YK Forum » 短文小說 » (轉)└我♂就是 太 囍 囍梨♥才傻得把 身 體賣 給了你!{18++}...

2008-4-26 09:36 PM `乜叉.
(轉)└我♂就是 太 囍 囍梨♥才傻得把 身 體賣 給了你!{18++}...

[size=2]人物介紹 :

[color=darkslategray]主角‘}}}[/color]

[/size][u][size=2][color=red]名名◆艾雪姬[/color]
[color=darkorange]性別:女[/color]
[color=sandybrown]歲數:14(中三)[/color]
[/size][size=2][color=yellow][color=sandybrown]性格:天真單純、開朗、眼淺[/color]
[/color][color=wheat]富有度:窮窮窮[/color]
[color=palegreen]喜囍的東東:凌翼[/color][/size][/u]

[size=2][u][color=navy]名名◆凌翼[/color]
[color=blue]性別:男[/color]
[color=royalblue]歲數:15(中三)[/color]
[color=deepskyblue]性格:酷、英俊瀟灑[/color]
[color=lightblue]富有度:爆有錢[/color]
[color=cyan]喜囍的東東:玩女仔[/color][/u]

名名◆弘夜
歲數:15(中三)
性格:溫和、有禮貌
富有度:爆有錢
喜囍的東東:艾雪姬

================================

[color=darkslategray]配角‘}}}[/color][/size]
[size=2]
名名◆貝洛
歲數:15(中三)
性格:機心重、小心眼、卑鄙
富有度:有錢
喜囍的東東:凌翼(不喜歡艾雪姬)

[color=darkorange]名名◆艾雪糖
歲數:小學二年級
性格:樂觀
富有度:窮窮窮
喜囍的東東:艾雪姬[/color][/size]

[size=4]※[color=black]超[/color][color=red]級[/color][color=black]詳[/color][color=red]細[/color][color=black]人[/color][color=red]物[/color][color=black]介[/color][color=red]紹[/color]}}不要錯過啊!!!!^w^

[/size][size=2](只更新了姬 &翼的.....) = =

[/size][size=2][color=darkslategray][u]女主角 : 艾雪姬
性別   : 當然是女的...
性格   :天真,眼淺,善良
外貌   :是平凡了點,不過夠可愛
成績   :中等吧...
聰明度:應該不太笨吧?!......( 有時笨笨的…)==
爸媽從小就過了身,獨力養妹妹艾雪糖.
還沒有手機.(真可憐...)
就讀聖宇書院,在一間叫"Forget"的酒吧打工...
喜歡的人.......
其實不是夜就是翼吧!!^^
(讀者們 : 這樣不是等於沒說!!!Xy0xx....)[/u][/color]

[/size][size=2][color=darkslategray][u]男主角 : 凌翼
性別   : 當然是boy...
性格   :冷酷.
外貌   :型到唔可以再型。靚仔到唔可以再靚仔。
成績 :  ok啦…
聰明度:蠻聰明。
就讀聖宇書院,係畫劇學會既會長。
唔講唔知,,,柔道黑帶。劍擊係高手啊!
係黑社會大佬的兒子。
未婚妻係貝洛,喜歡的人卻係艾雪姬。
同夜係很要好的朋友啊!
[小Eu'}我也喜歡上翼了…= =]....)[/u][/color][/size]

2008-4-26 09:37 PM `乜叉.
第一章:聖宇書院

係聖宇書院門外好多私傢車停泊。
聖宇歐書院所有學生都差唔多樣係坐私傢車番學的。
當然都有例外,佢就係我地既主角—艾雪姬

姬 : 今日第一日番學,唔知會有咩發生呢…

姬行左入去聖宇書院,佢左睇右睇,都唔知應該點行,因為聖宇真係好大...

姬 : 哇…好大呀!!

係姬發緊呆既時候,有人行過去佢到。

夜 : 請問有咩幫到你?

有個好靚仔既男仔問姬。

姬 : 我…我……

姬一見到陌生人就好緊張。

夜 : 唔洗驚wo,我係學生會會長,我有咩幫到你呀?

夜露出一個溫和既笑容,好有耐性咁問。

姬伸左一個呼吸,跟著話 : 我係新生,我搵緊我果班呀。

夜 : 你邊班呀?

姬 : 我9A…((註:9姐係grade 9 ,姐係中三A班。))

夜 : 同我一樣班wo!

姬 : ^^

夜 : 跟我黎啦…

姬跟著夜行,呢間學校真係好靚。
一般都淨係名門望族先入得呢間書院。
不過每年都會抽一個人入。今年好好彩抽中姬。

夜 : 到啦…

唔經唔覺已經到左9A班.

姬 : 唔該呀…

夜 : 唔洗唔該,咁你坐著係呢個位到先啦。我要去番學生會到做野啦!

姬 : 嗯,bye,bye !

夜走左5分鐘之後,房門俾人推開左。

洛 : 你係邊個?做咩坐係我個位到?!

一個幾靚既女仔走過去姬到問佢。

姬 : 我……我…係新…生。

洛 : 哦……!咁你行開啦!個位係我嫁!

姬 : 哦…

姬乖乖咁行開左。

唔夠5分鐘,個門又俾人撞開左。有個好靚仔既人行左入黎。

個靚仔打量緊姬,然後講 : 行開!唔好阻住曬……

翼 : 咪住!你新離嫁?

第二章:保護費與笑容

翼 : 咪住!你新離嫁?

姬 : 唔關你事!

翼挑左挑眼眉,話 : 你知唔知我係邊個呀?竟然敢咁同我講野!

姬 : 我點知你係邊個wo……

((小Eu:呢個時候,黑人僧既貝洛行左過黎…))←[小Eu係作者]

[[洛:你話邊個黑人僧呀!!!]]

((小Eu:=w= ...=3= ....))

洛 : 你連翼少都唔知係邊個?!

姬 : 我真係唔知…

翼的跟班A : 敢你同我聽清楚啦!佢就係大名鼎鼎、無人不識超有型超靚仔超有氣勢超好打既翼少!

姬 : 個名好長哇……

翼 : 答我!你係咪新生?!

姬 : ...........嗯…

((小Eu:可憐既小姬要臣服於壞人之下……))

[[翼 : 你話邊個係壞人!!?]]

((小Eu:咪你lo.....))

[[翼 : 人黎!拉佢出去"圍嘔"!]]

((小Eu:放過我啦……翼少……))T.T

翼 : 交保護費!一個禮拜500蚊!

姬 : 下…我冇錢……

翼 : 真係冇錢?!(唔信姬…)

姬 : 我真係冇錢嫁…

翼 : 搜下佢個袋!

翼的跟班A搶左姬個袋,倒曬入面d野出黎…

翼蹲底睇下個袋入面有d咩野…

翼 : 書…筆袋…手冊……

姬 : 唔好睇我d野呀…!

