YK Forum » 短文小說 » ♥ 嚴禁傷害 如經發現 一律罰款`

2008-6-10 09:02 PM ●siu_y_an§
♥ 嚴禁傷害 如經發現 一律罰款`

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥全名=)`林詠瑜 ♥ 魚魚`  
♥年齡`16
♥性別`女
♥樣子`樣子普通`有點可愛`x}
♥性格 `過度活潑                             
♥細細個開始m0左媽媽`單親家庭`
♥m0料.吾算有錢`-____-v
♥系學校識左蚊蚊`*

♥全名=)`` 白小玟♥ 蚊蚊`     
♥年齡`16
♥性別`女
♥樣子`令女;;   校園甜心
♥性格 `鎮定 ;;玩得起                    
♥完整家庭`m0料.0k有錢!

♥全名=)`` 張瑞希♥ 希`
♥年齡`17
♥性別`男
♥樣子`;; 型仔`校草`
♥性格 `無情` 旦對朋友個d h0溫柔`      
♥完整家庭`有料.有錢!
♥細細個同yU訂左婚.

♥全名=)`` 蔣家樂 ♥ 樂`
♥年齡`17
♥性別`男
♥樣子`;; 算系令仔`
♥性格 `h0玩得` ;;            
♥ 完整家庭`0k有料!算系有米.

♥全名=)`` 賴閱♥yU`  
♥年齡`16
♥性別`女
♥樣子`;; 姣p0校花.
♥性格 `賤` ;;            
♥完整家庭`超有料!有米.
♥細細個開始`就中意希`

♥全名=)`` 賴史♥呀大`  
♥年齡`54
♥性別`男
♥樣子`;; 樣衰
♥性格 `惡死`            
♥超有料;;有米.最大社團老大`yU既老豆
    ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

2008-6-10 09:04 PM ●siu_y_an§
第1集`
魚魚` {哇哈哈.終於放假拉!`}
魚爸` {囡亞`你米甘開心住拉`吾h0吾記得你聽日要番暑期工-_____-}
魚魚` {番咩工-_____-`}[扮傻]
魚爸` {囡-0-你系吾系番學番到傻左.番m記系你自己簡架}
魚魚` {Kaka`玩下炸}
魚爸`{今日m記個到打左電話黎叫你聽日9點番工.放下午6點}
魚魚`{0k}
魚爸`{夜拉`你去訓拉`}

第2日`
魚爸`{8點拉`起身拉!a0a}
魚魚`{早晨亞爸爸`^0^}[h0乖甘起左身]
30分鐘後`….
魚魚`{我走拉.爸爸`記住今晚等我番黎食飯亞}[笑]

m記.時間8:45分`
魚魚`{呼`以後我要生性d拉`吾可以比人睇死`}[認真`行緊去接見室`]
經理`{你就系亞魚拉系米?!`拿.因為你系新手.而家我會叫人教你m記所有野`}
魚魚`{喔`h0`吾該}[笑]
經理`{你1陣行出去直行.個到會有個男仔會教你野架拉`}
魚魚`{吾該經理`a0a.}[笑]
             行出去`見到有個男仔a0a
魚魚`{Ummm`請問..你……}
男仔`{你就系魚魚拉系米`嗯.得拉.睇你個蠢樣就知你系`}
魚魚`{乜野蠢…我只系……..}
男仔`{吾h0講甘多野`跟我黎`}
                        正包地帶`
男仔`{呢到就系正包既地方`拿*其實h0易`只要甘樣甘樣甘樣就得架拉!}
魚魚`{哇`你正得h0快l0r `等我試下先`甘樣甘樣之後再甘樣`?!}
男仔`{嗯`你學野都幾快w0w`你今日就學下正包先拉`}
魚魚`{吾該晒你亞`Umm.你教左我甘耐.都未知你叫咩名Tim`}
男仔`{亞`系w0w.我叫蔣家樂`你叫我做亞樂拉!`}

2008-6-10 09:04 PM ●siu_y_an§
第2集`.\/.
男仔`{呢到就系正包既地方`拿*其實h0易`只要甘樣甘樣甘樣就得架拉!}
魚魚`{哇`你正得h0快l0r `等我試下先`甘樣甘樣之後再甘樣`?!}
男仔`{嗯`你學野都幾快w0w`你今日就學下正包先拉`}
魚魚`{吾該晒你亞`Umm.你教左我甘耐.都未知你叫咩名Tim`}
男仔`{亞`系w0w.我叫蔣家樂`你叫我做亞樂拉!`}
----------------------------------------------------------------------------------------
魚魚`{^0^h0拉`我夠鐘放工拉`聽日見拉`掰掰}
         H0me`時間9:15分
魚魚`{爸.我番黎拉*}
魚爸`{辛苦拉`過黎食飯拉.傻囡`}
魚魚`{嗯}[開心甘過去食飯]
魚爸`{Ummm囡亞`因為老豆工司開分店`所以爸爸要過去幫手*如果無意外既話`我諗會系下個星期到
      爸爸就會飛去加拿大做野`}
魚魚`{下.甘樣我呢?`你吾系吾要我拉掛`?!}
魚爸`{當然吾會拉`爸爸會買間屋比你`我會定期入錢比你`}[認真]
魚魚`{老豆`你放心甘去做野.搵多d  $`}
魚爸`{你要h0h0甘照顧自己…………仲有我同我轉左校.因為你間新屋同你宜家間學校
      h0遠`}
魚魚`{知道拉.呢d野我自己識做`我大個女拉嘛`}

最後1日既m記.`魚魚都h0比心機去做m記呢份暑期工`
經過樂既教導.魚魚都可以講過m記既熟手`
1個星期過左拉.今日就系魚魚爸爸走既日子`
魚魚`{掰掰拉爸爸`h0h0甘做野亞`我會h0乖架`}[送機`]

魚魚要學識獨立`佢去左新屋都正h0晒d野
佢由10:00正到去零晨3點幾`
真系h0攰h0攰.佢就較h0鬧鐘準備聽日番學`

叮叮叮叮叮`[鬧鐘響`]
魚魚正h0晒d野就番學拉`

Miz`{各位同學`今日有個新同學`大家吾h0蝦佢喎`}
魚魚`{大家h0`我叫亞魚`}[笑]
Miz`{張瑞希同學`請你舉手` .呢位同學請你坐系亞希隔離`}
魚魚`{喔.吾該Miz`}[行去個位到]
女生們`{哇..攪錯亞`}
上堂.魚魚h0悶`佢隔離個個就h0比心機甘抄野`
小息拉`叮叮叮叮叮..a0a
魚魚`{Ummm.因為我岩岩新黎呢間學校.所以…..}[想去洗手間]
希`{想知洗手間系邊?!}
魚魚`{系.}
希`{系門口出去.轉右就見到`}
魚魚`{吾該晒你亞}[笑]
去到洗手間有1個女仔h0怕羞甘問`
女仔`{Ummm.我想問你…有m0…}
魚魚`{m巾.我有亞.拿}
女仔`{吾該你亞.你叫咩名亞.我叫亞蚊}
魚魚`{我叫魚魚亞`你咩班架}
蚊蚊`{我地同班架.`}
魚魚`{1陣班房見拉..掰掰}

