論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

標題: AKB48討論區
-Marco`朗☆
管理員

嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章   論壇週年紀念星章  
UID 5185
積分 36598
經驗 15999
YK幣 21238
帖子 26450
精華 6
註冊 2007-10-9
用戶註冊天數 6059
用戶失蹤天數 4045
性別 男生
狀態 離線
  正常字體

QUOTE:
原帖由 `乜春 於 2011-5-2 12:55 AM 發表。 

係架仲要係劇場盤

佢一向都係做呢d角色架啦

btw
總選有香港區 不過唔計落日本個邊

而家d人話佢下一次con就會宣佈話走
我覺得真係唔出奇

真係..
我想支持好驚個結果會寒酸

另外..hkt48

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
`乜春
高級會員

論壇開幕一年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   嘉許勳章   積極發帖獎章  
UID 3911
積分 13617
經驗 5238
YK幣 12729
帖子 7535
精華 0
註冊 2007-8-16
用戶註冊天數 6113
用戶失蹤天數 2948
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 -Marco`朗☆ 於 2011-5-2 13:50 發表。 

而家d人話佢下一次con就會宣佈話走
我覺得真係唔出奇

真係..
我想支持好驚個結果會寒酸

另外..hkt48

要我比錢我實唔玩

一開始以為係hongkong+taiwan

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
-Marco`朗☆
管理員

嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章   論壇週年紀念星章  
UID 5185
積分 36598
經驗 15999
YK幣 21238
帖子 26450
精華 6
用戶註冊天數 6059
用戶失蹤天數 4045
性別 男生
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 `乜春 於 2011-5-2 09:43 PM 發表。 

要我比錢我實唔玩

一開始以為係hongkong+taiwan

咩要我去官店買唔知乜野海報就有得投既話我真係唔會去
不過我覺得唔會既..佢都驚你唔投架嘛

我以為d人玩野
邊會又無啦啦加多隊

`乜春
高級會員

論壇開幕一年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   嘉許勳章   積極發帖獎章  
UID 3911
積分 13617
經驗 5238
YK幣 12729
帖子 7535
精華 0
用戶註冊天數 6113
用戶失蹤天數 2948
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 -Marco`朗☆ 於 2011-5-3 19:51 發表。 

咩要我去官店買唔知乜野海報就有得投既話我真係唔會去
不過我覺得唔會既..佢都驚你唔投架嘛

我以為d人玩野
邊會又無啦啦加多隊

香港總選舉日本方面發表: 5月1日(日)幕張之握手會

香港方面發表: 5月3日(二)

香港總選舉舉行期間: 5月25日(三)~6月8日(三)下午3時

香港總選舉結果發表:6月10日(五)晚上7時『西九龍中心1樓大堂』

參加方法

於西九龍中心AKB48香港專門店購買AKB48之新單曲「Everyday カチューシャ」(每日、頭箍) 日版或台版CD(5月25日開始發售),
即可獲得投票表格一張。

只有於店舖內即時進行投票方為之有效。

1張投票表格只可填1名成員之姓名。

總選舉之候選成員包括: AKB48:70名、SKE48: 57名、NMB48: 25名, 合計152名

*香港之票數將不會加進日本方面之票數裡, 而是獨立計算並進行發表。大家必定都會很期待香港的結果, 會否和日本相似,
還是會出現很大的差異, 今次總選舉,相信會成為日本方面、甚至其他亞洲地區AKB48歌迷非常注目的一個驚喜盛事。

有關 CD之預約
5月4日(三)起可於西九龍中心專門店開始接受訂購「Everyday カチューシャ」CD(日版: $210、台版$110)。
領取則會於5月25日(三)開始。

有關『香港總選舉祭』

5月12日(四)起將會於香港專門店舉行『香港總選舉祭』。

舉行期間: 5月12日(四)至 6月10日(五)
這段期間店內將會張貼候選成員之海報, 令總選舉之氣氛更為熱鬧。

5月25日起至 6月8日下午3時為止, 專門店中央部份將會設置投票區及擺放投票箱。
另外, 店內亦會主力發售香港總選舉之限定商品系列。

價錢仲食水深過黑店 咁我要官店黎做乜
不過有poster睇好唔錯~
最好就有呢d poster買

-Marco`朗☆
管理員

UID 5185
積分 36598
經驗 15999
YK幣 21238
帖子 26450
精華 6
用戶註冊天數 6059
用戶失蹤天數 4045
性別 男生
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 `乜春 於 2011-5-3 08:09 PM 發表。 

香港總選舉日本方面發表: 5月1日(日)幕張之握手會

香港方面發表: 5月3日(二)

香港總選舉舉行期間: 5月25日(三)~6月8日(三)下午3時

香港總選舉結果發表:6月10日(五)晚上7時『西九龍中心1樓大堂』

...