洛 : 你連錢包同手機都冇…嘖嘖…真係窮!

姬 : (自卑中…)

翼 : 我唔理你有冇500蚊,總之聽日要俾保護費!

姬 : 但係……

姬未講完,翼就已經走左啦…

話咁fast已經到左上堂既時間。

(( 註:Miss Chan = MC ))

MC : 今日我地班有位新同學,我地請佢介紹下自已啦!

姬 : 我..我....我

姬好驚對住陌生人講野…

係呢個時候,個房門又俾人開左…

夜 : sorry呀!我遲左,學生會好多野做…

MC : 唔緊要啦…

夜見到姬企左係到,夜知道姬係個怕羞既女仔,so夜行左過去姬耳邊細聲咁講...

夜 : 加油呀!

夜既笑容令姬覺得好安心…

呢一幕都俾翼見到,翼唔知點解覺得個心好唔舒服。

姬 : 大家好!我係艾雪姬!請以後多多指教!

姬好有自信咁講出呢句。

第三章:酒吧相遇(上)

係姬屋企....

糖 : 姐姐!你番黎啦!

姬既父母係姬好細個果時已經死左…
姬同佢既妹妹一齊住……
姬的妹妹艾雪糖。是小一生。

姬 : 姐姐要去打工啦!你乖乖地係屋企啦!

糖 : 你唔好去啦!我自已好悶嫁!

年紀小小既糖點會明白姬既苦心呢?

姬 : 乖…最多姐姐買雪糕俾你食啦。

糖 : 好哇!

就係咁樣,姬就去左打工啦!

姬夠竟係去邊到打工呢?我地去睇下啦!

係一間叫fOrgEt既酒吧裡面….

姬 : 請問你想要d咩呀?

姬俾一個男人叫住左…

男人 : 哈…哈…你…有……咩好介…紹?

個男人已經醉醉地…

姬 : um…"七色之雨"同埋"血之夜"都幾好飲嫁…

姬講左幾個好飲既酒既名俾個男人聽。

男人 : 哈…哈…我…唔要咩咩雨啦…我想要…你呀…

個男人講完之後就攬住姬。

姬 : 呀…你…唔好咁啦…

個男人係姬身上周圍摸……

姬 : 放開我呀…

一把聲音傳入姬既耳邊…
個男人係姬身上周圍摸……

姬 : 放開我呀…

一把聲音傳入姬既耳邊…

翼 : 放開佢。

姬 : 救…救我!

姬根本唔知眼前既人就翼,淚水已經淹沒左姬既視線…

翼 : 我叫你放開佢!

翼有d嬲嬲地咁同個男人講…

男人 : 你邊位呀…

翼 : ShIt.....兄弟,拉佢出去打醒佢!

{= =下場是跟我一樣的…祝他好運…"}

姬 : 嗚嗚…嗚…

姬已泣不成聲…

翼 : 你冇野呀嘛?

翼溫柔的說...

姬 : 唔該曬…

姬慢慢抬起頭…
翼俊俏的面龐映入姬既眼中。

姬 : e...你…你咪…咪係…

姬好驚訝…

翼 : 記住!我叫凌翼。

姬 : 嗯…凌翼。

第四章:天台

第二日……姬番到學校…

洛 : 你企係到!

姬 : 請問咩事?

洛 : 翼少叫你跟我上天台!

-----在天台上…

翼 : 保護費。

翼好冷淡咁講出呢三個字,
仿佛翼與姬從不認識。

姬 : 保護費....?

姬已經將保護費既事忙得一幹二淨…

翼 : 500蚊!

500蚊對姬黎講已經係一個唔細既數目…

姬 : 我…我……

姬真的沒錢啦…

姬 : 我…冇錢…

翼 : 冇錢?

姬 : 對唔住…我真係冇錢…

翼 : 哼…咁琴日係酒吧到打工d錢呢?

姬琴日既人工都淨係得100蚊…

翼 : 拿d錢出黎!

翼知道姬係有錢嫁…

姬緊緊咁捉住個袋…

翼 : 唔好要我講多一次!

姬都係緊緊咁捉住個袋…唔肯俾d錢翼…

翼 : 你唔好怪我唔客氣!

翼狠狠咁揪起姬既衣領…
姬已經雙腳離地啦…
但係姬仲係緊緊捉住個袋。

翼 : 放開個袋!

姬 : 唔...放...

姬好辛苦咁吐出呢一句。

翼毫不留情咁搶左姬個袋…

翼 : 下次如果你再唔乖乖聽話,後果就唔只咁!

2008-4-26 09:38 PM `乜叉.
第五章:校園廣播-畫劇學會

係飯堂…

因為姬唔係d咩貴族,
所以冇人同姬做朋友,
姬自已好孤單咁食午飯。

突然校園廣播係學校響起,
校園既每一個角落都聽得到。

--------------=------------------------------=

校園廣播 :::

洛 : 大家好!又係每日一次既校園廣播啦!

[[貝洛係校園廣播的主席....]]

洛 : 今日好榮幸請到學生會會長弘夜!!

((飯堂裡面好多人聽到呢"弘夜"兩個字都好興奮…))

夜 : 大家好。

飯堂裡的同學 : Woo~~真係夜學長呀!

洛 : 請問夜學長你有冇野想同大家講呢?

夜 : um...學校新開左畫劇學會,希望大家會參加啦…

洛 : 夜學長你都會參加嗎?

夜 : 當然會...^^

.
.
.
.
.
.[校園廣播播完啦…]
----------------------------=-----------------=
姬 : 畫劇學會?好似幾好玩wo…

姬仲未知原來夜就係開學幫過姬既男仔…

第六章   夜

姬聽完"校園廣播"之後,就去左畫劇室睇下…

姬 : 哇!~好多人呀…

好多人係畫劇室入面排緊隊…

好多人都係到嗌:我要見夜王子~夜王子~!

姬 : 唉…咁多人,我都係唔參加啦…

正當姬轉身諗住走既時候…姬撞到一個迎面而來既人…

夜 : Oh~痛…

姬 : 呀…對唔住呀同學,我冇心嫁…

夜 : 唔緊要…

夜抬起頭…與姬四目交投…

夜 : e…我認得你…你…你係艾雪姬!

姬 : 嗯…你係……你係…夜王子!

夜唔好意思咁講 : 點解叫我做王子?

姬天真咁講 : d同學都係咁叫你…

夜望左姬一震,跟著摸摸姬既頭話:你好可愛呀…你叫我做夜就得嫁啦…

夜摸姬,呢個動作已經令姬有d面紅。

姬 : o....夜....

夜 : 你黎參加畫劇學會?

姬 : 嗯…不過好多人…都係唔參啦…

夜 : 唔好啦!陪我參加啦!

