YK Forum » 短文小說 » {_轉 '' 1O萬蚊初戀!`

2007-12-1 08:23 PM ●siu_y_an§
{_轉 '' 1O萬蚊初戀!`

女[點解W0?"]

男[宜家我系你AH爸 幫我應份既!!]

女[邊到搵1O萬蚊咁多W0?"]

男[理得你!]

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

愛情系一場交易?"

定付出真感情?"

人物?"

張悅琪
考順-W- 旦系AH媽早死 AH爸爛賭

何永言
多錢得濟掛 成日用一D錢買一D根本普通市面冇可能買到既野-W-

2007-12-1 08:24 PM ●siu_y_an§
CH,1 差人錢-W-

<FONT
size=2>我地既女主角張悅琪
生於一個康莊之家裡面 AH爸AH媽都對佢好好
都幾有錢下-W- 旦系人地話有錢就會身痕架啦!
冇錯!!
系悅琪14戈年 佢AH爸過佐澳門賭錢 搞埋D大耳洞番黎屋企
佢AH媽2年後就系因為日日系宜D恐懼之中 終於屈屈而終
佢地為佐避D大耳洞
搬佐好多次屋企
經過佐2年終於還曬戈D錢 連利息
宜家悅琪已經18碎啦-W-

琪[AH爸
放學番黎啦!!!]

琪爸[番黎啦!!!系AH
你應該吾想搬屋架啦-W-]

琪[緊系吾想啦!!]

琪爸[咁你就要幫AH爸啦!!!]

琪[你又差大耳洞錢?"]

琪爸[嗯
今次差成9萬蚊AH!!不過仲有2個星期時間!!]

琪[你害死佐AH媽仲要賭?"]

琪爸[仲之你盡量幫老豆搵9萬番黎啦!!我去搵親戚借!!]

琪[你上次借黎還錢戈D都未還AH!!仲會借錢俾你咩D人?"]

琪爸[咁靠曬你啦!!!!]

琪[點解W0?"]

琪爸[宜家我系你AH爸
幫我應份既!!]

琪[邊到搵1O萬蚊咁多W0?"]

琪爸[理得你!]

琪[我幫埋你今次
我發誓我吾會再幫你架啦!!!]

琪爸[得啦!!]

{續}

2007-12-1 08:24 PM ●siu_y_an§
CH,2 搵工唷!

搵錢既辦法緊系搵工啦!!!
搵工既方法緊系落樓下睇下先啦-w-

「ABC茶餐廳 招樓面 時薪20蚊」

「XX酒樓 招送外賣 時薪25蚊」

兩個星期搵得夠錢奇蹟TIM啦!!

咁睇報紙搵啦!-V-

「秘書一名 需經驗 日薪1000蚊」

「打字員 需經驗 時薪50蚊 」

琪[咩都要經驗架-          -+]

之後佢睇睇下

「 高薪水 日薪可高達1O,OOO蚊 冇需經驗 有意打2XXX XXXX」

琪[好正AH *V*]

有腦都知系咩工啦!!
旦系佢竟然諗吾到-[]- 可能人吾冷靜系咁架啦-V-

♥打電話ING♥

系一個應該上佐30碎既女人聽-W-

女[喂]

琪[我想睇下份工系點架!!]

女[你鍾意幾時番得 就番得架啦!!]

琪[吾駛登記架?"]

女[吾駛 緊系吾駛啦!!!]

琪[我想問下系邊架?"]

女[旺角AH!!你系地鐵站等我黎接你去啦!!]

琪[哦!!]

之後琪就去佐旺角地鐵站啦-W-

{續}

2007-12-1 08:25 PM ●siu_y_an§
CH,3 要做雞?

之後有個女人拍佢駁頭-W-
個女人都幾風騷下-V-

女[你系吾系頭先話黎應徵戈個女仔AH?"]

琪[嗯 你就系老細啦?"]

女[嗯 宜家番得工架啦!!!]

琪[我想睇下情況先AH!!!]

女[咁好AH!!](假笑ING)
   (心諗)[睇你到時點走XD"]

之後佢地行埋D後{行}
到佐一個好少人下既地方!!!

