YK Forum » 戀愛 » 你地覺唔覺愛情係會令人盲目?

2008-1-26 09:01 PM Heib
你地覺唔覺愛情係會令人盲目?

我覺得係會ga~- -

2008-1-26 09:20 PM `小膠瓶-!
我都覺得-']

2008-1-26 09:25 PM ●siu_y_an§
我係非非非非常覺得"xd"

2008-1-26 09:31 PM ~傻婆~
好覺
一定會ga啦

2008-1-26 10:05 PM 小酒渦
愛情當然是會令人盲目的!!
如果吾會令人盲ga都吾稱得上係愛情la!!  ^3^

2008-1-26 10:33 PM @天上天下@
100%覺得

2008-1-26 10:44 PM kinki1994
超覺.,'><

2008-1-27 12:00 AM XDD

【 本 報 訊 】 屯 門 友 愛 前 晚 跳 樓 身 亡 的 十 三 歲 初 中 男 生 , 疑 情 竇 初 開 , 因 結 識 女 朋 友 渴 望 搬 離 住 所 過 獨 立生 活 , 不 過 父 母 恐 其 學 業 受 影 響 好 言 勸 阻 , 惟 他 不 明 雙 親 苦 心 反 生 埋 怨 , 多 番 在 個人 網 誌 宣 洩 不 滿 甚 至 倒 數 死 亡 日 子 , 前 晚 在 學 生 手 冊 留 下 對 父 母 的 怨 言 後 , 由 住 所大 廈 十 一 樓 走 廊 跳 下 釀 成 悲 劇 。   

墮 愛 河 怨 父 母 阻 搬 遷

死者 周 明 輝 , 與 父 母 及 兩 名 胞 妹 ( 十 二 歲 及 四 歲 ) 住 愛 曦 樓 , 在 東 華 三 院 邱 子 田 紀 念中 學 就 讀 中 二 精 英 班 , 學 業 成 績 不 俗 , 並 積 極 參 與 課 外 活 動 。 周 童 人 緣 甚 佳 , 多 名要 好 同 學 均 與 他 以 爸 爸 、 媽 媽 及 兄 弟 姊 妹 相 稱 。

消 息 稱 , 周 童 較早 前 與 一 名 女 同 學 墮 入 愛 河 , 在 個 人 網 誌 上 向 女 友 表 達 愛 意 , 更 以 「 老 婆 」 稱 呼 她。 他 去 年 底 更 擬 搬 離 家 庭 過 獨 立 生 活 , 惟 父 母 以 他 年 紀 尚 幼 , 好 言 解 釋 及 勸 阻 , 惟他 不 解 雙 親 苦 心 , 在 網 誌 流 露 對 父 母 的 埋 怨 , 更 部 署 自 殺 , 前 日 甚 至 倒 數 死 亡 時 間及 向 女 友 道 別 : 「 距 離 死 亡 時 間 ( 20 Hour ) ( 二 十 小 時 ) … … 老 婆 , 對 唔 住 , 以後 都 唔 可 以 再 陪 你 」 。 女 友 及 同 學 相 繼 在 網 誌 回 應 力 勸 , 惜 未 能 打 動 他 回 心 轉 意 。

警 員 事 後 在 周 童 遺 物 中 , 發 現 他 臨 終 前 一 分 鐘 在 學 生 手 冊 內 留 下 兩 段 遺 言 , 字 行 間 流 露 對 雙 親 的 怨 言 , 表 示 「 憎 死 佢 」 , 並 叮 囑 女 友 「 加 油 」 好 好 生 活 。

周童 父 母 昨 傷 心 欲 絕 , 竟 日 未 見 露 面 , 親 友 則 否 認 家 人 曾 阻 止 他 結 交 女 友 。   周 童 就讀 的 中 學 校 長 陳 英 弟 稱 , 師 生 極 為 難 過 及 惋 惜 , 校 方 已 向 周 童 家 人 致 以 深 切 慰 問 ,校 方 並 即 時 啟 動 「 危 機 小 組 」 , 跟 進 學 生 們 的 情 緒 。

2008-1-27 12:29 AM 心情
好覺,因為佢.....我先會change到gum架!!!

[[i] 本帖最後由 心情 於 2008-1-27 04:54 PM 編輯 [/i]]

2008-2-6 12:02 PM cws111
好覺><....
唔知點解...

2008-2-13 12:44 PM monkey12
唔多覺>w<

2008-2-14 06:20 PM Lillian
我覺,因為我都係咁

2008-2-14 06:24 PM monkey12
回覆 #12 Lillian 的帖子

係呀!!!!!

2008-2-15 04:22 PM RAINIER
for me 好覺  bex  i love he lo .............  is he make me like this ga ..:P

2008-2-16 02:02 PM monkey12
回覆 #14 RAINIER 的帖子

唔多覺lo!!!唔好吹la!!

2008-2-16 03:24 PM 心情
回覆 #15 monkey12 的帖子

你知人哋係話ggun你咩????

2008-2-16 03:47 PM RAINIER
IM  NOT TALKING U LO .......... ( MONKEY12)  AND THX FOR VIVI

2008-2-16 08:00 PM 心情
回覆 #17 RAINIER 的帖子

5洗多謝!!!我講事實啫

2008-2-16 08:43 PM RAINIER
我also講事實 ga .........  i  really not talking u (monkey12) wo ....... u don't crazy la

2008-2-16 09:40 PM 心情
回覆 #19 RAINIER 的帖子

一起講事實啦

2008-2-17 12:17 PM monkey12
回覆 #20 心情 的帖子

你好野!!vivi lam!

2008-2-17 05:01 PM RAINIER
回覆 #21 monkey12 的帖子

vivi  of course good la ........  better than u ar ma

2008-2-17 05:16 PM 心情
回覆 #22 RAINIER 的帖子

我5係vivi ar!!!!我係oscar

2008-2-17 05:18 PM RAINIER
ok la ...............

2008-2-17 05:20 PM 心情
回覆 #24 RAINIER 的帖子

你....5好[在]玩啦

2008-3-9 07:20 PM ShIrLeY
覺丫!! :L

2008-3-9 08:59 PM katrina
我就唔覺啦~

2008-6-11 02:11 PM cicilee8899
我覺得一旦愛上一個人,拒就會開始做盲人

2008-6-11 02:14 PM 綠天使
回覆 #1 Heib 的帖子

睇你就知啦 !

2008-6-24 05:29 PM Kathy668
覺呀!!!
YES YES

頁: [1] 2 3