論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

如要發表設置閱讀權限或售價的主題,請緊記在編輯頁面的左下方取消勾選 [加入文集]。  說明

標題: 大家覺得覺得d科學家諗野有問題?
`乜叉.
高級會員

嘉許勳章   長期在線獎章   服務勳章  
UID 2780
積分 22700
經驗 13849
YK幣 22940
帖子 13881
精華 5
註冊 2007-5-21
用戶註冊天數 6156
用戶失蹤天數 5000
來自 異度空間
性別 女仔
狀態 離線
  正常字體
大家覺得覺得d科學家諗野有問題?

先講話水係萬物之緣...

佢又知?佢有咩證據?

人地食石頭大唔得嫁咩?

又話要有陽光,氧氣果d

人類需要就等同全宇宙所有生物都需要?

就連我地地球入面,都有生物可以係日光日白唔需要氧氣(植物)

D深海魚都可以係一個好凍GER環境生存...

又知外星人一定需要陽光?

仲有,成日諗到D外星人好似好高智慧禁...

人地蠢過人類唔得咩?

佢地禁諗野,冇進步..

deadwood
YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
johnny19931993 (草帽路飛)
高級會員
移民左去加拿大既東涌人

發帖王勳章   在線王勳章   論壇開幕紀念星章   服務勳章   大富豪勳章  
UID 470
積分 2112
經驗 695
YK幣 1352
帖子 495
精華 0
註冊 2006-11-17
用戶註冊天數 6342
用戶失蹤天數 5335
性別 男生
狀態 離線

你講既野好似描述緊科幻片既情節,現實既科學家好似無講過呢o的野,係咪你看得科幻片多呀?而你要證據證明水係萬物之源, 我就比證據你。世界上任何生物都要水,包括仙人掌和駱駝都要, 無水,細胞就唔能夠進行某個化學作用而死亡。所以水絕對係萬物之源!

你怎麼竟然說串嘴之王
是我
YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
XDD (軍火呢……)
VIP會員
駐YK守門口大軍-v-

論壇開幕一年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   嘉許勳章   積極發帖獎章   服務勳章   壇主朋友勳章   長期在線獎章  
UID 1485
積分 14393
經驗 3835
YK幣 7324
帖子 4356
精華 2
註冊 2006-12-18
用戶註冊天數 6310
用戶失蹤天數 4446
性別 男生
狀態 離線

先講話水係萬物之緣...(你唔飲水5日,就會明白,所謂的海是生命的搖籃就是這原因)

佢又知?佢有咩證據?

人地食石頭大唔得嫁咩?(石頭沒有化學能,不能進行呼吸作用)

又話要有陽光,氧氣果d(當然要-v-)

人類需要就等同全宇宙所有生物都需要?(現知的生物(除了單細胞)也要人類要既野…)

就連我地地球入面,都有生物可以係日光日白唔需要氧氣(植物)(大錯特錯,植物都要空氣,晚上唔俾植林氧氣就必死)

D深海魚都可以係一個好凍GER環境生存...(小鳥識飛又唔見你識飛- -)

又知外星人一定需要陽光?(外星人不是現時知的生物)

仲有,成日諗到D外星人好似好高智慧禁...

人地蠢過人類唔得咩?

佢地禁諗野,冇進步..(你禁諗就真是冇進步==)

ECON不努力,肥佬徒傷悲!
asder5
初級會員

UID 9020
積分 12
經驗 6
YK幣 109
帖子 4
精華 0
註冊 2008-2-5
用戶註冊天數 5896
用戶失蹤天數 5885
性別 女仔
狀態 離線

反對

水, 雖然未必係萬物之源, 但大家都睇得出, 大多生物都需要水先生存到
證據, 我都冇, 但又再諗下, 如果生物(萬物)唔需要水, 咁點解會有渴死,死亡 呢d野?
有d人, 有怪癖, 會食石頭, 但我相信從來冇人會以石頭為主食 (諗下人體消化器官吧)

陽光同氧氣,以人類黎講,真係需要ge
咁生物呢?大家都可以獱光合作用條公式得到答案吧?
至於魚類, 咁點解d魚離開水面一段時間就會死?
仲有..深海魚係生活獱深海,海的表面溫度即使好低,甚至結冰都好,深海都唔會被表面溫度影響而變凍
科學家又幾時話過外星人需要氧氣?

