YK Forum

標題: [轉]×╳▅°×我與中五學長的戀情★▋°(推介;;)[我post埋大結局啦,,快d睇啦] [打印本頁]

作者: jessie72310    時間: 2011-6-17 03:52 PM     標題: [轉]×╳▅°×我與中五學長的戀情★▋°(推介;;)[我post埋大結局啦,,快d睇啦]

人物介紹:
文心兒(我):鍾意林逸勤...F.1..雖然唔算話好靚..但係真既性格引得人鍾意

李也琳:同林逸勤拍拖..靚女..有善..F.5

林逸勤:F.5..靚仔..對感情認真..最鍾意玩文心兒..

陳文希:同文心兒勁FD..靚仔..但係唔花心..玩得..成日安慰兒

其他D就等你慢慢睇啦...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

作者: jessie72310    時間: 2011-6-17 03:52 PM     標題: ch.1

我:喂...小息啦...

希:等我一陣..我做埋呢兩題就得架啦...

我走過去捉住希...

我:行啦...

希一路行..一路抱怨..

希:我都未做完...

我:我一間借比你抄啦..

希:你話架...其實你想捉我去邊呀?

我:今日林逸勤踢波呀..我緊係要去睇睇啦...

希:唉...我比你搞到我個D識女仔既時間冇晒...

我:咪嘈啦...

勤踢波個樣又真係幾型既...不過有一個問題...佢已經中五..

同兒差成4年...點解兒會鍾意佢呢?睇落去..

我:哇..入左啦..你睇唔睇到呀...超型呀佢...

希:睇到...睇到...

踢完波既勤行番上一樓...呀..唔記得左講...勤既班房係兒隔離架姐...

勤:喂...文心兒..你博頭有隻蟲呀...

兒最驚小昆蟲...

我:呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!聲震一樓...

希掩住我個口...

希:佢玩你炸...使唔使驚到咁呀...

勤笑得最大聲...

我怒啤佢....

勤:sor囉...玩下姐...

我:好...(踢左佢一下)

勤:哇..你謀住我弟弟...

令令令...唉個鍾又響..

佢地番番班房...

希就係坐係我隔離...我地成日都比同學話我地拍拖...其實我地係fd黎架姐..

我:激...激死我啦...

希:益左你啦...(笑)

我:哎呀....(打佢)

同學A:又打情罵悄啦...

其實諗番起...我同勤點識架呢...

我個日第一日番學..我去完洗手間出黎個陣..

OH...!NO!我冼親...佢豆起我...幾咁美妙既動作..就係個之後..

我地就認識左..我仲鍾意左佢..

所有野都由個次開始...
作者: jessie72310    時間: 2011-6-17 03:53 PM     標題: ch.2 貼紙相

放左學之後..我就同希去左商場行...

希其實係比我逼架姐...佢唔想架...

我地周圍行...諗住影貼紙相...就去左其中一部機個到..

點知...

我一拎起塊布...就見到勤同一個好靚女既姐姐影緊貼紙相...

我諗佢應該係勤既女朋友...唉...

我:sorry呀...唔好意思...(轉身走)

我低住個頭..去搵希...

希見我頭低低個樣...

希:喂..做咩呀..踩屎黎呀...咁既樣既..

我冇罵佢冇成...佢就問..

希:做咩呀...(溫柔左超多)

我be li ba la講晒比佢知...

希:喂..咪咁啦..可能佢地係好朋友黎架姐...

我:好朋友會一齊去影貼紙相咩?

希:點解唔會..我都同你影啦...咪咁啦..我請你食下午茶啦...

我:好呀/..(即刻笑番)

希:你睇下你幾喂食呀...

點知突然間有個人撞左落希個到..佢個人向前..佢都高過我幾多..

但係佢又比人cak到...我個''大脾''掂到佢個"大脾"..係佢後面睇黎..

我同好似KISS緊咁...咁岩勤同佢女友出黎..

