YK Forum » 短文小說 » 口語+*..垃圾黎架╳×千奇吾好睇*→,點解? 因為

2008-1-6 02:30 PM bowie
口語+*..垃圾黎架╳×千奇吾好睇*→,點解? 因為

女主角*→Bowie&寶儀(Ps我) 心地好好 天真 傻下傻下 超靚女 16歲 孤兒園大架 笑是好甜架個樣 其實呢D只系表面,其實距系充滿神經質噶女仔勁白癡好多鬼主意 好搞笑 好粗魯,由細到大都系孤兒園 校長超好好人 對寶儀好似自己女甘 校長有間孤兒園同中學 不過俾距細佬呃佐間中學 距細佬中想轉手買俾人添,后來校長有病過佐身,叫我同嘉嘉好好睇住學校

童嘉嘉*→心地善良 天真 好容易喊 超靚女 16歲 同寶儀系孤兒園出身,嘉嘉本來系我妹仔黎架 有一次 (回憶..)嘉嘉對吾住啊,爸爸媽媽吾想買佐你架應為無錢,所以..但系系寶儀4歲個年,爸爸媽媽坐飛機點知爆炸死佐..之后就同嘉嘉一齊去孤兒園啦,俾一位好好人噶校長收養..我地系死黨一齊住架

林雪麗*→好人 一般靚女 吾系孤兒園出身 無爸爸得媽媽 媽媽系做鐵打武館 收佐我同嘉嘉同阿雪做徒弟16歲 我系距噶師姐

男主角#→張徫希 型 靚 爆  18歲 超有錢 黑社會大佬 巖巖從倫敦番黎香港 爸爸媽媽同軒爸爸媽媽系世交

王文軒#→靚仔 好looc 超有錢 18歲 巖巖又系從倫敦番黎香港 距地超F..(距地5個都系D花花公子..)作者;頂距個肺..

陳聰朗#→沖浪?= =  黑社會大佬..幾十萬個手下 勁有錢 18歲 花名啊狼 距地好F架 好兄弟黎架 靚仔 都幾溫柔下

尚峰#→靚仔 超有錢 爸爸媽媽系大老板 好型 18歲 同距地系好朋友 距吾系好中意講野.所以同吖雪好襯

趙可樂#→又系黑社會大佬 有錢 好溫柔 對人好好 18歲 以上距地5個都好F (遲D仲會有更多角色)(距地5個一齊住架)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------話說有一日
學校門口 好多同學話黎校長再見 校長再見

我同嘉嘉;校長再見 (呢個就系好人校長個細佬,應為過佐身,學校要比距細佬)呢個校長好衰架.想買佐間學校..

嘉嘉+我;唉..又暑假啦,好悶啊(回家中..

嘉嘉;寶儀啊,你會吾會打工啊?

我;梗系會拉.吾系點穩錢啊

嘉嘉;好耶,一齊打工 嘻嘻

我;啊..登登.不如慶祝我地放暑假,去食plzza啊

嘉嘉;好啊,叫埋啊雪咯,宜家快D番屋企換衫先拉!

(機場..)軒+希+啊狼;又番到香港啦..唉.我地要留系香港讀書啊,

3個;唉..

希;去食野啦,好肚餓啊!我突然想食plzza啊,不如去食咯,好無啊!

軒;你話點米點好咯,希少(奸笑中..)

狼;叫埋可樂去啊,好耐都無見過距啦,

希+軒;嗯嗯!

(我+嘉嘉屋企..) 嘉嘉;寶儀,你打電話比啊雪丫,叫距系plzza hut度等

我;(通話中..)喂,啊雪丫,系邊度啊,去食plzza喇!慶祝放暑假啊!

雪;好,不過你地要呢個禮拜番黎武館啊!

我;= = 哦,甘好啦!!記住黎啊!beybey!(收線.)

嘉嘉;我得啦,仲吾快D,

我;哦,隨便打扮米得咯,(一陣..)搞掂

嘉嘉;哇.你又扮到平時甘啊!(寶儀同平時一樣T-shirt牛仔褲)

我;好肚餓吖!行喇!

(plzza門口..)  plzza;你好,幾多位架

我;3位丫 吾該!