2008-6-10 09:06 PM ●siu_y_an§
去到洗手間有1個女仔h0怕羞甘問`
女仔`{Ummm.我想問你…有m0…}
魚魚`{m巾.我有亞.拿}
女仔`{吾該你亞.你叫咩名亞.我叫亞蚊}
魚魚`{我叫魚魚亞`你咩班架}
蚊蚊`{我地同班架.`}
魚魚`{1陣班房見拉..掰掰}
-----------------------------------------------------------
第3集
               班房`
魚魚去完洗手間.就番埋位`
佢諗住溫下書`點知有人系後面拍佢
某`{喂}
魚魚`{-____-?!}[檸轉頭`望望]
魚魚`{亞樂?!點解你會系到既?!}
樂`{我讀呢間學校架.百痴}
希`{亞樂`乜你識佢架咩-____-?!}
樂`{佢之前番m記架嘛.我米識佢l0r.}
希`{喔*喂.o靚妹`1陣你請食lUnch`}
魚魚`{What`?!.點解}
希`{當系見面禮l0r.`你米豬到甘都吾識`}
魚魚`{-____-攪錯.甘帶個Fd去得吾得?!`}
希`{是旦你l0r`你帶邊條豬扒?!}
呢個時候蚊蚊番入黎`
魚魚`{蚊蚊^0^}
蚊蚊`{魚魚^0^}
魚魚`{帶佢去`得吾得?!}
希n樂`{h0亞是旦你.你請就得.}
魚魚`{蚊蚊1齊去食lUnch^0^拉拉拉}

lUnch`Time`
魚魚`{我地去邊到食h0亞}
蚊蚊`{不如食元緣食.H0吾H0}
希n樂`{是旦拉.我h0肚餓}

元綠壽司`
蚊蚊`{我要123}
魚魚`{我要456}
希`{我要789}
樂`{我要1.3.5.7.9}
待應`{H0的`請等等}
                     座位表.
         蚊---樂
         --------
         魚---希
魚魚`{樂`乜野食得晒甘多野咩.`}
樂`{哈哈`食吾晒架.不過魚姐你講話請丫嘛.食多d都吾緊要拉a0a}
希`{系喎.你請喎`岩岩蠢左Tim`}
蚊蚊`{你地米甘衰拉-_____-}
魚魚`[h0無奈甘望住佢地]
10分鐘之後`d野食黎左拉`
魚魚`{哇.我最愛既三文魚亞}[h0快甘食m0理到自己既儀容]
希`{唉也.你點樣食野架`食到個咀甘多粒飯`}[用隻手正走魚個咀d飯]
樂n蚊`{哇}
魚`{傻眼}
樂`{亞希`你無拉拉仲乜甘細心亞?!}
希`{下…邊有姐.我驚佢甘污糟形衰我炸}
魚魚`{咩亞.我呢d叫食得滋味l0r}
蚊蚊:{咳咳..你地米再系到打情罵俏拉喎`}
魚n希`{咩野亞.邊有姐}
樂n蚊`{你地甘齊仲乜亞}
魚n希`{你地都1樣姐`哈哈}

2008-6-10 09:07 PM ●siu_y_an§
第4集`{靠近你`我會覺得h0安全}
                             元綠壽司`
魚魚`{h0飽亞}[滿足]
蚊蚊`{我宜家h0想訓`}
樂`{你兩個米食完就訓拉.會肥架`}
魚`{肥米肥l0r.h0驚咩`}
蚊蚊`{番學校拉`各位!}

學校`
佢地4個番左去課室`坐低左!
希`{唉..H0悶亞`}
樂`{不如放學去蚊蚊H0me玩拉`}
蚊蚊`{s0r亞`我h0me琴日表哥番左黎`所以….}
希`{唉..甘1定悶死我拉`}
魚魚`{不如黎我h0me拉`我h0me乜人都m0}
希n樂n蚊`{ G00d Idea`}

放學`
魚魚`{出發拉`G0G0G0}
蚊蚊`{不如買d野食同埋d飲品去拉`}
魚魚`{H0亞`要買卡樂B架喎`}
樂`{得拉.行拉行拉`胃食妹`}
希`{順便買埋啤洒拉`}[酒引起-0-]
                         超級市場`
魚魚`{哇.買哩個買哩個`}
蚊蚊`{魚`你系吾系痴左線}
魚魚`{買左d都吾緊要拉`1陣有人幫我地拎架嘛`}Xd
希n樂`{搵苯`}
                          魚h0me`
希`{乜野黎.點解你間屋甘女仔Feel架`}
樂`{米系l0r.你間屋超似吾歡迎男仔l0r`}
希`{乜野都系3眼仔`有m0悶d}
蚊蚊`{魚魚你間屋又h0似誇張左d`-_____-}
魚魚`{不知幾令令.我最中意Xd}
蚊蚊`{玩咩h0呢`?!不如玩真心話大冒險咯`}
魚魚`{1路食1路玩`^0^Yaya}
希n樂`{贊成} `
第1次轉`轉中左蚊蚊`
樂`{真心話定大冒險!`}
蚊`{真心話}
樂`{Ummm.`請問你覺得我同亞希邊個令仔d哩?!`}
蚊蚊`{緊系亞希拉-____-}
[魚魚望望亞希]
蚊蚊轉到亞希`
蚊蚊`{真心話大冒險?!}
希`{真心話}
蚊蚊`{你覺得魚魚令吾令女?!`}
希`{1 d都吾令`又幼稚.}
樂`{旦我覺得佢幾可愛喎}
希`{呢層我吾反對-_____-}
魚魚`[嘟咀]
亞希轉中左魚魚.
希`{真心話大冒險?!}
魚魚`{大冒險}
亞希開左2罐啤洒.`比魚魚`話
希`{飲晒佢^0^}
魚魚`{下..旦系…!}
希`{吾h0講甘多野`快}
魚魚h0無奈甘用左成15分鐘先張d酒飲晒`
魚魚轉中亞樂`
魚魚`{{真心話大冒險?!}
亞樂`{大冒險`}
魚魚`{咀蚊蚊`}
亞樂諗都m.諗就咀落蚊蚊個到`
蚊蚊亦都m0反抗`
蚊蚊望住亞樂.無拉拉面紅`
亞樂`{做咩面紅}
蚊蚊`{下.我邊有姐`}

2008-6-10 09:08 PM ●siu_y_an§
第5集`
魚魚總共飲左4罐啤洒`講野講到語無倫次`
魚魚`{狗貓貓貓豬`哈哈哈哈}
希`{你吾系痴左線亞-____-}
魚魚`[訓低]
蚊蚊n亞樂`{喂.抱佢番房訓拉`}
亞希抱住魚魚番房.
之後佢地3個就走左拉`

第2日` 學校`魚魚m0番學!`
蚊蚊`{E..點解今日魚魚M0番學既`?!}
樂`{系喎.}
希`{今日放學去睇下佢l0r`}
樂`{我第1個話吾得l0r.今日有主持人面試我去吾到`}
蚊蚊`{s0r亞.我都吾得.因為今日我表姐系英國番黎.我要去接佢`}
希`{喔.甘算拉.我自己去拉}

放學`
希`{隻野攪咩亞`.打比佢又吾聽`}[行緊去魚h0me]
亞希到左.禁鐘`
叮噹叮噹叮噹叮噹叮噹`
過左h0耐都m0人應門`
亞希`{E..門m0鎖b0r`}[入去]
       亞希入左去魚魚間房.`
見到魚魚訓左系地下-____-
亞希見到.抱番佢上床.`
見佢魚魚塊臉紅晒.
就摸摸佢額頭`
亞希`{哇.h0熱}
亞希系洗手間是旦拎條毛巾.
開d凍水.張條毛巾放系魚魚額頭`到
亞希`{傻妹`甘都吾識照顧自己架`}
亞希m0走過.只要條毛巾1熱番.佢就去換`
佢望住魚魚`望左h0耐.
h0攰h0攰…Zzz`-_____-
魚魚`{亞希…..}
希`{下.?!}[醒左`]
魚魚`{點解你會系到架`}?!
希`{黎..睇下你之嘛.睇下你死左未}
魚魚`{烏雅口`}[禁住亞希個口.]
魚魚望住亞希.亞希都眼定定甘望住魚魚`
亞希..`{Ummm.魚魚…..}
魚魚`{希…其實我有小小中意你`}
亞希吾出聲.魚魚知道自己衰左
魚魚`{吾緊要拉.我都知你吾中意我架拉…我甘樣衰.}
希`{我中意`}
魚魚`{下?!-____-}
希`{我話我中意你亞}
魚魚`{^0^甘我地應該點哇?!}[天真]
希`{我地不如行埋1齊咯`}
魚魚`{h0亞.}

2008-6-10 09:09 PM ●siu_y_an§
第6集`{你要愛我.吾比傷害我}

魚魚`{希`你系吾系真系會錫我架?!}
希`{我1定會h0錫你h0錫你`我發誓`}
魚魚拎左張紙出黎`上面寫住
嚴禁傷害 如經發現 一律罰款..
魚魚伸左隻手板比亞希`
魚魚`{你琴日m0留低陪我`你傷害左我.宜家要罰你$$}
亞希諗都m0諗拎左張100紙出黎`
摺成1個心心`
亞希`{對吾住亞`老婆大人`旦系我真系100%甘愛住你}[比左個心心魚魚`]
魚魚`{老公老公我真系h0愛h0愛h0愛你亞`}
希`{我都系亞`}[笑]
魚魚`{你今晚留低陪我丫`}
希`{老婆叫到.m0問題`}