見到我好似同希KISS咁...就唔知點解..有一個怒氣湧上黎...

勤:而家D細路...有冇搞錯呀...咁早拍拖...(嬲)

我同希有D尷尬...面都紅埋...

希:SOR呀...

我:行啦...又話去食野...

我拉住希隻手行去M記...

勤:仲拖埋手添...世風日下...(嬲)

之彼我同希就去左食野...

然後佢就送我去到地鐵站...

自己番屋企啦...
------------------------------------
post住咁多先;;
有cm;;再加文,,

作者: 萌月    時間: 2011-6-17 04:24 PM

唔錯既,你自己作架?
作者: superstarbo    時間: 2011-6-17 05:58 PM

w0w
ok睇`不過po快d=]
作者: 亞夢vs唯世    時間: 2011-6-17 08:45 PM

都唔係你自己作既-______-;;`要咁多屍M做乜姐;;
廢話唔講;;
po文呀~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
作者: 心情    時間: 2011-6-17 10:43 PM

快啲po啦'''
(怒)
我要睇呀...
作者: 星月`穎    時間: 2011-6-17 10:49 PM

又吾係自作;
快啲po啦(!)>w<
作者: jessie72310    時間: 2011-6-17 11:21 PM     標題: ch.3 抱緊

第2日..係星期6..但係我要番學畫畫...

我上一上班房汁野..我拎野個陣...見到勤經過..

佢無lala啤住我...都唔知佢咩事...

咁佢啤我..我咪啤番佢..,.

勤:啤咩呀啤...

我比佢激到火都黎...

我:你唔啤我點知我啤你...

勤企係我班房門口...

勤:好過有D人呀..f.1就學人拍拖...

我:你唔好係到扮我呀哥得唔得呀...你大我4年炸..

我同人拍拖都唔關你...

勤:你..你..我話比老師知你拍拖..你仲唔扣分?

我:我唔識話比老師知你拍拖呀...

勤冇講到野...

我:林逸勤!!!!!!!!!!!!!!!(勁大聲)

佢好嬲...佢舉起佢隻右手...想打我一巴...

佢啤住我..我啤住佢...我喊啦...

佢停止左...佢冇打落黎...

佢既眼神變得柔和左...

將我個頭靠落佢心口...但係我...將佢推開左...

我大嗌:我憎死你呀...

打左佢一巴...之後我就跑走左...

我開始有d後悔....點解我唔靠多一陣先走呢...?

唉..我仲打左佢一巴...但係系佢話我先架ma...咁我打佢...

冇咩唔正常姐....係啦...唔關我事..係啦...

之後我打左比希..我點左佢出黎...

希:咩事呀...

我講晒比佢聽...

希:咁咪益左你囉...你恨左好耐啦...靠係佢心口...

我:咁又係喎...(笑)

希:咁你岩岩喊咩呀?

我:佢...

希:佢都冇打到你...

我:佢傷我個心呀ma...

希:唉...你呢..特別多理由...

我:係鬼...

希:喂..我晏晝都未食...你要識做呢?

我:我帶你去想不起來啦...得未?

希:咁好死...貴野黎架喎...

我:我帶你姐...比錢果個係你....

希:兩個字...無奈囉...

我:咁你去唔去呀?

希:去..點敢唔去呀...
作者: jessie72310    時間: 2011-6-17 11:22 PM     標題: ch.4 幸福

星期一番到學校...

哇..點解咁多人圍住f.5b既?

我問希:搞咩呀?咁多人既?

希:我講完比你聽..你唔好傷心..(超認真)

我:做咩呀?咁認真既?

希:岩岩勤公開左佢同佢女朋友既關係...

我:係咩?(扮到冇咩事)

希:係我面前咪死頂啦!

我:希..同我過去睇下

周圍既人都係到起哄...個個都好開心..唯獨我...

但係我見到係佢臉上流露住好幸福既笑容...個女仔都係...