夜拉住姬的手,孩子氣的任性,卻不失大哥哥溫柔的笑容。

姬唔想夜唔開心,所以就答應左。

姬 : 好啦…我參加。

第七章   夜與翼

姬 : 好啦…我參加。

其實呢個時候,已經有好多人圍住佢地....

洛 : 哇!係夜呀!~

洛專登推開姬,而夜又比d Fans拉走左…

{洛也是畫劇學會的會員..}

夜好無奈咁走上個台到講野…
夜見不到姬俾人推開了。

夜 : 咳…咳…請大家靜一靜!

全部人靜曬,夜既威力真大。

夜 : 其實我就係話劇學會既會長之一。

洛 : 之一?仲有邊個係會長呀?

夜 : 就係我身後呢位。

夜既身後走出一個身影…

翼 : 大家好。我係凌翼。

翼不帶任何語調講出呢句。

不過台下傳出歡呼聲:Woo~~係翼學長呀!

姬好驚訝咁望住翼,
而翼都係到掃視台下的人。
而視線剛好落在姬身上。

剛好姬同翼四目交投…

姬立即宜開視線…

夜 : 今次我地要演既就係「最愛的,其實是你」.

翼 : 劇本係夜作既。

洛 : 哇!個名好浪漫呀!

夜 : 今次既男主角設定係我同翼,唔知大家有冇意見呢?

台下翼&夜的Fans都大叫:冇意見哇!

夜 : 咁今次既女主角就抽簽決定啦!

夜 : 就等翼抽啦!

翼都冇拒絕,翼抽到……

翼 : 艾...雪...姬...

姬 : !!

2008-4-26 09:39 PM `乜叉.
第八章   夜,可愛的一面

翼 : 艾...雪...姬...

姬 : !!

姬 : 下……!我?

翼 : 艾雪姬係女主角。

姬 : 我…我係…女主角……?

夜 : 哇!太好啦!咁小姬就可以同我一齊啦!

夜因為太開心,所以回服番小孩子既一面…=0=
不過夜好快知道自已表現得太興奮。=V=

夜 : 咳咳…我意思係話…好榮幸可以同艾雪姬同學一齊做主角。

係台下已經有好多人瞪住姬…

fANs A : 車…好巴閉咩!唔好以為做到主角就可以接近夜呀!

fANs B : 咪就係!翼唔會鐘意你嫁!

翼 : 請大家靜d!跟著夜會講下劇本既內客。

夜 : 呢個故事係講,

係一間學校裡面,有一對原本好甜蜜既情侶,

有一日,個女仔見到佢個男朋友同第二個女仔一齊食野,

所以主動同男仔提出分手,個女仔識左第二個男仔。

第二日個女仔就再冇見過佢既前男朋…

其實所有野都係一場美麗既誤會。

翼 : 女配角係貝洛。

洛 : yeah !

夜 : 后日會有彩排啊!時間待定,請大家出席。

第九章   幻之園

今日係彩排前一日…
姬自已拎住份劇本練習…
佢自已係學校到行黎行去…

行行下去左學校裡面既一個花園到…

姬 : e…呢到係邊到?

因為學校太大啦!而姬又未行過成間學校…
so呢到姬都唔知係邊到…

姬 : 呢到好靚呀!

帶有古典風味既幾尊銅象該。立係花園正中間...
噴水池裡既金幣反射出金色既光線…
最特別既係花園右邊有一座類似城堡既塔。

而家已經係黃昏,姬仲一邊讀對白,一邊參觀花園。

姬走左入果座塔到。

姬 : 我要同你永遠一齊!
姬好努力咁記緊對白…

突然間姬聽到一句聲音…
X : 嗯!要永遠一齊!

姬即刻望下劇本。原來係翼既對白!

姬 : 係咪…翼?

姬冇得到回答,但係佢聽到身後有腳步聲…

姬令轉面,見到一張英俊既臉,是翼。

姬 : 翼……?

翼 : 噓…

翼將食指放係唇邊,示意姬安靜。

翼主動拖住姬隻手,帶領姬走上塔頂。

姬 : 翼……?翼…你做…做咩…呀?

翼冇答到佢…只係一直拖住姬向上行…

面紅耳赤既姬,平靜冷漠既翼係黑暗中一直走上塔頂…

第十章   那個不一樣的翼

姬同翼已經走到上塔頂…

原本仲係黃昏,但係已經變左做漆黑既天空。

姬 : 好靚呀!

翼挑了挑眉毛問…

翼 : 你話我靚呀?!

姬面紅咁話…

姬 : 梗係唔係啦!我…我話個天空靚呀!

翼 : 哈哈!你面紅啦!好可愛!

翼摸摸姬個頭。

姬 : …你…今日…好唔同…

姬吞吞吐吐咁講出呢句,心怕翼會鬧佢。

不過翼竟然冇鬧佢…

翼 : 係呀…我都好奈冇試過咁樣啦…

姬 : 唔明…

姬唔明翼講咩…

翼 : 唔明就算啦…

翼 : 你見唔見到天上面果粒最閃既星星?

姬 : 見到呀!

翼 : 傳說中話只有同鐘意既人一齊先會見到…

姬 : 咁…我地…?

翼 : 哈!我講下笑炸!我同你點會有可能!

翼突然笑出黎…
但係翼係咪只係講笑?

第十一章   沒精神的一日

今日係彩排既日子…

係彩排室到……

夜 : 請大家各就各位…開始!

姬 : 今日…我見到你同第二個女仔食飯…

翼 : 關你叉事ar!

夜 : cUt !!! 你搞咩呀!對白都唔係咁寫!

夜細細聲咁鬧翼。

翼 : sORRy...

夜 : OK!由頭開始過!

姬 : 今日…我見到你同第二個女仔食飯…

翼 : 嗯…件…件事…唔係…咁嫁。

夜 : cUt !!! 你未背曬d對白?

翼 : 嗯.

夜 : 唉…算啦。你今日點解好似冇咩精神咁既?

(註:夜同翼其實係由細玩到大既好朋友。)

翼 : 冇呀…我好有精神!

翼勉強扮成有精神…

夜 : 唉…算啦。今日彩排到此為止。

走既時候,姬好擔心翼,所以就偷偷跟住佢…

姬見到夜同翼傾緊計…

夜 : 你係咪真係冇野?講比我聽,可能我幫到你…

翼 : 我爸爸叫我幫佢繼承家業…

翼講完之後,夜好大反應…

夜 : 你爸爸叫你幫佢繼承黑社會…

夜未講完,就已經俾翼打斷左...

翼 : 邊個!出黎!

即使翼今日冇精神,
雙眼佈滿血絲,
但係佢都感覺到有人跟住佢。

2008-4-26 09:40 PM `乜叉.
第十二章   我們喜歡的是您

翼 : 邊個?出黎!

翼好大聲咁講...

而姬就好驚比翼發現。

夜 : 都冇人,我諗係你太眼訓啦..

而夜就就冇到姬一直跟著佢地...