第2日`
魚魚`{傻豬.起身拉.我正左早餐比你食哇`起身起身>3<`}
希`{老婆識正野食.我要食拉甘.哈哈}
魚魚`{Kaka}
希`{h0味哇.^0^}
魚魚`{點解甘甜既-____-}
希`{吾系亞.老婆正野食真系h0味^0^}
魚魚`{吾h0扮野拉.會食死人架`}
希`{吾得吾得..我要食晒佢^0^}
魚魚`{你真系對我h0`我愛你*張瑞希`}
希`{傻婆.番學拉`}
魚魚`{KE}`

下集魚魚會比人打`

2008-6-10 09:10 PM ●siu_y_an§
第7集`

食完野之後`亞希同魚魚就拖住手甘番學`
魚魚`{老公babiiiii}
希`{老婆Babe.^0^}
魚魚`{Ka`}
番到班房.中意希個d女仔見到魚魚同亞希1齊.
個個都h0吾鋸`.
魚魚`{傻佬`我去洗手間}
希`{我陪你哇.}
魚魚`{吾比`坐定定等我番黎`!}

當魚魚行緊去洗手間個陣`有個人拉左佢又學校既後公園`
女仔`{卜雞`你連希哥都敢溝`你問左我地大家姐未亞.八婆`}
女仔a`{吊`你米炸蝦拉`出聲亞.}
女仔b`{希哥中意你d咩亞`你令都吾夠我地大家姐令拉!}
女仔c`{你驚亞.我警告你亞`你米再發姣拉.}
女仔d`{你米以為有個大佬保護你.我地就吾敢郁你.}
女仔E.`{ {吊`同佢講甘多野仲乜亞`郁手拉!`}

魚魚真系H0驚H0驚.亞希.你系大佬?!
我吾信吾信.我吾信亞`
點解你吾講比我知.亞希.你系邊到.我H0驚亞`

個班女1把打落魚魚到.魚魚成個人飛左系角落頭到`
有個女仔拎住左把介刀.‥向住魚魚後面伸緊過黎
魚魚[點解吾痛既..擰轉頭去睇`]
魚魚`{亞希…..}[原來亞希系後面幫佢擋左1野`]
亞希M0出聲.只系攬住我.佢M0理過D人打佢
佢更加m0還過手.都m0出過聲`
佢只系攬住我.`班女打夠拉.
女E`{你米以為我甘就會算.張瑞希.你保得佢1次.保吾到佢第2次!睇住黎`哈}

2008-6-10 09:11 PM ●siu_y_an§
第8集`{我唯1做的.只能默默保護你`}

魚魚`{希…鳴鳴}[喊]`
希`{傻…豬`我點都吾知比人傷……..害你`}
魚魚`{你痛吾痛`我扶你去醫療室先拉`}
希`{傻豬..我……….吾想去`}
魚魚.{吾得架.你流h0多血亞`等我咩你拉}[認真]
希`{嘻……………………你呢..個傻豬 你點..會咩得郁我`}
魚魚H0比心機甘咩住亞希`咩左H0耐先到醫療室`
魚魚`{姑娘.呢個令仔比人插…..傷左亞`}
姑娘`{1定又系同人打黎拉.哩o靚仔真系吾知死`}
希`{八婆`做你既野拉.幾時到你出聲拉`}
魚魚`{算拉.吾h0嘈拉`}
姑娘同亞希處理完個傷口.`
魚魚`{希.不如我同你番h0me休息`拉}
希`{嗯.h0}
魚魚`{你屋企系邊架`?!}
希`{魚…其實我…吾想番h0me`}
魚魚`{吾緊要哇`黎我h0me l0r甘`}
希`{嗯}
                        魚h0me`
去到魚魚h0me.佢地兩個都m0出到聲.
魚魚系到諗緊.
[亞希真系大佬`?!亞希`我希望你吾系`]
突然間.`
希`{魚魚`你系吾系有d野想問我`?!}
魚`{Ummm.m0亞`你宜家見點亞 見h0番d未亞?!}
希`{你  系   吾  系  有  d  野  想  同  我  講 ? !`}[加強語氣]
魚`{你系吾系大佬?!`}[哩句野h0冷漠]
希`{傻豬…..你仲咩`}
魚`{我只系問你系定吾系?!}`[冷淡]
希`{對吾住.}
魚`{姐系系拉`}
希`{嗯`}

兩個人都m0再出聲.
其實魚魚吾想甘.佢只系想h0似平凡人甘`
點解自己會中意左個大佬?!`
希`{對吾住`我知你1時間H0難接受`}
魚`{點解你1早吾話比我知}[望住希]

希`{我H0驚我真系H0驚.我同你講左之後*你吾再理我`
      我H0驚會M0左你`對吾住`我吾講竟然傷害左你`
      我…張瑞希發誓.我就算點樣.我都會保護你`無論點`
       我都會系你身邊保護你`因為.我真系H0愛你}

魚魚`{你今日又傷害左我拉`$$$`}[希..我都H0愛你.旦系點解你要系大佬?!`]
希..又拎左2張100紙出黎`摺左幾分鐘`
希`{魚魚.我應成你.只要你吾離開我.
      我地個心都會連埋1齊.就H0似呢哩兩個心心甘`}[心連心的心心]`

魚魚M0出聲.拎住左個兩個心心.眼紅紅`攬住左希`!就訓左拉`
亞希攬住魚魚.隻眼都紅晒`
希`{對吾住.魚`旦我真系H0愛你}

2008-6-10 09:13 PM ●siu_y_an§
第9集`
亞希攬住魚魚訓.直到第2日.
魚魚醒左`見到亞希攬住佢訓`-^0^-
佢眼定定甘望係亞希`望左h0耐.
亞希無拉拉醒左`-0-
希`{傻豬`仲咩系甘望住我-0-?!我太令仔.哈哈!}
魚魚`{Ka*我正野比你食拉`}
希`{等我黎拉.你休息下`}
魚魚`{^0^}
10分鐘之後`
希拎左2碟心形既蛋蛋出黎`
魚魚`{h0令亞^0^`}
希`{你中意就H0拉`}
魚魚系房拎左部即影即有既相機出黎`
影相`^0^..

夠鐘拉`番學..

直到小息`
魚魚`{你要食咩哇.我同你買哇`}
希`{我要食腿蛋三文冶`}
魚魚`{甘你等陣拉`}
蚊蚊同樂拖住手甘行左過黎`
蚊蚊`{魚魚`我陪你哇`}
魚魚`{E….你地….KE}
樂`{系亞`我地系埋1齊拉`}
希`{哇.你地甘快拉埋哇`}
蚊蚊`{Kakalala`}
魚魚`{我落去先拉`}[m0人聽到佢講野]-0-
魚魚落到去`又見到班女.魚魚諗住走`
有人拉住佢`
女仔A`{我地又見面拉喎`}
女仔B`{你仲甘吾識做.放手拉8婆.希哥玩你架炸`}
女仔C`{晒氣拉`捉佢入洗手間}

魚魚比班女捉左入洗手間`..
魚魚比人c0me左h0多下`
有個女仔拎左把介刀出黎`
系魚魚背脊介左幾下`
魚魚痛到嗌.班女都吾理.
仲愈介愈大力`魚魚用晒成身既力`
跑左出洗手間`佢吾系去搵亞希
跑左出學校`系街個到喊左h0耐`
行下行下番左h0me`
h0攰.亦都h0痛`
魚魚`{亞希`點解你要系大佬?!}

2008-6-10 09:15 PM ●siu_y_an§
第10集`{我愛你`旦我更愛我自己`}

今日你m0再黎救我拉`
我真系吾想.吾想你系大佬`
今日亞希m0黎過我h0me睇過我`
都m0打過電話比我`

第2日`
魚魚h0似平時甘番學`
1番到課室`見到佢自己個位
比琴日班女1個叫Yu`既大家姐坐左`
Yu`班女大家姐`h0中意希`令女.*
亞希就系隔離`同個條女傾緊計`
魚魚見到`佢就走左去蚊蚊個到`
同蚊蚊佢地傾計`

魚魚`{早晨哇蚊蚊`}
蚊蚊`{魚魚..點解……….`}
魚`{Ka.我都吾知..吾h0問我}
樂`{唉…魚魚吾h0吾開心拉`}
魚`{嘻`我h0開心哇.又點會吾開心哩?!}
樂`{米扮堅強拉`….}