我默默咁祝佢幸福...

希:喂...你仲有我呢個好朋友呀ma/...我借我比你攬攬...

我2話不說咁攬住左希...我忍住d眼淚..

希:得啦...得啦...明啦..你想喊就喊啦...

我之前講過..佢高過我好多...我靠係佢博頭...

佢係我系呢一刻唯一既依靠...

周圍既人隨即起哄...

今次到勤出黎睇...佢見到兒同希有D咁親密既舉動...

有d怒氣咁沖番入班房...

好快就到左放學...希少飛起我...唔同我一齊番...

咁都唔等埋我..我今日放5點姐...成日掛住打機...

so我去左搵我呀哥---天

我呀哥好錫我架...我同佢仲一間學校添...

我:喂..打完波未呀?

天:就黎得架啦...

我呀哥大我兩年...佢就係讀F.3

我見佢打波打到身水身汗...咁我咪買左包橙汁比佢...

我買完之後走過去搵佢...

我:打完啦?(比包野飲佢)

點知勤見到兒同第2個男仔一齊...(佢唔知兒有個呀哥)

天:係呀...我換埋3就走得架啦....

我:咁我等你啦...

我坐係到等佢咁耐...勤就睇咁耐...

冇幾耐..呀哥就出左黎...

我同呀哥一齊行...呀哥同我好好感情...佢搭住我博頭..同我傾計...

勤跟住兒佢地去到地鐵站....

勤諗仲送埋佢番屋企添...佢...應該係兒男朋友..咁...希呢?

唔通佢一腳搭兩船?唔得我要問清楚..?

勤打電話比兒....

我一睇到來電顯示...就cut左佢線...大佬..我同佢嗌緊交架ma...

勤比兒激到死咁濟...

勤:cut我線添?
作者: jessie72310    時間: 2011-6-17 11:22 PM     標題: ch.5 初吻是甜的

一番到學校...見到有好多人...

係混亂其間我發現我比人拖住左...

比人拖拖下..我先知..果個係勤...

我同佢嗌緊交架ma...

我咪話:放手啦...好痛呀..(一邊fing開佢隻手)(點知我愈講...佢捉得我愈實)

佢帶住我係咁沖上一樓...由於個陣未到上堂時間...冇人係一樓...

勤冇出過任何聲....

我:喂...做咩呀..放手啦(佢得超實)

終於上到一樓...由於我學校比較怪...

係一樓音樂室個邊...長與長之間係陷左入去既...

佢就拉左我去個到...

佢雙手放係我博頭上少少既長上面....佢控個頭埋我個到....

我雙眼一路含少少怒氣咁望住地下...

我:你帶我上黎做咩呀?

勤:你係咪一腳踏兩船?

我:下...(有d驚訝咁望番佢)

勤:你係咪一腳踏兩船呀?

我:我就算都唔關你事啦...你係我邊個呀?你唔係我呀爸...

唔係我呀媽呀...對我黎講...你只不過係一個學長...甚至只係一個同校既

甲乙同學炸...何況你唔係我男朋友...

我一輸咀咁狂講...

勤將放係長既雙手捉住我個頭...之後就...

佢錫左落黎...我瞪大隻眼望住佢...

佢mi埋左眼...好似(好似炸)好陶醉咁...

我有d驚訝/....

過左1分鍾到....佢就停左...呢一分鍾好似特別快咁...

勤:咁我地而家算有關係啦...可以講未呀?

我呆左...之後就一邊狂打佢...一邊大嗌:無賴無賴無賴無賴無賴無賴....

之後佢捉住我雙手...又再錫過...

今次就耐d..過左2分鍾到...

勤:咁可以講未?琴日同你一齊番屋企果個男仔係你邊個...

我:呀哥/...親生阿哥...

勤:下...乜原來就係咁?

我:唔係你以為係咩?

勤:咁...希呢?

我:好朋友..