會有人投?

`乜春
高級會員

UID 3911
積分 13617
經驗 5238
YK幣 12729
帖子 7535
精華 0
用戶註冊天數 6113
用戶失蹤天數 2948
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 -Marco`朗☆ 於 2011-5-3 22:10 發表。 

會有人投?

應該會有既
如果官店整個香港官店店頭特典我諗一定會多d人買

-Marco`朗☆
管理員

UID 5185
積分 36598
經驗 15999
YK幣 21238
帖子 26450
精華 6
用戶註冊天數 6059
用戶失蹤天數 4045
性別 男生
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 `乜春 於 2011-5-3 10:12 PM 發表。 

應該會有既
如果官店整個香港官店店頭特典我諗一定會多d人買

官店咁hea..最多咪係張集體圖下面加akb48 hong kong official shop
btw 佢$210有冇生寫

`乜春
高級會員

UID 3911
積分 13617
經驗 5238
YK幣 12729
帖子 7535
精華 0
用戶註冊天數 6113
用戶失蹤天數 2948
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 -Marco`朗☆ 於 2011-5-3 22:14 發表。 

官店咁hea..最多咪係張集體圖下面加akb48 hong kong official shop
btw 佢$210有冇生寫

我寧願佢整張店頭都好過冇
冇阿 共通佢都唔知有冇

-Marco`朗☆
管理員

UID 5185
積分 36598
經驗 15999
YK幣 21238
帖子 26450
精華 6
用戶註冊天數 6059
用戶失蹤天數 4045
性別 男生
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 `乜春 於 2011-5-3 10:17 PM 發表。 

我寧願佢整張店頭都好過冇
冇阿 共通佢都唔知有冇

其實官店整出黎係咪為左霸氣?

`乜春
高級會員

UID 3911
積分 13617
經驗 5238
YK幣 12729
帖子 7535
精華 0
用戶註冊天數 6113
用戶失蹤天數 2948
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 -Marco`朗☆ 於 2011-5-3 22:20 發表。 

其實官店整出黎係咪為左霸氣?

霸氣比新加坡攞哂啦
人地又有劇場又有cafe

-Marco`朗☆
管理員

UID 5185
積分 36598
經驗 15999
YK幣 21238
帖子 26450
精華 6
用戶註冊天數 6059
用戶失蹤天數 4045
性別 男生
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 `乜春 於 2011-5-3 10:23 PM 發表。 

霸氣比新加坡攞哂啦
人地又有劇場又有cafe

其實公演係咪會唔夠16人?

`乜春
高級會員

UID 3911
積分 13617
經驗 5238
YK幣 12729
帖子 7535
精華 0
用戶註冊天數 6113
用戶失蹤天數 2948
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 -Marco`朗☆ 於 2011-5-3 22:26 發表。 

其實公演係咪會唔夠16人?

佢咁搞一定係一team team去 不過唔排除係研究生
其實我最想係要cafe

-Marco`朗☆
管理員

UID 5185
積分 36598
經驗 15999
YK幣 21238
帖子 26450
精華 6
用戶註冊天數 6059
用戶失蹤天數 4045
性別 男生
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 `乜春 於 2011-5-3 10:30 PM 發表。 

佢咁搞一定係一team team去 不過唔排除係研究生
其實我最想係要cafe

+1
我已經幻想到坐係怖滿akb圖ge cafe入面會點

`乜春
高級會員

UID 3911
積分 13617
經驗 5238
YK幣 12729
帖子 7535
精華 0
用戶註冊天數 6113
用戶失蹤天數 2948
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 -Marco`朗☆ 於 2011-5-5 22:18 發表。 

+1
我已經幻想到坐係怖滿akb圖ge cafe入面會點

仲有好多靚姐姐

-Marco`朗☆
管理員

UID 5185
積分 36598
經驗 15999
YK幣 21238
帖子 26450
精華 6
用戶註冊天數 6059
用戶失蹤天數 4045
性別 男生
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 `乜春 於 2011-5-5 10:48 PM 發表。 

仲有好多靚姐姐

笑左
btw 你大減價但係都唔覺平得去邊咁