魚魚望1望希個邊`
-見到希同Yu咀咀`魚魚只系望住佢地`
m0出過聲`        蚊蚊1直陪住魚魚`
直到上第2堂既Maths堂`

Miz`xx魚同學`請問第2條既答案`
魚魚`{我吾識`}
Miz`{甘你試下做`}
魚魚`{吾做`}
Miz`{我叫你試下做亞`}
魚魚`{我話吾做亞`}[大聲+飛筆]
Miz`{你而家咩態度亞`}[惡]
魚魚`{米甘既態度l0r`}[汁野`走人`]

2008-6-10 09:16 PM ●siu_y_an§
第11集`{最後1次`}

魚魚其實h0吾開心.
佢行下行下行到1個沙灘`
個沙灘h0靜`可能d學生仲未放學掛
魚魚aia系牆到`諗左h0多野`
魚魚系銀包到拎番3張亞希摺比佢既心心
眼定定甘望住`望左H0耐`

時間下午5:45
魚魚系士多到買左1打啤酒`
佢想今日飲醉左自己`-0-

時間夜晚10:55
魚魚打左個電話比希`
希`{喂!}
魚`{可吾可以陪下我}
希`{嗯?! 你宜家系邊`}
魚`{近海個個沙灘`}
希`{旦系我宜家真系吾得閒`}
魚`{甘樣M0野拉`}
希`{我盡快拉``*}
Cut線`__a_________a__

時間淩晨1:35
亞希黎左拉`
見到魚魚訓著左`..
希`{魚魚…?!-0-}
魚魚`{a______a`}[未訓醒]
魚魚`{希..攬住我哇` 最   後  1  次 }[眼紅`]
希`{ 嗯`最後1次}[攬住魚]
希攬住魚魚`魚魚真想喊`[希`你點解要離開我.我吾想甘亞]
希`{對吾住}`
魚`{點解.點解你要走`嗚..點解亞`你講過話吾會離開我咖`點……………..解`}[喊`]

{*熟悉的臉 紅了雙眼 是你終於痛哭在我的面前}
{忽然發現 誰住在心裡面 }
{你願意嗎 會原諒我嗎 }
{就這樣緊緊抱著我 什麼都不要回答}
{如果註定路是分岔 錯的人該受懲罰*}

亞希`m0答過1句野`
魚魚就喊得h0西利`喊攰左
就訓左拉`今次系希攬住魚魚住既第2次! `
亦都可能系最後1次`

2008-6-10 09:17 PM ●siu_y_an§
第12集`{對不起. `}

亞希攬住魚魚`h0實h0實甘攬住佢`
佢系個銀包到拎左張100紙出黎.
同以前1樣摺左個心心`放番系魚魚銀包入面`
希`{對….吾住`}[眼紅]

第2日`
亞希就系甘樣攬住左魚魚成晚`
m0訓過`只系H0靜甘攬住左魚魚`
直到希個電話響`嘈醒左魚魚
{熟悉的臉 紅了雙眼 是你終於痛哭在我的面前}`希個電話響`
電話個個系Yu`
希`{喂`}
Yu`{系我亞`你去左邊亞`我h0掛住你}
希`{你等我番拉`}
Yu`{E.你系邊姐`我宜家過黎搵你`}
希`{得拉`我H0快番`}
   Cut線`
魚魚`{你女朋友搵你拉`你番去拉`}
希`{我咩你番去`}
魚魚`{最後1次?!}
希`{嗯`}
希咩住魚魚番h0me`
希`{魚魚`?!a_____a}
魚`{a_________a?!’}
希`{你要h0h0甘照顧自己亞`m0左我系到.你要識保護自己`知吾知}
魚魚`{我會架拉`}[忍住]
到左魚魚h0me`
亞希放左魚魚系張牀到`
望住魚魚`
希`{我走拉`}
亞希拎左佢個銀包出黎`
拎住佢1張同魚魚既合照.
系上面錫左1錫`再張張相套上魚魚個咀`
成張相比左魚魚`
希`{g00dbye Kiss`}[開門]
魚`{鳴……………….鳴…點解你要甘對我}`[喊]
希`{對….吾住`}[走埋]

亞Yu打又比亞希`
{熟悉的臉 紅了雙眼 是你終於痛哭在我的面前}`希個電話響!
希`{喂`}
Yu`{希希豬`}
希`{做咩`}
Yu`{你宜家系邊姐`又話過黎搵我`我等左你成粒鐘拉`}
希`{得拉.宜家黎.}
Yu`{你去我h0me搵我拉.我等你亞`老弓豬豬`}
希`{嗯}
          Cut線`

2008-6-10 09:19 PM ●siu_y_an§
第13集`

魚魚個邊`
魚魚拎左1本未用過既單行薄出黎`
上面寫左h0多個希字`
{如圖}*
希希希希希希希希希希希希希希

亞希去到Yu的家`
叮噹叮噹`
Yu`{豬豬`你黎左拉`}[過去捉住希隻手]`
希`{嗯}[Fing開Yu隻臭手]
Yu`{乜我比吾上個個xx魚咩`點解亞`你要對我甘冷淡`}[發老皮`大聲]
希`{岩`}
Yu`{你宜家系我男朋友`你仲掛住佢仲乜姐`}[大聲.]
希`{只要你{地}吾h0再郁佢`就咩都得}
Yu`{h0`你宜家同佢講分手`}
希`{系吾系我同佢講左分手`你就吾郁佢?!}
Yu`{當然`}
希`{甘如果我吾講哩?!}
Yu`{甘樣亞`米慢慢哲磨佢l0r`}
希`{嗯..我會同佢講`請你吾h0再攪佢本人`}
Yu`{你講左我米吾攪l0r.哈哈}
希`{嗯..你想幾時?!`}
Yu`{當然愈快愈h0` `}
希`{嗯`吾得閒`我走拉}[開門`]
Yu`{哩2日內你要同xx魚講.`}
希`{嗯`}[走.]

1月29`夜晚時間`9:55
亞希番到佢自己h0me`番左房.
諗左h0多佢同魚魚既野.

回想`*************************
            雪糕店`*{9月31}
{魚`我要食雪糕`}
{希`食甘多`食肥你亞`}
{魚`吾制吾制`我要食}
{希`h0拉h0拉`}
回想**************************
            沙灘`[10月15]
{魚`老弓老弓`你吾會吾要我架可}
{希`點會哩`我會h0中意你.錫死你架嘛}
{魚`Ka`老弓老弓`你吾會離開我架可`?!}
{希`傻豬`緊系吾會拉`1 定 吾 會`}
回想**************************
             教堂`[11月19]*
{魚`老弓老弓`你知吾知`我真系H0愛你`}
{希`傻豬傻豬`我都H0愛你`}
{魚`哈哈.你要錫我架`如果吾系..我嬲架`}
{希`老婆老婆`你都要愛我架`!}
{魚`我真系H0愛H0愛H0愛你`}
回想***************************
希`{魚魚`對吾住.對吾住}

2008-6-10 09:20 PM ●siu_y_an§
第14集`
            第2日`1月30`}9:00Am`[星期日] {分手的日子`**}

今日就系亞希同魚魚講分手既1日`
魚魚今日H0早就醒左`
諗住去洗手間沖涼個陣`
見到亞希之前系佢H0me換個d杉`!
魚魚拎起左d杉`呆左h0耐`

回想*****************************
{希`傻豬傻豬`你拎杉拎幾耐亞`我h0凍亞`}[正系著住條短FU]
{魚`老弓老弓.我搵吾到哇`點算點算}
{希`我吾要杉杉拉`我正系要你就夠`攬住你我就吾覺得凍}[攬住魚魚]
{魚`衰人.米玩拉..凍親你點算亞`}
回想******************************
{希`傻豬傻豬`有m0 d杉m0甘卡通化架`件件都3眼仔`}
{魚`3眼仔似你嘛.所以我中意亞`}
{希`邊系亞`3眼仔傻間間甘.邊似我`}
{魚`我話似就似`}
回想******************************

就系哩幾件杉`魚魚都諗到H0多佢同亞希既回憶`
魚[亞希`你可吾可以吾H0離開我]