勤:就係咁簡單?(有D質問既態度)

我:唔信咪算囉...

勤:但係你點解會同佢kiss...又拖手...又攬住佢?

我:我幾時有同佢kiss過??

勤:個時係xx商場囉...

我:有鬼呀...個次佢比人cak到..佢個被掂到我個被炸...(我做埋個動比佢睇..即係將我個被掂住佢個被)

我望一望佢..我覺得呢個動作好似好親密咁...

我就話啦:sorry(縮番開)

勤:下...原來係咁?

我:唔係你想點呀?

勤:咁岩岩果個係咪你...初吻?

我:你估下啦...

我轉身跑左去..

我個心一路都平伏唔到...岩岩個初吻好難忘..好甜..

有人話...初吻有苦有甜...你覺得苦..係因為你唔鍾意果個人...

但係..我呢個初好甜...相信我好鍾意佢..但係鍾意佢又點呀?

佢都有女朋友...我地呢D野只可以放係心到...

其實岩岩果個都係勤既初吻...佢都唔知自己點解咁大膽去錫一個女仔...

佢從來都未試過...佢聽完兒解釋之後...個心舒服晒...

而勤都覺得岩岩果一個KISS好甜...唔知點解呢?
作者: jessie72310    時間: 2011-6-17 11:24 PM     標題: ch.6

希:下...你講真架..?

我:係呀...(仲甜笑緊)

希:咁你就正啦...

我:咁又點呀?佢都係當我係佢呀妹...唉..唔好講我..你呢..你個校花咁點呀?

希:我係邊個呀?我係希少wo...有邊個女仔唔會比我迷到?

我:你算啦...起碼我冇囉...

希:使唔使咁串呀?

勤好輕型咁走埋黎...

勤:講緊咩呀?

我:關你咩事呀?

勤:哇,,,使唔使咁呀...

我:同你好熟呀?賴friend咁...

勤做口型:唔好唔記得初吻呀...

我:我講比你女朋友聽仲大獲呀...

勤:你試下呀...

我:我唔敢呀家下...

有一個唔識既男仔走埋黎....

x:喂...hi...

我有d奇怪咁講:乜我識你架?

x:呀..係wo..我叫呀擇..F.4

我:F.4都走埋過黎?咁搞笑..?

擇:上面好悶呀...咁我咪走落黎囉..

令令令...

我+希:咁我地走先啦...

我:你仲咩跟我講野呀...

希:你跟我炸....

勤:我都走啦...

擇:好啦..各位..88

擇:喂..呀兒..我遲d搵你食飯...BYE(走左)

我:點解佢知我個名既?

希:你問我問邊個呀...

好快到左食晏...

勤同埋佢女朋友過左黎搵我同希食飯...

我地行到出門口果陣/...

擇:喂...好采你地仲未走姐...

我:咦...係wo...唔記得左你..sor

擇:唉..有D失望囉...

我:行啦...仲玩..

食野個陣..

我:希...你個餐好唔好食架..?

希:你唔係又想同我交換?

我:唔係...問下姐..(奸笑)

希:好...食...

我:咁不如就...(搶左佢個餐)

希:睇死你都係咁...

我:hehe...你條腸仔好似幾好食咁wo..

希唔比我拎....

我:係啦...你叫咩名呀?(問個女仔)

琳:我叫李也琳..

我:哦...你好靚女呀...(由心)

希:想溝人呀?估唔到你搞機..

我:喂...我係百分比百鍾意男仔架..

希:我知...我知你鍾意邊個///

我啤住佢...

勤+擇+琳:邊個呀?

希:知唔係就係我...

我:你算啦...鍾意你...

希:使唔使咁串呀...

我:對你使鬼咁好...

呢一章可能悶左少少...因為講埋左D濕濕碎既野///...