琪[點解宜到咁少人既?"]

女[靜D俾員工專心D AH MA!!!]

琪[哦`]

之後行到入去戈邊見到好多`夜總會!!!
先發覺有D問題-W-{作者:好蠢AH!!!}
不過宜個時候 已經去到門口啦!!

琪[我諗起有D野做Ah!!]

女[咪走AH你!!!][捉住佢!](叫D X街捉住佢)

琪[停手AH!!!]

個老細就準備拉佢入去啦!!!!

{續}

2007-12-1 08:26 PM ●siu_y_an§
CH,4 老細仔女*V*

多數系宜D時候緊系有人救佢啦XD"
系 1 男 1 女 -WW-
男既0K令仔 女既都0K令女 姐系都會有一兩個FANS戈D

男[算啦AH媽`賺少少姐!]

女[MUMMY 咪系L0R! 又吾系吾夠錢洗 放佐佢啦!!]

佢地就系個老細個仔女
估吾到佢都會有D咁吾同既仔女-W- 天冇眼呢!!

菊[聽住我江菊今次俾面我D仔女姐 不過咪報警AH 吾系到時睇你點死!]

之後佢地放佐琪-VVV-

仔[下次醒D啦!世界點會有D咁既工AH?"]

女[女仔應該小心D架MA!吾系好慘架!]

琪[吾該曬你地AH!!!]

女[吾駛 咁你叫咩名AH?"]

琪[張悅琪 咁你地呢?"]

玲[林恩玲!!佢系我AH哥!大我1分23秒喳!!
    不過又成日扮曬大我好多咁-33-]

男[大你1分23秒都系大過你!!]

琪[咁你叫咩名AH?"]

男[下次再見先話你知-!!]

琪[仲有下次?"]

男[有緣實有架!!!]

琪[玩野姐-     -+]

男[信吾信送番你入去AH?"]

琪[咁有機會下次見啦-www-]

之後琪就走佐啦-vv-
佢就諗緊點搞掂筆數!!!

{續}

2007-12-1 08:26 PM `mR.H0
cc sin.好似幾好咁=v=

2007-12-1 08:27 PM ●siu_y_an§
CH,5 拍賣?

之後佢番到屋企!

琪爸[點AH?"搵到錢嗎?]

琪[搵吾到AH!]

琪爸[咁你今日做咩AH?"]

琪[都系你 我差D逼做雞AH!!]

琪爸[下-[]-乖囡冇事AH MA?"]

琪[咩你仲關心我架咩?"]

琪AH爸的確系衰佐D 不過都系一個有良心既老豆
如果吾系賭 可能佢地系一對模範父女TIM!!!

琪爸[我,,對吾住AH乖囡!或者老豆吾存在會好D!]

琪[...]

琪爸[我走啦!!!]

琪[老豆算啦!吾好走啦!一齊搵錢啦!]

話曬都系佢老豆 點捨得AH?"

琪爸[嗯!咁我去搵工先AH!!]

琪之後出佐去圖書館搵電腦-W-
因為佢屋企連電腦都冇錢買-W-
佢去到一個拍賣網! 佢諗住賣得D野就賣-W-
佢見到一個題目[以12萬買一個人既戀愛自由]
佢禁佐入去-W-

內容;;
本人以12萬港元買一個17-18碎女仔既戀愛自由
成交後不得未經同意與他人拍拖
除非本人解除合約 吾系合約時間冇限期!

{續}

2007-12-1 08:29 PM `mR.H0
-0-個合約勁野

2007-12-2 09:41 PM `小膠瓶-!
回覆 #8 傻笑&掩飾 的帖子

sUP呀,,,,
如果我地呢個世界有呢個合約,,嘩.....
s0 G00d

2007-12-2 09:45 PM ●siu_y_an§
回覆 #9 `雅 的帖子

你又做@@?

2010-3-15 06:16 PM Evelyn
十卜你呀...+ 油呀...

頁: [1]
查看完整版本: {_轉 '' 1O萬蚊初戀!`