亞希個邊`
亞希成晚都M0訓過`
今日既1早`佢就去左沙灘`
佢諗住今晚先同魚魚講分手`
拖到最後1刻先講`

時間11:00
亞希打電話比魚魚`
{想和你走在雨中 想要你牽我的手…}魚魚手提響`
魚`{喂}[聲很殘]
希`{系我亞`你宜家落黎近海個沙灘到丫`我有d野想同你講`}
魚`{嗯.?!喔..我宜家落黎`}

2008-6-10 09:21 PM ●siu_y_an§
第15集`

魚魚帶左個手電`同埋亞希比佢個4粒心心就去左沙灘`
魚魚到左沙灘`見到希aia住左系牆到`望住個海`
魚魚行過去`

魚`{我黎左拉}
亞希望左1望魚`企左起身`
希`{我地分手拉`}[冷淡}
魚`[呆左]
希`{我地系埋1齊`大家都辛苦姐`不如我地分手甘算}
魚`{點解要甘}[望住地下]
希`{我吾想見到自己中意既人`成日都比人打到傷晒`你明吾明亞`}
魚`{我吾明亞我吾明亞`我更加吾想明亞`}
希`[啞`m0出聲`]
魚`{我吾制吾制亞吾制亞`我吾要分手}[大聲n大嗌 眼紅`]
希`{你吾h0甘拉`}[心軟]
魚`{你吾理點亞`我都要同你系埋1齊`}
   {你話過會錫我架`你話過吾會離開我架`}
   {希`你吾h0吾要我`…鳴………………………}[喊到嗌-0-拉住希隻手跪低左]
希`[m0出聲.同魚1齊跪左落地下`]
魚`{亞希`..你吾h0吾要我`}
   {吾h0吾要我`…嗚…………………..嗚}
   {吾h0吾要我……….嗚`}[痴左線`]
希`[舉起左隻手``攬住魚魚]
魚`{希`你吾h0離開我..就算我死.我都要同你系埋1齊`}
希`{對吾住…我中意左第個.. }[放開魚魚..走左]

魚魚系沙灘到`呆左h0耐`真系h0耐`
魚`{哈哈…亞希真系吾要我Lu`}
魚`{佢中意左第個丫`點解我仲甘蠢 甘都吾知..哈哈}
魚`{佢話吾會離開我架`}[想喊]
魚`{我真系樣衰.樣衰到m0人要`}
魚`{亞希吾要我拉`個個都吾要我.}[大嗌]

真系H0無助. 個沙灘得佢自己1個`
h0靜`h0靜`a________a
魚`{吊!`哩個世界既人死Lun晒去邊.1個都m0架`}[發脾氣]

Ps`[聽日系星期1.要番學的]`
    亞希也太絕了吧`!

2008-6-10 09:22 PM ●siu_y_an§
第16集`
                 9:00Am`星期1

魚魚m0訓過`
系沙灘哩埋左h0耐`
先番h0me換校股`
番到學校課室`

Miz`{宜家幾點亞`你宜家先番黎`}
魚`{嗯`}[直行番埋個位到`]
Miz`{咳!!宜家所有同學都番齊`我地調位!}
all`{Yaaa`呼..}

結果蚊蚊座左我隔離`
亞樂座我地前面`
亞希`?!
個位m0變過`旦座系隔離個個就吾系我Lu`
系條t卜雞Yu

魚`{蚊蚊`我同亞希散左拉`佢吾要我拉}
蚊`{吾h0甘拉``}
魚`{系吾系我太曳.激嬲左佢`佢而家吾要我拉}[喊`]
樂`{魚魚..你吾h0甘拉`}
魚`{Haha`我點會有事`我想去洗手間`}[笑]
蚊`{魚魚``}[嗌住佢]

當然魚魚吾系去洗手間`
佢去左天台`
拎起1疊佢同希影既相`
回想************************
{魚`老弓老弓`你個樣影得h0傻亞`哈哈}
{希`系咩..哈哈.傻米親你l0r`}
{魚``乜我h0傻架咩`}
{希`吾系吾系`我老婆h0醒目-_____-}
回想*************************
                      玩具店`
{魚`老弓老弓..哩到h0多3眼仔`^0^}
{希`系w0r`你想要邊隻丫…}
{魚`哈哈`我宜家又吾想要拉喎`}
{希`下…點解亞`}
{魚`我正系要你就夠`^0^}
回想*************************
{魚`老弓老弓`如果世界上m0左魚魚你會點?!`}
{希`甘樣亞`..米溝過第個l0r}
{魚`啊…甘樣架`衰亞`}
{希`講下炸`就算m0左你.我個心都會有你亞`}
回想*******************************
{魚`又系甘`..我嬲拉!}
{希`你捨得嬲我咩`}
{魚`嘻`吾捨得!}
{希`抵錫`}**
魚`{亞希……鳴………….}[喊-0-]

沙沙沙沙`………落雨`
d雨愈落愈大`吾夠1分鐘就張魚魚淋濕晒`
魚魚成個訓晒落地下`
望住個天``亞希`如果系甘.
我寧願你m0出現過`!!

時間`2:22
魚魚成身濕晒甘行番課室`
魚`{Miz`我早退}
Miz`{哇.你仲乜`}
魚`{關你乜事}[走左]

Yu`{希希`你岩岩睇吾睇到個個xx魚亞`佢變左隻落湯雞w0r.哈哈`}
希`{嗯`}

2008-6-10 09:24 PM ●siu_y_an§
第17集`

蚊`{樂`魚魚實h0傷定拉`}
樂`{1睇就知拉`唉……}
蚊`{唉…如果甘.魚魚會H0慘`}
樂`{甘都M0計架`鬼叫亞希中意左亞Yu咩`}

魚魚淋完雨之後`-______-
仲有咩做.?!
緊系大傷風打包發燒-_____-`}
h0攰h0攰`
番到屋企`
拍1聲就訓左落床`

放學..蚊蚊同亞樂去魚魚h0me
諗住安慰下魚魚`

叮噹叮噹`
m0人應門`
蚊`{做咩m0人應門既?!}
樂`{佢會吾會做傻事架`}
蚊`{你吾h0嚇我拉`}
樂`{E..原來門M0鎻架`}[入去`]

亞樂同蚊蚊入到去`
系抬面見到2本單行薄`
蚊蚊行過去`
打開其中1本`頁頁都寫滿個{希}字
蚊蚊拎住本單行薄望住亞樂`
蚊`{我地入去睇下蚊蚊先拉`}
樂`{嗯`}

蚊蚊同亞樂入到去魚魚間房.
即刻啞晒`
成間房都系魚魚同亞希個D相`
亞樂`{蚊蚊`你睇住魚魚先`我去搵亞希`}
蚊`{嗯`}

蚊蚊正H0魚魚張床D野`
等魚魚訓得H0 d`
汁下汁下比蚊蚊搵到幾樽既
安眠藥`-0-
蚊蚊h0嬲`張所有安眠藥丟晒佢`

亞樂打左電話比亞希`
{熟悉的臉 紅了雙眼 是你終於痛哭在我的面前}`希個電話響`
希`{喂}
樂`{系我亞`你宜家系邊?!我有野搵你`}
希`{我系石灘亞`}
樂`{嗯..我宜家去搵你`}
希`{嗯`}
                Cut線`

2008-6-10 09:25 PM ●siu_y_an§
第18集`

亞樂系個到見到亞希`
樂`{希?!}
希`{你吾系有野要同我講架咩?!}
樂`{你知吾知魚魚佢……..}[未講完]
希`{佢m0事亞嘛?!}
樂`{唉….你去吾去睇下佢?!`}
希`{嗯?!}
樂`{其實你點解要同佢分手?!`}
希`{如果我吾甘做`Yu班人又吾知會做咩架拉`}
樂`{旦系你知吾知魚魚佢寧願比人打`都想同你1齊`?!}
希`{我吾想見到佢甘亞`}
樂`{系兄弟就同我1齊睇下佢拉`}
希`{旦系`!!}
樂`{吾h0旦系拉`行拉`}
希`{嗯````}

時間晚上9:30`
亞樂同亞希到左魚魚h0me`
亞樂拉住亞希行到魚魚間房`
亞希見到魚魚塊面紅晒.成個人癱左甘訓左系張床到`
其實講真攪到魚魚發燒既元兇
吾系d雨.系亞希`

