[quote][b]原帖由 [i]s2011018[/i] 於 2008-6-14 09:30 PM 發表。 [/b][url=http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=20541&page=1#pid172911][img]http://forum.eyankit.com/images/common/back.gif[/img][/url]

點解次次都係得你一個sup我???定係唔好睇你想黎安慰我:( [/quote]
-3-'

我唔係亂sup人架-3-'

2008-6-15 01:49 PM kukucat
回覆 #12 -呆`h0! 的帖子

-/\-''我唔係人咩?!
唔通我係鬼?!
:orz:

2008-6-15 01:51 PM `mR.H0
[quote][b]原帖由 [i]kukucat[/i] 於 2008-6-15 01:49 PM 發表。 [/b][url=http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=20541&page=1#pid173190][img]http://forum.eyankit.com/images/common/back.gif[/img][/url]
-/\-''我唔係人咩?!
唔通我係鬼?!
:orz: [/quote]
唔明:em36:

2008-6-15 01:54 PM w1ngYaN!`
回覆 #13 kukucat 的帖子

KU貓仲咩學我做鬼-3-

回覆 #14 -呆`h0! 的帖子

你蠢A__A

2008-6-15 01:57 PM kukucat
回覆 #12 -呆`h0! 的帖子

我順手禁左''回覆''姐...
唔使理我的,,
我o係度''申''下姐

回覆 #15 anne_yanyan714 的帖子
我冇學人做鬼呀...
我做''貓''的-      -''

2008-6-15 02:01 PM w1ngYaN!`
回覆 #16 kukucat 的帖子

KU貓:em37:

你係有100條命既貓,,

好珍貴的*v*

2008-6-15 02:01 PM `mR.H0
回覆 #17 anne_yanyan714 的帖子

:clown:你地當呢度係吹水po

2008-6-15 02:03 PM w1ngYaN!`
回覆 #18 -呆`h0! 的帖子

比你發現左tim =v=

2008-6-15 02:16 PM kukucat
回覆 #19 anne_yanyan714 的帖子

被發現既心情-v-''
已經唔見左一半貓命....

2008-6-15 02:18 PM w1ngYaN!`
回覆 #20 kukucat 的帖子

你係冇左一條命既一半:em37:

真係珍貴牙*v*

2008-6-15 02:31 PM kukucat
回覆 #21 anne_yanyan714 的帖子

唉-0-''
我都唔知道講d咩好....

2008-6-15 02:32 PM 燒魚
你地咩意思呀,要傾計就去吹水區啦!
次次開po都比其他人攞黎傾第二樣野,,,
我好hurt呀!!!!!:'( :'( :'( :'( :'(

2008-6-15 02:33 PM kukucat
回覆 #23 s2011018 的帖子

-0-''好對唔住....

2008-6-15 03:01 PM 燒魚
回覆 #24 kukucat 的帖子

唔關你事ge........我天生命苦,我犯賤啫:'(
我遲d會po第四章,希望咁多位多多支持,
好唔好睇都應吓我呢個天生犯賤ge人......

2008-6-15 03:04 PM kukucat
回覆 #25 s2011018 的帖子

放心啦...
我會十卜你架....^v^''

2008-6-15 03:10 PM 燒魚
回覆 #26 kukucat 的帖子

多謝你十卜我呢個咁犯賤ge人,呢個恩,我呢個犯賤人都唔知點報...............:em46: :em46:

2008-6-16 01:37 PM 燒魚
第四章=強化英語計劃=

幸村:吖!唔記得提提大家,三分鐘之內估唔到要跑三十圈喔!淨係參與遊戲嗰兩位
切原:我冇所謂
桑原:但係我有呢!!!!!!
柳:好喇!而家開始!

s......t........a.........r...........t!!!!!!!!!!!!!!

幸村:第1題……呵呵,就呢個啦∼

幸村打好字將手機轉向赤也

切原:Ah!this one!eh……I ask you……em……go to……
桑原:你up乜呀?????
切原:NO!No!I treat you!
桑原:烤肉?????????
切原:yes!!!!yes!!!!!!
真田:31秒
柳在白板上寫——烤肉=Barbecue
幸村:呵呵,咁第2題就要有d難度喇!

打好了字,手機面向赤也。

切原:He...............he.....(好驚咁指住真田)
桑原:吓?????哦~~~我知喇!(好開心咁款)
桑原:棍子教育!!!(切原令頭)er....斯巴達.........
真田怒視桑原
桑原(黑綫)er.........er......木頭???黑....黑面神?
真田continue怒視桑原
切原:ah!!!(好似諗到d嘢)he always say us......
桑原:最強???????????
幸村:He scold Akaya only
桑原:哦~~~~~太鬆懈喇!!!!!

柳在白板上寫——鬆懈=Slack off

幸村:呢題好容易的哦∼
切原:ah!!!!you like it!!!!!a book!!!!!!!
桑原:我鐘意ge書?????動物圖鑑?????
丸井:桑原鐘意d咁ge書????同佢拍擋咁耐都唔知ge???????????
切原(心入便都係咁諗):no!!!!!no!!!!you like it very much!!!!
桑原:網球月刊???????
切原:no!!no!!!Noiu senpai love it too!!!
仁王:關我咩事???(o咀)
桑原:哦~~~咸書!!!你早講仁王鐘意咪得囉!!!!
真田:2分30秒
黃色書刊----------Carnal books

第4題,幸村咪嘴笑

切原:you!!!you!!!(指住桑原)
桑原:我?????我做咩呀???
切原:your head
桑原:光頭???
幸村令頭
桑原:唔係咁仲有咩呀???
切原:er............er.........
柳生(睇唔順眼):It a sickness of losing hair
桑原:妖!我唔係禿頭呀!
柳無言,在白板上注明——秃頭=baldheaded、光頭=bareheaded
幸村:玩完喇,係咪好好玩呢~~
切原同桑原:一d都唔好玩呀!!!!!!!!!!

第四章完~~~~

2008-6-16 01:44 PM 燒魚
又係冇人回~~~~~~~冷清.................

2008-6-16 01:47 PM `mR.H0
十卜十卜=]

頁: [1] 2