對於外星人, 我地人類對佢地賫認知實在太淺
有好多野我地人類都解釋唔到
普通一個例子, 麥田圈, 試問人又點可以短時間整出一個圖案,
而且只不過係扭彎左d小麥, 小麥依然生存緊 (只係麥田圈就有好多野講..大可上網搵下資料)
如果唔係人做, 唔通真係有鬼怪做?
如果你認為真係有鬼怪, 咁點解要懷疑外星人的能力, 轉去相信鬼怪的能力?

請教請教

monkey12
普通會員

UID 7923
積分 618
經驗 347
YK幣 704
帖子 321
精華 0
註冊 2008-1-5
用戶註冊天數 5928
用戶失蹤天數 5865
性別 男生
狀態 離線

小小la!!!認同@@@~~~

特種偵察士兵 (軍機大神)
VIP會員

發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   服務勳章   壇主朋友勳章   長期在線獎章   論壇週年紀念星章  
UID 10264
積分 6383
經驗 1306
YK幣 3108
帖子 1161
精華 0
註冊 2008-3-16
用戶註冊天數 5857
用戶失蹤天數 3761
來自 國民華中
性別 男生
狀態 離線

正一蠢人一個,咁你有證據話外星人唔需要氧氣都可以生存嗎?同埋你話植物唔需要氧氣也可以生存就大錯特錯,你知唔知植物生存的三大要素?唔識就吹!科學文盲,你要睇多啲書.明唔明?你以自己是科學家?

<iframe src="https://docs.google.com/spreadsheet/embeddedform?formkey=dEh4VzNkdVRteTR6SVhoYmNNNjQ1bUE6MQ" width="760" height="2022" frameborder="0" marginheight="0" marginwidth="0">載入中...</iframe>
BlackJack
普通會員

發帖王勳章   積極發帖獎章  
UID 10228
積分 1063
經驗 237
YK幣 228
帖子 419
精華 0
註冊 2008-3-15
用戶註冊天數 5858
用戶失蹤天數 4328
來自 日本
性別 男生
狀態 離線

那麼你有證據話外星人不需要水和空氣還有陽光嗎?
如果你真的認為的話…就那證據出來吧…

]I'm Jack The Ripper

如果不把敵人完全破壞,
便不算勝利。

愛因斯坦
普通會員

發帖王勳章   積極發帖獎章  
UID 10235
積分 671
經驗 406
YK幣 651
帖子 385
精華 0
註冊 2008-3-15
用戶註冊天數 5858
用戶失蹤天數 5010
來自 死亡星
性別 男生
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 敖犬~~ 於 2007-8-2 02:12 PM 發表。 
先講話水係萬物之緣...

佢又知?佢有咩證據?

人地食石頭大唔得嫁咩?

又話要有陽光,氧氣果d

人類需要就等同全宇宙所有生物都需要?

就連我地地球入面,都有生物可以係日光日白唔需要氧氣(植物)

D ...

第一,你說的事情只不過是冰山一角,世上所有科學家的理論你都看過了嗎?其實也有很多科學家也是抱著你的觀點哩。
不過人總是墨守前人舊說,因此思想力較為"豐富"的人往往不受重視。
第二,其實現在"外星人"一詞幾乎己變成專指高等的了,低等的一般都叫"外星生物"or"地外生命"。
第三,不要聽頭不聽尾。科學家說的大多數是專指地球生物,不是外星生物。因此,"水係萬物之緣(源)","有陽光,氧氣"全是指地球生物。
有機會的話,你去問問真正的科學家,實際上他們大都是知道的。

刻耳柏洛斯

九頭蛇(?)
夢想幻滅 (lyf3332)
普通會員

發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   論壇週年紀念星章  
UID 10077
積分 3466
經驗 1841
YK幣 5755
帖子 1982
精華 0
註冊 2008-3-11
用戶註冊天數 5862
用戶失蹤天數 5150
性別 男生
狀態 離線

如果係我地搵到外星人先我地就聰明過佢地,如果佢地搵到我地就係佢地聰明d
我地人類咁q多年都未有確實證據找到外星人....................應該我地笨d呀......

自由SAY 仁傑:歡迎來到 YK Forum :D