樂`{你睇住魚魚拉`我同蚊蚊走先`}
蚊`{你吾h0再激魚魚拉.1陣佢真系自殺`}
希`{得拉..掰掰`}

亞樂同蚊蚊走左之後`亞希望住貼左成房上面所有同魚魚既合照`
逐張逐甘望住`望佢h0耐`魚魚張張相都h0開心
h0可愛`旦亞希`h0耐都m0見過魚魚笑拉`

亞希行近魚魚張床.望住魚魚`
望住1陣`笑左笑-0-
亞希走左上去魚魚張床`訓低左`
系1張單人床入面..亞希同魚魚迫埋左1齊`
h0自然甘.亞希攬住左魚魚`

時間零晨3:45分
魚魚醒左`打開眼`見到1個人眼定定甘望住佢-0-
魚魚都Mar大佢隻眼`
望番住亞希`魚魚呆左1陣`

魚`{希………..}[想喊]
希`{嗯..?!}
魚`{我會h0乖架.我吾會再曳曳架拉`
    我吾會再扭計`我會h0聽話`
    你吾h0 Dum 低我1個人`
     你吾h0吾要我…………鳴`}[喊晒口..講得h0慢]
希`{吾h0喊拉`乖拉`}[抹走魚魚d眼淚]
魚`{我吾要自己再1個人..吾要亞..嗚….}[喊得西利]
希`{h0拉h0拉`吾h0喊拉`乖拉`}
魚`{吾h0吾要我….嗚…}
希`{我要我要亞`吾h0喊拉*傻豬`}

2008-6-10 09:26 PM ●siu_y_an§
第19集

魚`{真系GA?}
希`{..緊系拉`}
魚`{Ka}
希`{你仲乜走上天台淋雨亞`宜家攪到病左拉`}
魚`{咩亞`系你個衰豬豬攪到我病架`你曳亞`要罰亞`}
希`{甘你想罰咩亞`?!}
魚`{Ummm`我要錫錫`哈哈~~.}
希`{啊~~~?!甘大程罰?!`}
魚`{吾制吾制`我要錫錫`}[啜起個咀]
希`[啜`錫左落去]
魚`{哈哈哈哈~~~}
希`{魚魚..}
魚`{-______-?!`}
希`{你同我1齊`你吾驚咩?!`}
魚`{我咩都吾驚亞`我正系驚`你走左!剩番我1個人炸`}
希`{旦系你同我1齊`Yu又吾知會對你做d咩架拉`}
魚`{我吾驚亞`只要你同我1齊我咩都吾驚架拉`}
希`{你個傻豬丫~~}
魚`{你吾h0走亞`你走左我吾知點算架拉`}
希`{我吾會走架-0-我會系你身邊 永 遠 甘陪住你`}
魚`{永遠?!}
希`{嗯`永遠`}
魚`{哈哈.甘我去洗手間你都要陪我架`!}
希`{哈哈`h0亞`}
魚`{Ka`你講架`}
希`{你見點亞`你系學校番黎1定咩都m0食過架拉`我堡d粥比你食拉`}
魚`{啊`吾要亞`你吾h0走!}
希`{我去堡粥炸`吾系吾番架嘛`乖拉`等我`!}
魚`{嗯!!`}

1個鍾之後`
d粥0k左`
希`{小心熱亞`親熱食拉`}
魚`{啊`-0-我吾想食}
希`{乖拉`你吾食會暈架`}
魚`{吾食-_____-`}
希`{拿..你吾食亞嘛`甘我走拉`}[扮想走甘]
魚`{我食拉我食拉}[拉住希]
希`{甘先乖架嘛`}
魚`{不過我要你喂我食`}
希`{h0h0h0`啊~~~~}
….
….
….
….
       哩1日又h0似系番以前甘`
       h0開心h0開心`
       旦系..系吾系真系甘易哩?!`

2008-6-10 09:28 PM ●siu_y_an§
第20集

2月10日`時間早上10:00

魚`{老弓老弓`起身拉`}
希`{吾起-_____-我仲h0眼訓`除非….哈哈哈}
魚`{除非…..?!`}
希`{除非甘囉……..} [眼金金甘望住魚魚`用個身押住魚x2]
魚`{ 吾準對我有黃色思想亞`-0-}  [推開左亞希`拉住佢出廳]

哩個時候`蚊蚊同亞樂打電腦比魚魚`
[我不怕死心不息愛你…]  魚魚電話響`
魚`{喂`}
蚊`{魚魚我系蚊蚊亞`}
魚`{蚊蚊?!喔`咩事丫~~?}
蚊`{亞希系吾系系你h0me亞`?!}
魚`{系亞`}
蚊`{m0亞`12:00同埋希過黎xxxx唱k拉`掰`}
Cut線`=0=

魚`{蚊蚊叫我地12:00去唱k丫`}
希`{得拉`你仲吾去換3`-0-}
魚`{宜家去換-0-哈哈}
希`{傻豬~~}

時間11:45分`
亞希魚魚到左k房`
樂`{y0`黎左拉,}
蚊`{h0準時b0rr`}
希`{甘h0死約我地出黎唱k亞`}
樂`{耶~~甘人地掛住你丫嘛`}
魚`{你地h0嘔丫`唱歌拉}
樂`{我同蚊蚊唱先Xd哈哈哈`}

[color=red][u]   好好戀愛
                                  樂`{共你相識三千天 我沒名無姓
                                        慶幸也與你逛過 那一段旅程
                                        曾是日夜期待你 施捨一點同情
                                          我對你是固執 做夢或太熱情

蚊`{在世上 是你始終不肯退後遺忘我 感激你心意
                                     但情人比 知己分開更易 怕我愛上你壞了事

樂`{完了吧 如無意外 從今開始該好好戀愛
                               放下從前一段感情 才能追求將來 你就似沒存在

蚊`{完了吧 然而你不在 情況未像幻想般變改
                                    告別從前總是不易 原來假如只得我在
                                     我竟未能覓尋下一位摯愛

樂`{舊訊息應該刪走 再沒留憑證
                                    我共你去到最遠 也只是友情
                                     如現實是場玩笑 一早清楚內情
                                     過去是勇敢 或是未肯適應

蚊`{是我笨 大概必須先經錯誤才能會 分清我心意
                                  共行成長 數不清的故事
                                 我已愛上你壞了事 樂`{我愛你你扮作不知)[/u]
[/color]
魚`{哇.你地唱得h0有感情Xd`}[拍手]
希`{你地兩個真系鬼馬`}
樂`{到你地唱拉`..}

[u][color=red]                                          我的最愛`
                                             希:離開以後首次遇見
                                              魚:從新對望聽你聲線
                                             希:太慣看你左邊笑臉
                                              魚:差點想碰你的肩 輕觸那殘餘心事

@希:我們分開 怎麼始終行不開 想捉緊當日精彩
                                               魚:或是害怕完全淡出你那份愛 離場後跑回來
                                                希:不知可算應該
                                                魚:貼身不再但卻貼心裝載
                                                希:隨時代你哭 處理淚流
                                               魚:而後備兩手是否足夠 即使那日放了手
                                              希:雙腳似未學會走
                                               希n魚:停留在這段情
                                              希:不懂去
                                              魚:退守
                                               希:全部舊記憶 這刻重遊
                                               魚:重拾舊愛都或太荒謬
                                               希:運氣不夠
                                                魚:牽不了手
                                                魚n希:也算得今世獨有
                                         魚n希:對你太好怎會累透@

希:如心跳是可以避免
                                       魚:縈繞卻是你的聲線
                                       希:慣了照顧的不會變
                                       魚:不告別也不發現 對你愛顧早蔓延

Repeat@

合:對你再好不會廝守[/color]
[/u]
蚊`{^0^魚魚`}
魚`{下`?!}
蚊{你地唱歌h0h0聽`}
希`{-0-Haha`系咩}
樂`{系亞-0-真系h0h0聽`}

2008-6-10 09:29 PM ●siu_y_an§
第21集`

突然之間`有個待應有左黎`
待應`{請問你地有m0野想要既哩?!
      拿`有h0多野簡架喎
       有….有…..有…}
希`{3打啤洒系甘`掰掰}[趕左個待應出去]

5分鐘之後`啤洒到左`
希`{喂`..玩翁翁翁小蜜蜂`今晚飲晒佢`}
樂n魚n蚊`{ h0`就甘話`}

翁翁翁 小蜜蜂   我猜我猜猜

魚`{痴線`彈弓手`}
樂`{哈哈`飲拉你`}
蚊`{哈哈`魚魚輸左..哈哈哈哈`}
希`{傻豬~~水皮`}
魚`{哈哈哈哈`}

3個鐘過左`
個個都玩到痴左線`
蚊`{你地仲咩甘屎架`起身`再飲`}
希`{挑`我都未訓低..你地訓低拉`哈哈}

魚魚h0想去洗手間`-0-
旦系吾想起身`-________-
旦系迫於無奈之下`都勉強去左洗手間-0-
系魚魚去完去洗手間個陣`
見到1個h0熟悉既身影?!