4位;我地4個 plzza;哦哦,好(服務員已經電到暈佐..)

雪;我去羅籌先,你地等下先啦.

(之后我地7個人排排坐等位.完全吾野講,我同嘉嘉系度玩)

我;碎碎念,希望快D又得食喇,好肚餓啊!

嘉嘉;你自己系度"姨姨哦哦"做咩啊?

我;哦,無野.

plzza;XX號..我;哇,好耶

(我同阿雪一支箭甘沖入去..嘉嘉俾張紙服務員,點知掉佐系地下,啊樂飛住甘幫嘉嘉汁番)

嘉嘉微微笑講;吾該, (啊樂揸住張紙吾放..)

嘉嘉;喂,先生,

啊樂;喔.吾好意思啊!(仲揸住吾放..)

跟住希+軒+狼;窩....

我飛出黎;嘉嘉做咩甘耐啊,快D啦!(之后我見到果位先生羅住張紙,)

我;先生?張紙系米你架?

啊樂話;吾系啊!

我;(超大聲..)啊生,吾系你就吾好羅人拉..我一手搶番黎,白癡..

希+軒+狼;哈哈,抵死.

(之后我就捉住嘉嘉入佐去拉!距地4個坐我地對面)

我同嘉嘉;我要呢個同呢個

雪;甘我要呢個.

服務員;好呀,請等等!

希+軒+狼+樂;我地要呢個!(過佐一陣..)

啊樂;喂喂,兄弟們對面果個女仔好靚啊!(講緊嘉嘉..)

希+軒+狼;乜你都話靚架啦!

狼;不過都OK噶.對面果3個女仔都幾好氣質,吾同一般噶女仔!

希;甘又系(連啊希都甘講..呵呵)

我地張臺;plzza到啦..

我;好耶!

嘉嘉+雪:傻婆..呵呵

我;哼 >3< 食完之后都成8點幾..走人

(出到門口..果4位又出到門口,我blle住距地..過一陣,有人撞到嘉嘉..)

雪;你無事啊? 嘉嘉吾出聲?

我;嘉嘉你做咩啊!

嘉嘉好大聲喊;我俾人摸PP啊..

希+軒+狼+樂望曬過黎;吾系掛!

我;(好大聲)前面果男仔企系度.(我一手捉住距,羅去嘉嘉面前)

嘉嘉喊;無錯啦!就系距啊!距摸我啊!

我;你個死人變態佬,想死啊!(寶儀已經認定距系變態佬)

變態佬;你邊個眼見到我摸距啊!

我;蝦.你仲死口吾認(想羅刀劈死距)

軒;呢到系有閉路電視噶!我可以放翻出黎睇

我;無錯!^_^  

嘉嘉;算啦

成班人;咩話?算?

我;吾得.吾可以算架!呢D變態佬今次摸你,下次又吾知道摸邊個架?
吾俾教訓距會有梗多受害者

成班;無錯! (之后穩警察拉佐個變態佬啦..)

我;吾該曬啊!(同阿軒講.)

軒;吾洗!應該噶(COOL)

我;好啦,我地走啦!聽日番武館啊!

樂;你好啊,你叫嘉嘉啊?

嘉嘉;系啊!

樂;可吾可以羅你電話啊?

嘉嘉;下..甘啊? 好啦!

樂;呵呵! win.

嘉嘉+雪;E..?寶儀呢?

希;果個男人婆一早就閃佐人拉..

嘉+雪;下.(第二日....)
---------------------------------------------------------------------------------
唔知道大家覺得點樣呢?
請大家俾D意見喇
!!如果好睇我會再post出黎架!!!請你地留言丫!唔該曬!^

2008-6-29 01:05 AM 思霖alice
好睇喎....

2008-6-30 10:36 AM `乜名.
做咩叫人唔好睇~我覺得幾好睇喎..

2008-6-30 11:42 PM 思霖alice
係lo講得岩~~

2008-7-8 07:58 PM kawaii_bibi
:em38:垃圾__

2008-7-9 05:19 PM 思霖alice
回覆 #5 kawaii_bibi 的帖子

做乜咁話人..==

2010-3-11 07:14 PM Evelyn
十卜你呀...

頁: [1]