翼 : 可能係啦...

翼都放棄左去睇下係咪有人跟著的佢地...

姬 : 呼...好彩姐....

姬細細聲咁呼左一口氣..

翼同夜一直行左出學校,去左一個公園仔到..

姬都一直跟著佢地...

翼 : 夜...你有冇鐘意既人?

夜 : 有...同佢一齊好開心嫁...

翼 : 我都有鐘意既人..

夜好驚訝..

夜: 你都有鐘意既人?仲以為你唔會鐘意人...

翼 : 同果個女仔一齊...我感受到鐘意一個人既feel....

姬聽到佢地講既野,唔知點解個心好痛....

姬 : 原來佢地已經有鐘意既人...

┌拍!┐姬唔小心鬆左手,劇本趺左落地下...

夜同翼即刻令轉頭...

夜 : 姬?!

翼 : 你點會係到嫁?!!

夜同翼塊面都好紅,,因為佢地好驚姬聽到
佢地講既野....因為佢地所講既女仔就係......

姬 : 我...我...

翼 : 你跟蹤我地?

姍 : 我擔心你地...所以......

夜 : 所以跟蹤我地 ?

姬 : 嗯...

翼 : 咁你聽唔聽到我地講d野?

姬 : ...聽到..

姬好心酸咁講出呢句...

夜 : 你知唔知我地講既係邊個?

姬 : 我點知wo..!

姬愈講愈心酸...

而翼同夜聽到姬咁講就放心左好多...

姬 : 你地鐘意既係邊個??

姬好好奇咁問...

翼And夜 : 祕~密!

翼同夜好齊聲咁講.

突然間翼係地下到拿起d沙,"訂"向姬...

姬 : 喂!你做咩呀..><

翼 : 哈哈...你塊面污漕曬....

姬好唔份氣咁拿番d沙諗住"訂"翼...

夜 : Oh~~好痛..

點知翼避開左..而且仲"訂"到夜...

姬 : sor....

姬本來諗住講sorry,點知見到夜個樣咁搞笑...

姬 : 哈哈哈....夜個樣好搞笑呀...

姬一直彎低腰係到笑...點知一抬頭...
就見到夜同翼拿住一堆沙諗住"訂"姬.

姬 : 哇 !救命呀!

翼And夜 : 咪走呀~!!!!

三個人一直好似大細佬咁追黎追去...

-----------------------------------------------------------------------------------
係翼屋企...

翼輕輕咁打開大門,唔想俾屋企人發現.....

點知係翼以為好順利既時候,
一把聲叫停左翼...

X : 你同我企係到!!

翼 : Dad ?!

翼Dad : 你成身咁污漕,去左邊到黎?

翼 : .......我....我....

--------------------------------------------------------------------------------

2008-4-26 09:40 PM `乜叉.
第十三章        翼與洛?!

翼Dad : 你成身咁污漕,去左邊到黎?

翼 : .......我....我....

翼Dad : 唉…算啦,我有d野同你講...

翼 : 咩野?

翼Dad : 我幫你搵左個未婚妻..叫貝洛…

翼 : 下!你點可以咁自把自為嫁?

翼Dad : 你咩態度呀!

翼 : ok...sorry.

翼知道自已係講唔過佢DAd的…

翼Dad : 聽日佢會黎我地屋企…

翼 : ok...

翼已經冇曬心情…

-----------------------------------------------

翼 : Sorry呀姬…對唔住都要做一次…

翼望住個天係到自言自語…

------------------------------------------------
聖宇書院…

洛 : 艾雪姬!你企係到!

姬 : 咩?

洛 : 講一個好消息俾你聽啦!

姬 : 咩消息?

洛 : 你聽清楚啦!我同翼有非比尋常既關系…

姬 : 咩...關系 ?

姬聽到洛咁講…有一種又失落又心痛既感覺…

洛 : 就係…

正當洛想講果時,翼出現…

翼 : 夠啦!唔好講啦!

洛好驚訝翼會咁大聲同佢講野,
不過驚訝既樣好快變成輕笑…
笑得有點妖豔…

洛慢慢咁行去翼耳邊輕聲講:
小心d講野…話曬我有你Dad撐腰。

翼露出討厭既眼神望住洛…
不過好快回復情緒,然後面無表情咁對住姬講:
我希望你以後唔好再煩我地!小洛係我既未婚妻!

姬 : 對唔住呀…對唔住…

姬傷心到一邊落淚,一邊跑…而且一路係咁講對唔住…

====================================

下集預告 :

翼與洛有可能嗎?

係夜對姬表示愛既機會嗎?

翼終於對姬下手了,是為了自已?還是是對姬愛的表示?

第十四章—將會強勢登場!

2008-4-26 09:41 PM `乜叉.
第十四章        先下手為強也(上)

姬一直跑…一直跑…

回憶就好似影畫燈咁一幅一幅咁略過…

(註:灰色係回憶)

姬 : e...你…你咪…咪係…

翼 : 記住!我叫凌翼。

姬 : 嗚…凌翼…翼…

姬一路跑一路叫著翼個名…

姬 : 我要同你永遠一齊!
姬好努力咁記緊對白…

突然間姬聽到一句聲音…
翼 : 嗯!要永遠一齊!

姬 : 嗚…嗚…永遠一齊…

係呢個時候,天空竟然下起雨來…

姬 : 呵呵…竟然落雨…

姬好傷心,係到諷刺自已…

姬已經體力不支倒係地上。

姬又在諗番以前d野。

翼 : 你見唔見到天上面果粒最閃既星星?

姬 : 見到呀!

翼 : 傳說中話只有同鐘意既人一齊先會見到…

姬 : 咁…我地…?

姬 : 翼…咁我地...有冇可能?

姬迷迷糊糊咁問…

翼 : 哈!我講下笑炸!我同你點會有可能!

姬已淚流滿臉…

-----------------------------------------------------------------------------------------------
醫療室…

夜 : 喂…你有冇事??

隱約中姬聽到有人叫佢…

姬慢慢睜開左眼睛…

姬 : …夜?

姬既樣好失望…

夜 : 做咩?唔鐘意見到我?

夜並冇忽略姬既表情…

姬 : 梗係唔係啦!

其實姬當然想見既唔係夜,
不過佢驚講左之後,
夜會傷心。

夜 : 你頭先訓左係操場,你係咪唔舒服?

-
夜 : 姬!你做咩訓係到?

夜好緊張咁跑過去…

姬 : 翼…翼……

夜 : 姬…點解你個心裡面淨係得佢?

夜好失望咁講,
然後就抱起姬去醫療室。-

其實夜已經擦覺到姬鐘意翼…

姬 : 下…冇野呀…

姬唔想夜擔心…更加唔想夜知道佢鐘意翼。

夜 : 嗯…咁你自已休息啦,我走先啦!