魚`{亞銘??!}

魚魚跟住個個身影`
行到去`1個酒吧到`
個個人停左系到`
魚魚拍1拍佢`
個個人望左望魚魚`

某`{林詠瑜`?!}
魚`{簡俊銘`?!}

簡俊銘`魚魚以前條仔`前1年無拉拉失蹤`
        h0令仔`有米`h0細心`

2008-6-10 09:29 PM ●siu_y_an§
第22集`

銘`{估吾到你仲記得我`}
魚`{點解你個年`無拉拉吾見左人既?!}
銘`{吾H0問拉`}
魚`{喔`}
銘`{你仲咩塊面紅晒架`H0攰`?!}
魚`{M0亞`岩岩…….}[未講完]
銘`{騎上黎拉`}
回想`*********************
魚`{我行吾郁拉.0.v}
銘`{騎上黎拉`}
魚`{騎上黎仲咩亞`?!}
銘`{咩你l0r`}
魚`{哈哈`你哩個傻佬真系h0`-0-}
回想***********************
就系哩1晚`亞銘咩住魚魚`}
[途中魚魚系銘背隻訓着左]番到銘h0me`
銘為左吾h0正醒魚魚`
放左魚魚系s0fa到`銘就成個人定左形
成晚m0郁過`
銘`{你哩個人真系`甘都訓得着}

時間零晨`2:00
亞希個邊`
希`{Y0man`再飲}
蚊`{魚魚訓低左~~}
樂`{Haha`水皮}
希`{魚魚你系邊-0-哩到甘黑我見吾到你-0-}
蚊`{魚魚你系邊…}
樂`{小`佢都吾系到}
蚊`{What`?!}[尖叫~]

魚魚個邊`
亞希佢地打過H0多次比魚魚
旦系都系M0人聽`
而魚魚個電話`就系甘震`
就系甘樣`嘈醒左魚魚`

2008-6-10 09:33 PM ●siu_y_an§
第23集`

魚`{亞?!對吾住`}[見到自己Ai左落銘膊頭`]
銘`{吾緊要`其實….}
魚`{都夜拉`我番h0me先`掰}
---------------------------------
                 時間早上6:55`
魚魚床頭`鬧鐘響`
叮叮叮叮叮`*****
魚`{吊`我未訓夠亞`收聲拉}[禁色左個鬧鐘`]
30分鐘之後`魚魚床尾`鬧鐘響`
叮叮叮叮叮叮******
魚`{我知你想講咩拉`叫我起身亞嘛`DIU`最憎D野嘈住晒`收聲拉}[拎起左個鬧鐘掟落地下]
魚魚正H0晒D野就番學拉`
----------------------------------
                     學校`
Miz`{各拉同學`今日有個新同學`大家吾h0蝦佢w0w}[又系哩句]
銘`{Haha`大家H0`我叫簡俊銘`大家可以叫我做亞銘}[笑]
Miz`{Ummmm`你坐邊到h0哩..}[周圍望]
銘`{Miz`我可吾可以坐魚魚隔離丫!~?}
亞希聽到哩1句之後`
望左1望魚魚`-0-
希`{吊T卜雞`你當我死架?!`}
Miz`{張瑞希同學`吾h0蝦人喔`}
希`{8婆`幾時到你出聲亞`}
銘`{喔`既然張同學介意`甘樣我坐魚魚後面拉`!}[講到有小小假]
Miz`{`h0是旦你`}

哩1堂h0靜`魚魚m0乜野理到`
扒左落枱就訓左成堂-______-
直到小息`
亞希拉左魚魚上天台`-0-

希`{魚魚`你同個個亞銘…}
魚`{佢系我Ex`}
希`{下?!}
魚`{傻佬`我正系中意你1個架炸`}
希`{你講架`打勾勾^0^}[伸隻手指尾出黎]
魚`{嗯~~}[打勾勾]

2008-6-10 09:34 PM ●siu_y_an§
第24集`

H0早既1日`丈魚魚約左亞希系佢H0ME睇碟`
黑糖ING`

希`{H0悶亞`哩出劇-______-}
魚`{吾系亞`幾H0睇`哈哈}
希`{-_________-}
過左M0幾耐`希電話響
[不用等你開口先說我愛你`]希電話響
希`{喂~~}
X`{xxxxxxxxxxxxxx}
希`{下`甘佢m0野亞嘛?!}
X`{xxxxxxxxxxxxx}
希`{甘大件事?!}
X`{xxxxxxxxxxxxx}
希`{我宜家黎`喂..等我亞`}
Cut 線`
------------------------------
希`{我有事要做`我走拉`}
魚`{吾h0拉`…..}
希`{乖拉`我做完野即刻過黎陪你`}
魚`{你講架`你…………}[未講完]
------------------------------
  亞希走左之後`魚魚肯定m0甘開心拉`
佢開大個喇叭`聽歌`大大聲甘`-______-
可能佢驚太靜佢會驚掛`
魚魚坐左系牆角角落頭`
張自己縮到h0細粒`
Mie埋左眼諗野`當然諗既吾方會系h0野拉!
夜晚11點過左
夜晚12點過左
零晨1點`過左
零晨2點都過左`魚魚等住亞希`
直到2:15分魚魚頂吾順`訓著左
都吾知系幾多點`
魚魚聽到有開門聲`[旦系h0細聲]
1陣超臭既煙味-0-
1個個頭噴到金毛既男仔`[d色系噴上去]
個個系邊個`?!
緊系身為大佬既亞希拉`!
佢吾想比魚魚見到佢甘既l00k`
就去沖涼洗頭`汁番令仔自己`
------------------------
下集`亞希做番真正大佬`?!

2008-6-11 06:49 PM ●siu_y_an§
第25集`

30分鐘之後`
亞希攪掂左自己`就抱左魚魚番房訓`
抱左魚魚番房訓之後`亞希又電話響`
[不用等你先說我愛你]希電話響
魚魚吾系h0醒`旦都聽日亞希講左幾句

希`{佢訓左拉`}
X`{xxxxxxxxxxxxxx}
希`{得拉`我明`}
X`{xxxxxxxxxxxxxx`}
希`{嗯`掰}
Cut線`

魚魚需然吾系h0明亞希講緊咩`
旦系`……真系h0想知關佢訓左未咩事`
.______.`
魚`{亞希`?!}[扮岩岩訓醒]
希`{Umm`你岩岩聽吾到我講野亞可?!}
魚`{講野?!`聽吾到`}[扮野]
希`{甘就h0`}
魚`{你仲咩甘香既?!}[試緊希]
希`{m0`岩岩踢完波`成身汗`甘米沖涼l0rr`}
魚`{喔`同邊個踢波哇?!}
希`{同亞樂之嘛`}
魚`{喔`系咩!~}
希`{嗯?!你食吾食野`我正野比你食?!}
魚`{吾食亞`m0胃口`}
希`{系吾系吾舒服`去睇E生拉`}
魚`{吾洗拉`我H0正常}
------------------------
哩1晚`亞希樣樣野都做得H0細心`
魚魚吾知點解`希愈細心佢就愈驚`

魚魚h0想知咩事`
亞希1入門口個個l00k`
同而家個個乖乖仔l00k`
魚魚都吾想再諗`
只系想亞希吾離開佢就得`

2008-6-11 06:50 PM ●siu_y_an§
第26集`
           3月18 `
學校`Ing`

蚊`{仲有15日就會考拉-0-}
希`{真系吾想考}
魚`{米系l0r`煩到死}
樂`{不過都要面對架拉`}
魚`{嗯!`如果我吾合格會比亞爸鬧死`}
蚊`{-0-叫亞希幫你溫l0r`亞希成績超勁的`}
希`{系l0r`哩15日我要幫你惡補}[h0認真]
魚`{Hehe`系架拉`}{笑}