姬 : ok。

姬勉強露出笑容。

--------------------------

夜出左醫療室,然後靠係門後面…自言自語。

夜:姬…我會表示比你睇,我比任何人便愛你。

------------------------------------------------------------------------------
係班房…

夜:翼,你過一過離…

翼 : 咩事 ?

夜:姬……入左醫療室…

翼好驚訝,然後講左句Thankyou就走左…

夜:如果姬想見你,咪俾佢見你囉,反正姬係我既…

夜望著翼既背影慢慢咁吐出呢句。

--------------------------------------------------------------------------------
醫療室…

翼 : 姬?

姬以為自已聽錯野…但係此時此刻翼真係企係姬面前。

-----------------------------------------------------------------------------------

小Eu''

下章翼真的會XX姬啊…受不了的讀者別看… = =

大家發覺夜變奸了嗎?=w=

第十四章 先下手為強也(下) 醫療室…

翼 : 姬?

姬以為自已聽錯野…但係此時此刻翼真係企係姬面前。

姬 : ...翼 ?

翼  : 你冇事嘛?夜話俾我聽你係到…

姬 : 嗚…你唔好過黎呀!你去陪貝洛啦!

姬突然躲入被窩裡面,然後一邊哭一邊講…

翼 : 姬,我知你鐘意我嫁!我同貝洛冇野嫁!你信我啦!

姬 : 嗚…你同佢真係冇野?

姬抱有一絲希望咁問翼…

翼 : 嗯,你信我啦。

姬 : 我…信你。

姬抹乾眼淚…

翼 : 你愿唔愿意幫我同洛斷絕關系?

翼好快入正題…

姬 : 我梗係愿意。

姬好開心,只要幫到翼,姬咩都肯做。

翼 : 咁…請你合上眼睛。配合我…

翼慢慢走到姬身邊,摸摸姬既頭髮…

然後,輕輕隨下姬既校裙…

姬立即打開原本緊閉的雙眼。

姬 : 翼,你做咩呀!?

翼 : 你唔係話會配合既咩?

翼不緊不慢咁講,而且並冇停低手上做緊既野。

姬 : 翼!停手!

姬用雙手擋住翼。

但係翼並冇停止…而係繼續…

始終女仔係唔夠男仔大力…

姬同翼已經赤裸裸咁面對住對方…

翼 : 對唔住…

翼係耳邊輕輕咁講…

然後翼就……

姬 : 啊……!

姬既叫聲係醫療室裡迴蕩…

醫療室裡充滿左他倆人的愛…
真的是愛嗎?

---------------------------------------------------------------------------------
翼的家…

翼 : 我番黎啦!

翼Dad : 你咁遲嫁!小洛已經黎左啦!

洛 : 翼!

洛係客廳到跑出黎之後就攬住翼…

而翼都冇反抗…只係輕輕推開洛…然後就講…

翼 : 我有d野想同你地講…

洛 : 係咪我地訂婚既事?

洛好高興咁講..

翼 : 我已經有鐘意既人…希望你唔好迫我同洛訂婚。

翼好冷靜咁講…反而換黎翼爸爸既一巴掌…

翼Dad : 我由細就教你做人要負責任,而家我一早應誠左貝家,就要做得到!

翼反而冷笑…

翼:第一  : 係你應誠左貝家,唔係我。如果應誠左就一定要做。咁你自已同貝洛訂婚啦!

翼Dad : 你…你!

翼爸爸已經好嬲…

翼:第二  : 既然做人要負責任,咁我同左人搞,我更加應該負責任!

翼一次講曬出黎…
就連翼爸爸都諗唔到野講…
貝洛都俾眼前呢個咁有霸氣既翼"客"親…

第十五章    只是腳痛嗎?

翼家…

翼將d野講曬出黎…
過左一震…洛慢慢問翼…

洛 : 你同人搞左…?

翼 : 嗯。

翼若無其事咁答佢。

洛 : 同…同邊個?

洛扮到唔關心咁問。

翼 : 唔關你事。

翼好決絕咁答。

之後,翼就走左出去…

翼係路邊漫無目的咁行。

已經係晚上七時正啦…翼仲係條街到行緊…

眼前一個招牌出現係翼眼前,寫著「Forget」

翼諗番起之前d野…

(註:灰色係翼既回憶)

當時我係呢間酒吧見到一個我地班新黎既女仔…

佢好似…叫…艾雪姬。

我第一眼見到佢就覺得佢與別不同。

我見佢被一個男人係到搞。

我完全冇思考過就衝左過去。

就好似反射動作咁…

我救番佢之後,竟然對佢好溫柔?!

我都覺得我自已好奇怪…我未嘗過對女仔咁溫柔…

翼 : 艾雪姬.....

翼不自覺咁講出姬個名。

而且都不知不覺咁行左入去"forget"…

翼就咁坐左係到,嘜都冇叫到。

突然,有個女仔叫翼…

X : 先生,你唔可以唔叫野飲嫁……

當翼諗緊野既時候,
從未有人敢打斷佢既思路。
本來翼諗住一抬頭就鬧佢…點知…

翼 : 姬.....?

姬 : 翼 ?

姬見到翼之後,諗住即刻走…

點知翼即刻捉住姬隻手,
然後又露出佢果副玩世不恭既笑容。

翼 : 咁妹妹你有咩好介紹呀?

姬 : 我…我…

姬一對住翼就好想哭…

不過姬為左做好d份工,唔好比人抄,
所以都好認真咁答翼既問題。

姬 : um…"七色之雨"同埋"血之夜"都幾好飲…

呢兩樣酒係姬親身試過之後既結論。

翼 : 咁各黎一樣啦!

翼好豪爽咁叫左…好似唔洗錢咁…

姬 : ok.

姬一跩一跩咁行過去調酒台到…

翼 : 姬…咪著!過黎…

翼見到姬行路怪怪地,所以都係諗住問下佢好d…

姬 : 咩事?

翼 : 你腳痛?點解行路怪怪地?

姬只係一直望住翼…姬諗番起今日佢同翼做既野…

第十六章    痛…

翼 : 你腳痛?點解行路怪怪地?

姬只係一直望住翼…姬諗番起今日佢同翼做既野…

姬 : 我…我…冇野呀…

姬唔識講大話,
所以一睇就知姬講緊大話。

翼 : 唔好講大話啦!話俾我聽係咪有人整親你?

翼冇嬲到姬講大話,
而且仲好緊張姬…

姬 : 都係翼衰!嗚…嗚…

姬突然大嗌出黎,然後眼淚都流曬出黎…

翼 : 喂…喂…姬…你做…咩哭呀?

翼一時間手足無躁...
然後好無奈咁拍拍姬的頭。

姬 : 嗚…都係翼你衰!

姬慢慢被翼攬住…

翼 : 好,好,都係我衰…乖…唔好哭啦…

翼好似"氹"小孩咁樣…

而姬都冇哭得咁犀利…

翼 : 好啦…可唔可以話俾我聽發生咩事?