哩15日入面`亞希日日都陪住魚魚1齊溫書`
系溫書既期間`
**************************閃**
魚`{吾識做h0難`}
希`{張哩個加個`**3}
魚`{-0-亞`甘鬼煩`哩題我計左成10幾次`都計吾到}
希`{拿``張4.12x9963.3***************甘米我l0rr}
魚`{Kaka`系w0w.}
***************************閃**
魚`{吾做拉..我h0肚餓`}
希`{吾比亞`你繼續做測驗`我入去比野食比你拉`}
魚`{嗯嗯`}[奸笑`]
魚魚見到希入左廚房之後`
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz起來-____-`
10分鐘之後`
希`{野食黎`魚……………………………}
希見到魚魚訓著左`…抱左魚魚番房
就出去打左電話`
打完電話之後`亞希就寫左張野比魚魚`
便條`:[傻豬`我出1出去哇`你吾h0懶亞`希]
15日過得h0快`
會考個日`亞希蚊蚊魚魚亞樂都h0緊張
3粒鍾之後考完`
蚊`{h0難亞`吾系h0識l0r`}
希`{吾系哇`h0容易-0-}
樂`{你叻先甘講姐`}
哩個時候`亞希電話響`
[我愛你愛著你就像老鼠愛大米]
希`{喂…}
X`{xxxxxxxxx}
希`{吾系掛-0-}
X`{xxxxxxxxx}
希`{我宜家黎Na`掰掰}
Cut線`

希`{我要走先`}
魚`{下.0.吾h0拉`陪多我1陣拉`}
希`{乖拉`我h0快番}
魚`{吾比去哇`!我要你留低陪我`}
希`{吾講拉`夠鐘.}[走左]

2008-6-11 06:51 PM ●siu_y_an§
第27集`

魚`{唉`次次都系甘-0-}
樂`{你吾h0甘拉`}
蚊`{Umm`可能佢真系有野做拉`}
樂`{系l0r`系l0r}

魚魚雖然h0想知系咩事
旦系又驚希話佢多事`
所以最後都系m0問`

事實上魚魚已經m0見過亞希成1個星期`
番學都m0見過亞希`
蚊`{魚魚`你知吾知亞希去左邊`?!}
樂`{系l0r` 我h0耐m0見過佢拉w0w`}
蚊`{你知吾知佢去左邊姐`}
魚`{下?!我吾知亞`佢都m0打過電話比我個d`}[開始m0乜心情]
蚊`{吾系掛`佢乜事亞`?!}
樂`{魚魚亞`你米甘既樣拉`笑番下亞嘛`}
魚`{我想去洗手間亞}[同樂同蚊笑左笑之後走左]

魚魚去緊洗手間個陣見到亞銘`
銘`{魚魚`?}
魚`{下?!}
銘`{亞希哩?!}
魚`{我點知佢系邊姐`}[大聲]
銘`{Umm`吾h0甘嬲拉`你之前都吾系甘既`}
魚`{我心情吾h0`搵日再傾Na`掰掰}[走左]
銘`{喂``魚魚`}

洗手間`
魚魚[心諗:`亞希究竟去左邊哩?]
魚魚打左h0多次比亞希`
都m0人聽`

放學`
蚊`{老弓`今日你會黎我h0mE架可?!`}
樂`{緊系會Na`Haha`}
蚊`{甘就乖拉`低我錫你`}
樂`{緊系低錫拉`哈哈~~}

魚魚見到亞樂同蚊蚊甘`
就自己1個人行開左`
去邊到?!`
Ummm`仲有邊到去姐`
番h0me l0r`

魚h0me`
魚魚番到h0me`
又諗起亞希`
拎起左個手提又打電話比亞希`
打左h0多次`
發左顛甘打`
1次2次3次4次……
10次`………15次`
亞希聽電話拉`}

希`{喂`}
魚`{希`…系我亞…}
希`{你系邊個?!`}
魚`{我……我系魚魚亞`}[亞希連自己都吾知系邊個?]
希`{做咩?}
魚`{你可吾可以過黎陪我亞?!}
希`{旦我宜家吾得閒`}
魚`{甘樣m0野拉`你做你既野拉}[愈講愈細聲]
希`{我做完野上黎陪你拉`掰}
Cut線`

2008-6-11 06:53 PM ●siu_y_an§
第28集`

佢地Cut左線之後`
魚魚番左入間房到`
張1張又1張同亞希影既相`
撕晒落黎`
行去s0fa到`1張1張甘睇
睇晒之後又再睇`
睇左h0多次h0多次`
直到?!
亞希黎左?!
魚魚望住亞希`!!

魚`Ah希………………………`!
希`都夜拉`我抱你番房訓Naa`!
魚` 嗯`!

亞希抱左魚魚番房`

魚`Ah希`攬住我訓丫`!
希`嗯`..

魚魚吾敢訓`佢驚佢1訓左
亞希就會離開佢`
魚魚只系Mei埋左隻眼`
過左1陣`又有人打電話比亞希`!
[到這1刻我終於明白…]

希`喂
X`xxxxxx
希`得Naa`佢訓左Na
X`xxxxxxx
希`嗯`我宜家黎`..
Cut 線`

當亞希慢慢甘放低魚魚個陣`
岩岩隻腳掂到地`
魚魚就拉住左亞希`
亞希見到隻手`定左定`

魚`希………
希`嗯?
魚`當系為左我`留低最後1次`h0吾h0

亞希番番上床`攬番住魚魚`!

魚`亞希..你知吾知過左12點之後`我就生日拉`旦我仲系甘蠢`吾識大個囡
希`我會陪住你`由12點開始`直到第晚既12點`……
魚`直到第晚既12點`我地就畫上句號?
希`如果你吾想`我地就畫個休止苻Na
魚`仲有3分鐘就12點拉`
希`我會系第1個`同你講生日快樂既人`

亞希望住個鐘直到最後1秒`

希`生日快樂^0^
魚`多謝你`
希`行拉`
魚`下?!去邊丫?
希`緊系行街拉`

2008-6-11 06:54 PM ●siu_y_an§
第29集`

亞希同魚魚出左門口`
系條街到行`
佢地行下行下`
去到1個公園

xx公園`時間晚上凌晨12:17分`星期6
魚`Ha`亞希記吾記得哩到?!`
希`緊系記得Na`
**********回想`*********
魚` 老弓老弓`陪我玩拉`
希`-___-你仲細咩仲玩?!`
魚`吾制亞`我要玩`
希`吾玩亞-____-d人以為我低能
魚`你吾陪我我喊咖`!
希`甘你喊l0r`
魚`鳴=0=亞希h0衰吾陪我玩亞,吾制亞`[扭計]
希`唉也`怕左你`-____-
魚`h0 ya`莪曖尒^0^[錫左希塊面1淡]
**********回想`***********

現實`
魚`今日再陪我玩丫`
希`Umm`
魚`吾得甘算拉`
希`Haha`我陪你玩
魚`多謝你丫`

佢地系滑梯訓左系到`!
魚`希..其實你有m0中意過我咖`?!
希`我曾經h0中意h0中意你`
   亦都h0傷h0傷甘傷害過你`
魚`Haha`旦系你最後都簡左`吾 要 我[最後3個字講得h0慢`]
希`魚魚`應成我`h0h0h0h0甘保護自己`
魚`Haha`甘我寧願1世都吾識保護自己`[笑左笑]
希`嗯?
魚`如果我吾識保護自己`..甘樣你至小你會保護我`吾會離開我
希`過埋今晚既12點`我就吾會再系亞希架拉`魚魚`我真系h0暖你`
魚`Ha`點解你次次都系我最需要你個陣`都要離開我…
希`吾h0甘拉`我吾要你再為左我再喊丫`要堅强d丫`
魚`我吾會再聽你講野..吾會亞`![掩住隻耳仔]
希`乖拉`吾h0甘[拉番魚魚隻手落黎]
魚`整番既23個鐘`你都要陪住我`
希`嗯`應成你`!

魚`甘仲吾行`?!
希`Let G0`!

第1站`M記食飽飽-^0^-

希`你要食咩咩哩`我知拉`1號餐丫嘛`
魚`系亞傻佬`!
希`甘你等等拉`我去買-U-

魚魚真系H0開心`真系m0諗過