姬 : 嗚…嗚…下面…痛…

2008-4-26 09:42 PM `乜叉.
第十七章    我倆的情感

聖宇書院...

翼同姬居然一齊番學,
而且翼仲扶住姬…
引起好多同學注目…

而都好不幸咁俾夜見到…

夜 : 姬…翼…你地點解…一齊?

夜扮到唔關心咁問…

翼 : 我遲d同你解釋啦…

然之後翼就扶住姬去住班房…

其實夜已經好唔高興…

夜 : 好…我唔阻你地,不過畫劇演出果日,翼…對唔住,要令你出醜啦…

夜細聲咁自言自語。

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

課室…

翼 : 姬…你仲痛唔痛?

姬 : 翼…我地以後唔好一齊番學啦…好多人望住我地…

翼 : 點解wo…

翼嘟起個嘴…好似細路咁…

姬 : 你唔好咁啦…

姬以為翼真係唔開心…

翼 : 姬…sor呀…我之前咁太力…搞到你咁痛…

((小Eu"}希望大家明咩叫"咁大力"啦…= =))

姬 : 唔緊要啦…

翼 : 姬…我問你一個問題…

姬 : 咩?

翼 : 你…鐘唔鐘意我?

翼一臉認真咁講……

姬 : 下…我…鐘....

突然,班房門打開左....

夜 : HI~~hi~

夜忽然出現……

夜 : 翼,你可唔可以過一過黎…?

翼 : 好…

--------------------------------------------------------------------

第十八章    戰爭開始

夜 : 翼,你可唔可以過一過黎…?

翼 : 好…

翼跟著夜去到天台…

夜 : 你果日有冇去到醫療室?

翼 : 有。

夜 : 你係咪對佢做左d咩?

夜盯住翼問,好似睇穿左翼會講大話咁…

翼 : 我…我

翼好想同夜講,
佢冇對姬做過咩…
但係夜既眼神好恐怖,
所以翼都係講真話…

翼 : 我…搞左……佢

翼諗住解釋,點知夜一拳打過去…

翼 : 呀…!

翼向後退左幾步…

夜 : 人渣…!!!!!

夜好激動咁講…然後就一直鬧翼…

夜 : 頂你!你個卑鄙小人!賤格!

夜真係好嬲,
平日從來唔講粗口既學生會會長夜,
今日竟然講粗口。

翼 : 夜,你冷靜d!聽我解釋!

翼好想解釋,但係夜只係一拳拳咁打過黎…

夜 : 我唔想聽你解釋!我識錯左你!

翼 : 聽我解釋啦!…

夜仲係好嬲…

不過夜始終打唔過翼…

夜開始氣喘喘…

翼 : 你聽我解釋啦!

翼第n次叫夜聽佢解釋。

夜 : ok…我…就聽你解釋…

而氣喘喘的夜都開始回復理性…

翼 : 我…我係因為唔想同貝洛訂婚,先至…搞姬…

點知翼講左之後,夜更加嬲…

夜 : 你點可以因為自已而咁對姬?!

翼 : 夜,你以前都唔會因為女仔而同我嘈嫁?

夜 : 咁我話你聽點解啦!以前我咩都讓你!我咩都幫你!而今次,我唔會!因為…我鐘意姬!

翼 : 夜.......

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

第十九章    我的心意(上)

夜 : 咁我話你聽點解啦!以前我咩都讓你!我咩都幫你!而今次,我唔會!因為…我鐘意姬!

翼 : 夜.......

夜好詫異平時冇咩主見同隨和既夜會咁講…

夜 : 我問你!你係咪鐘意姬?!

夜好激動咁揪住翼既校服領…

翼撇開個頭,唔敢正視夜。

翼 : 我……係。

翼慢慢講出黎…

夜鬆開一隻手,
只剩一隻手抓住翼既衫領。
夜諗住一拳打落去。
點知翼好快推開夜…
夜被翼特如其來既一推,跌左落地下。

翼 : 夠啦!愛一個人係無罪嫁!

被推左落地既夜,,
睇起黎一d都唔狼狽,,
反而有幾分不羈…

夜 : 哈…我唔會放棄嫁…姬始終都會係我嫁…

夜用袖子擦左擦臉上既血…

夜 : 我雖然唔夠你打,但係姬我一定夠你搶!

講完之後,夜就一邊整理校服一邊離開天台…

班房…

姬 : 夜!你去左邊黎?點解塊面有血?

姬好緊張咁問…

夜露出一絲微笑…

夜 : 姬…原來你都會緊張我…

姬 : 我梗係緊張你啦!你係我朋友wo....

夜 : 我希望我地有一日可以有超越朋友既關系。

夜用好堅定既眼神望住姬…

姬諗左一震…

然後晃然大悟咁講…

姬 : 哦!好朋友呀嘛!

夜"扑客"一聲咁笑出黎…

夜 : 我希望終有一日你會明白我既心意…

夜露出溫柔既笑容…

而姬就一面茫然咁希望住夜…

-------------------------------------------------------------------------

2008-4-26 09:43 PM `乜叉.
第十九章    我的心意(中)

於課室內…

MC : 大家打開書第89頁…

MC係黑版到寫左d問題叫同學答…

MC : 中國歷史大概有幾多年呢?

MC推推眼鏡,然後話…

MC : 艾雪姬同學,你試下答啦!

姬 : 下……

好明顯姬係唔識答的…

離姬好近既翼同夜都開始細細聲提水…

翼 : 喂…係3700呀…

翼細細聲咁講…

姬 : 嗯…3700年呀…

姬講出黎俾MC聽…

MC : 諗真d…真係3700?

呢個時候,夜又細細聲咁同姬講…

夜 : 梗係唔係3700啦!係3500呀!

姬 : 係咪3500年?

MC : 再諗真d....

翼同夜又話…

夜 : 一定係3500年呀…

翼 : 我就話係3700年!

夜同翼對望…仿似係到話:梗係我岩啦!

翼 : 3700年!

翼大嗌出黎…

夜 : 3500呀!

夜又大嗌…

夜同翼一直咁鬧落去…

MC : 好啦…咪吵啦…

MC好無奈咁講…

夜&翼 : 收聲啦!MC!吵住曬!

MC : 要嗌就出去啦…

MC 唔敢鬧佢地,所以就叫佢地出去…

夜&翼 : 好!我地走啦!姬!

翼同夜一人捉住姬一隻手,拉左佢出去…

MC 一直望住佢地出去,到佢地走左之後就講…

MC : 其實係3600年呀…

----------------------------------------------------------------------------------

第十九章    我的心意(下)

姬 : 你地想去邊呀…?

翼同夜一直拖住姬跑…

翼&夜 : 去到你咪知囉!

翼同夜終於都停左…

姬 : 呢到係…?

夜 : 係"星之草原"呀…

姬 : "星之草原"?

眼前係一片一望無際既草原…

翼 : 今日我地係到睇日落呀…

姬 : 但係我要番屋企wo…

夜 : 姬…陪我地啦…

夜望住姬講。

姬 : 哦…咁好啦…

姬係抗拒唔到朋友的…

夜同翼突然對望...

翼 : 姬…我地有野同你講…

姬 : 哦....

夜同翼同時開口講…

翼&夜 : 我鐘意你。

姬 : 下…唔好玩…

姬半信半疑…

翼&夜 : 我認真嫁…

姬 : =0=

姬好驚訝…

翼 : 我同夜既比賽而家就正式開始啦…

翼好大方咁笑著同夜講…

夜 : 我唔會輸嫁…

夜亦都回番一個笑容俾翼…

姬 : 哈…咪玩啦你地…

翼&夜 : 希望你能夠作出決定…

忽然,遠方傳黎聲音…

X : 係咪有人係到呀?

翼 : 死!我地快d走啦!

姬 : 做咩呀?

翼 : 遲d再解釋啦!

夜 : 你地走先啦…我頂住佢…

翼 : ok.

翼拖住姬隻手就跑…

姬聽到身後傳黎既聲音…

X : 你做咩會係到?呢到係禁區。

夜 : 我係學生會會長,頭先好似有人入左黎,我黎睇下姐…

X : ................

第二十章      現身禁地 !

第二日…

姬一番到學校就見到一大班人圍左係塊告事版到…

姬又行左過去睇發生咩事...

A : 哇!你睇下…

同學A大嗌…

B : 依…哇!又會咁既?!

同學B又大叫…

姬迫左左人群裡面,慢慢行去告事版面前…

~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*
聖宇書院第N期校報

{會長弘夜現身禁地!}

昨日學生會會長出現於禁地"星之草原"。
有同學親眼目睹弘夜與女生躺在草原上談心。
弘夜學長否認事件,他說:「我只係見到有人,所以入黎睇下…」
.........
--星之草原--
傳說星之草原,係情侶表白既好地方,相傳只要對方也躺在草原上,
就會白頭到老…
因為大多學生逃課去"星之草原"私會,所以學校已於一年前封閉"星之草原"…
如比校方發現學生到禁地,學生將會接受懲罰。

~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*

姬睇完之後,好為夜擔心…

之後姬就番左班房…

但係居然撞到貝洛同埋佢果d手下……

洛 : 呵…居然撞到d唔想見既人wo!

姬都唔想同佢嘈,所以諗住兜路行…

洛 : 咪走住!

洛手下擋左姬既去路。

洛 : 你夠竟對翼做過d咩?

姬 : 我咩都冇做過…

姬好無故咁講…

洛 : 哼!同我捉佢入廁所!

洛一聲令下,佢d手下就捉左姬入廁所…

姬 : …放…放開…我呀!

洛一巴打落姬到…

姬暈左…

------------------------------------------------------------------------------

小Eu}""

下章…姬被洛虐待啊!

受不了的別看…看了的別怪我! = =

2008-4-26 09:44 PM `乜叉.
第二十一章      姬的危機…

女廁裡…

姬覺得有盆凍水淋左落佢個身到…

姬 : 嗯…

姬慢慢醒左…佢慢慢睜開雙眼…

姬發覺自已成身濕曬…

洛 : 你醒啦…

姬見到洛同佢成班手下圍住佢…

姬 : 我…點會係到嫁…?

姬疑惑咁問…

洛 : 哼…我係黎教訓你嫁…

洛好激動咁講…

姬 : 我…我…做錯左d咩…?

姬好驚咁退後…

洛一步步咁向前…

洛 : 你點解要搶翼!

洛好嬲咁問…

姬 : 我真…真…係冇…

姬唔明點解洛咁講…

洛 : 點解你要搶翼又搶夜?!

洛捉住姬d頭髮,一路問…

姬 : 呀!好痛呀!

姬俾洛捉到d頭髮好痛…

洛 : 收聲!

洛再一巴打落去,
本來已經紅腫不可堪的面,
已經腫得不像話…

姬 : 嗚…好痛…

姬已經哭左出黎…

姬 : 嗚…嗚.....

姬係到抽泣…

洛 : 妖!唔好扮可憐…!

姬 : 我…冇…

姬好驚洛…

姬一直退後…已經退到去牆邊…

姬 : 放過我啦!

洛 : 放過你?!發夢!

洛 : 同我打!

洛既手下一拳拳咁打落去…

姬 : 嗚…唔好…打…

姬好辛苦…

姬 : 唔…好…

姬痛到暈左…

洛 : 同我綁起佢,睇佢今日點上堂!

姬俾人綁住左係廁所格裡面…

第二十二章      洛的陰謀…

已經係中午一時正囉…

於課室內…

翼成日都冇心機上堂…
只係好擔心姬去左邊…

而夜都一樣…
成日望著個鐘…睇下幾時落堂…

洛亦都好留意翼既一舉一動…

落堂既鐘聲終於都響起啦…

翼同夜都不約而同咁想衝出課室…

但係翼就俾洛既手下擋住左…

手下A : 翼學長!我好似見到艾雪姬係操場到...

手下B : 係呀…係呀…

因為翼太緊張姬,所以都冇再諗就即刻跑左去操場到…

而洛就去左夜果到…

洛 : 夜學長,你係咪搵緊姬?

洛露出天真既笑容咁問…

夜 : 你知道姬係邊?

夜即刻捉住洛既膊頭問佢…

洛 : 呵…夜學長…唔好咁激動住…

洛抬起夜既下巴…

洛 : 如果你肯幫我,我就話你聽姬係邊…咁你可以得到姬…一舉兩得啊…

夜 : 你有咩陰謀…?

夜推開洛…

洛 : 我見我地都咁可憐,想幫下你姐…

夜 : 可憐 ?

洛 : 我鐘意翼,但係佢鐘意姬…你鐘意姬,但係姬又鐘意翼…

夜 : …咁你想我點幫你?

夜都好似認同洛所講既野…

洛露出邪惡既微笑…
然後開始講佢長篇大論既計劃…

洛 : 好簡單,只要你令姬愛上你…咁就得啦…

夜 : 你以為好簡單?

洛 : 當然簡單,我知道姬最近為左要供佢妹妹讀書,要好多錢…

夜 : 咁又點…?要我俾錢姬?

洛 : no,要俾工作機會佢…

夜 : …咁姐係點?

夜唔明…

洛 : 好快…你就會知....

------------------------------------------------------------------

小Eu"}下章預告:

夜救番姬…

姬搵到一份好高人工既工作...

賣身…

---------------------------------------------------

第二十三章      勝利的笑容

女廁…

當姬醒左既時候,就已經發現自已被d繩綁住左…

姬想開口大嗌,但係個嘴又俾膠紙封住左…

姬 : 唔…唔…

突然,姬聽到有人入左黎…

姬 : 唔…唔…

姬想叫果個人救佢…

道廁所門俾人打開左…

一張俊俏既面映入姬雙眼…

夜 : 姬…你有冇事?

夜既出現,
呢一刻對姬黎講…
就好似天使降臨咁…

夜面上帶著隱隱約約既笑容…
好似係勝利同邪惡既微笑,
咁樣既笑容同佢英俊既面貌顯得格格不入…
夜就好似天使同魔鬼既化身咁…

夜好快將姬身上既繩解開左…

姬 : …唔該…

姬 : 夜…你點知我係到?

夜 : 呵~我逐個逐個廁所搵嫁…

姬覺得夜真係真係好好人…

之後夜就咩都冇講,只係拉住姬隻手跑出去廁所…

姬一直望著夜塊臉…
夜從救出姬之後…
就一直掛住笑容係塊面上…

如果普通人唔知,一定會覺得係和藹可親既笑容…

但係…

夜 : 翼…我正一步一步咁超越你!

夜並冇講出口…只係心裡面諗…

而面上既笑意更濃…

--------------------------------------------------------------------------------------

係姬放學果時…

洛走左過去姬到…

洛 : 好對唔住呀…姬…我之前咁對你…

洛一臉抱歉咁講…
不過,當然不是真心的…

姬 : 下…唔緊要啦…

姬仲係有d半信半疑…

洛見唔成功…跟著就扮哭…

洛 : 嗚…嗚…姬…你原諒我啦!

姬見到洛哭…覺得佢真係有悔意…

姬 : 唔好哭啦你…我原諒你呀…

洛 : 真既?!咁我同你可唔可以做最好朋友呀?

姬 : 嗯,好啦。.

姬好開心,因為佢冇朋友…

洛 : 姬…其實,我知你經濟方面有問題…我搵到一份工俾你…

姬 : 多謝呀…係咩工?

姬好高興,因為冇咩人會關心佢…

洛拿左張應徵紙俾姬睇…

---------------------------------------------------------------------------------

2008-4-26 09:45 PM `乜叉.
第二十四章        假的好朋友

姬好高興,因為冇咩人會關心佢…

洛拿左張應徵紙俾姬睇…

姬睇呀睇…

姬 : e…賣身…?

姬好疑惑咁問.

洛 : 嗯嗯,只係賣半年,就有一百萬...

姬 : 咁…咁賣去邊?

洛 : 係弘家…做貼身女僕呀…

姬 : o...

姬冇留意到弘家,其實就係弘夜屋企…

洛 : 你做唔做呀?

洛扮到好友善咁問…

姬 : 我都唔知…我諗下先啦…

洛 : 唔緊要啦…諗到打俾我啦…

姬 : 多謝呀…你真係好人…

姬好感動...

洛 : 嘻…呢個我電話:6xxxxxxx

姬 : 我會打俾你嫁…

----------------------------------------------------------------
姬屋企…

姬 : 賣唔賣好呢…

糖 : 賣咩呀?

呢個時候,糖食住糖糖好天真咁問姬...

姬 : 糖,姐姐搵到新工啦~

糖 : 嘻~咁就好啦~糖糖有得讀書書啦…

糖好開心咁講…

姬已經下定決心,要去賣身…

姬入番房,打俾洛…

洛 : hi~

姬 : 我係姬呀…

洛 : 哦…你考慮成點?

姬 : 嗯,我決定賣呀…

洛 : 咁我俾個地址你,你自已去啦...

洛講左個地址俾姬聽…

姬 : Thx.

2008-4-26 09:45 PM `乜叉.
第二十五章        夜的裸體

姬跟住洛俾佢既地址…
一直行…

姬行左去個豪宅區…

姬 : 呢到d屋都好大呀…

姬再一直行…

姬 : 啊…應該係呢間啦

姬眼前係一間四層大屋…又有花園,又有泳池…

姬輕輕咁按門鐘…

有個管家行出黎...

姬 : 唔該…我…我係黎…賣…

姬好緊張,佢未講完已經俾人打斷左…

管家 : 哦…你入黎坐下先啦…

姬跟著個管家入去,大廳美麗堂皇…

姬 : 好靚呀…

姬低聲讚嘆…

管家 : 不如你幫我將杯茶拎俾少爺啦…

姬 : 哦…好呀…

管家 : 二樓第一間房…

姬 : 哦...

姬慢慢行上去二樓…

姬 : 第一間房…

姬輕輕推開第一間房道門…

姬見到有個人訓張床上訓緊…

只係見到果個人既上半身…佢冇著衫的…

姬 : 裸睡?

姬輕輕咁諗著…

姬見唔到果個人既樣…

姬放低杯茶…然後行去果個人身邊…

姬 : 少爺…起身飲茶…

果個人都係保持原來既姿勢,
只係淡淡咁講左句…

X : 哦…知啦…仲有點解你今日把聲咁怪既…

佢講完之後,
就掀開張被褥…
佢抬起頭…
同姬四目交投…

姬 : 夜?…呀!!!

姬本來見到夜就好奇怪…
之後仲要見到夜係全裸的…

夜 : 呀呀呀呀呀……

夜即刻同被摭番住…

大家塊面都好紅…

2008-4-26 09:46 PM `乜叉.
第二十六章        笨笨的姬

姬同夜一直對望…

夜首先打破沉默…

夜 : 嗯…姬…點解你係到既…?

夜是但開左個話題…

姬 : 我…我………

姬都唔知點講好,夜好似完全唔知情咁…

夜 : 不如你俾我整理好,我地再討論呢個問題啦…

夜轉彎抹角咁講…

夜以為姬會明,佢仲其待姬講:好啦…咁我出去先…

點知姬仲企係原地…

姬 : 你快d整理好啦…我係到等你…

夜o曬…

夜 : 姬…唔通…你想睇我換衫…?

夜得出呢個結論…

姬 : 下…梗係唔係…我…我出去先啦…

夜 : = =

姬出左夜間房,落番去大廳到坐…

夜行去衣櫃到是但拿左件衫黎著…

突然夜手機響…

夜 : hello…

洛 : 喂…係我呀…

夜 : 洛?

洛 : 嗯…我想講…姬去你屋企做貼身女僕呀…

夜 : 你而家先講?!我都冇應誠你…

洛 : 算啦…我係俾機會你炸…

夜 : ok,bye.

---------------------------------------------------------

夜落左去大廳……

夜 : 好啦…姬…你黎做女僕…?

姬 : 嗯……

夜 : 姬…你諗清楚…?

姬 : 有咩好諗wo…你又唔會點…'

姬好奇怪…

但係夜真係好驚佢自已會做出越軓既行為…

夜 : 咁你簽左呢份野佢啦…

----------------------------------------------------------------------------

頁: [1] 2