因為有新人物加入既關係....
----------------------------------------------------
post住咁多先;;
有cm再加;;
我認..我係有少少呃cm成份;;吾好打我呀.
作者: Matthew417    時間: 2011-6-17 11:31 PM

繼續 po !! 繼續 po !!
作者: yen_429    時間: 2011-6-17 11:37 PM

support u(:
作者: jessie72310    時間: 2011-6-18 10:09 AM     標題: ch.7 又見到你..

miss:好啦...各位..之後既一個月係由兩位高form既學長陪你地上堂....

2對2...即係你同你隔離果個對2位學長...明唔明...

我:唔知會係乜水呢?

希:唔知呢...

miss:入黎啦...各位同學..辛苦晒...

咦..勤都係我個班....

miss:去揀兩位同學啦..

勤過左黎我地個到...

勤:hi..又見啦..我地..

我:鬼想同你見...(口不對心)

有一個人都走緊埋黎我地個到...但係擇比佢先一步..

擇:hi...

我:乜個兩個學長就係你地呀?唉..慘囉..我地都係..死緊...

希:係死硬....

勤:而家呢到我大晒啦....

擇:你當我死架?

勤:我高form過你呀ma...

之後老師又叫我地做小組討論...然後整個報告出黎..

我同希咩都唔做...點佢地幫我地做...

勤:哇...你真係咩都唔做?

我:唔比咩?做你就做啦...咁多野講...

勤:哎呀...咁串..靚妹..

擇:由佢啦...

勤:做咩咁幫人地姐...鍾意人呀?

擇面紅...

希:你都會面紅?哈哈...太有趣啦..

我:係wo...

勤:係啦...一間去邊到吃呀?

我:我唔去..我約左人...

勤:下...約左邊個咁巴閉?

我:關你咩事姐...

勤:男朋友呀?

我:係都唔關你事...

擇:你究竟約左邊個呀?

我:我呀哥姐ma...

勤:咁做咩搞到咁神秘...

我:我係唔鍾意講比你聽...

令令令...

我:我行啦..唔傾啦...88

擇+希+勤:bye

我見到呀哥係到等我....

我:喂..行得啦...

隔離D人好似個個都望住我咁既....

係咪唔抵得我有個咁靚仔既呀哥呢???

天(哥):未得呀...等埋我個FRIEND...

我:哦...

有個幾靚仔下既男仔行左埋黎...

X:咦...呢個就係你呀妹呀?

我:HALO...

唯:HI...我叫林偉唯...

天:行囉...

我地3個一路行...一路傾...我發覺佢都幾好傾呀...

我:係啦...哥呀...我有D電腦功課唔識做...

天:下..我電腦都好炸...不如你問唯...

我:係WO...不如你教我呀...

唯:好呀...今日放學你去我屋企呀...我教你整..

我:好呀...唔該...

放學...學校門口

我個班遲放左...落到去已經係4點10

我:SORRY呀..等左好耐...?

唯:唔係呀...行啦..

唯:係啦...你多唔多人追架?

我:我呀...冇WO...冇人追我...咁你呢...

唯:我呀..有既...

我:哇..咁勁..

就係咁..傾傾下就去到佢屋企...

佢一路係我隔離教我做..我就覺得有D眼訓...

我伏左係佢博頭到訓著左....

唯望住呢一刻既兒...佢好想去錫佢...

但係唯冇做到....唯靜靜地咁望住兒訓覺個樣...

過左15分鍾之後...

兒就醒左...

我:我訓左好耐呀?

唯:唔係呀...一陣姐...

我:我去洗個面先...

我入左次?...就聽到有開門聲..我以為係佢呀爸..呀媽..

一出到去...就見到林逸勤...

我:你點解係到?

勤:你都搞笑....呢到係我屋企...我梗係係到啦..我都未問你..你點解係到...

我:我黎做功課囉...唔比...

唯:乜原來你地咁熟?

我+勤:我唔識佢架...

我+勤:做咩抄我講野...
作者: jessie72310    時間: 2011-6-18 10:10 AM     標題: ch8

勤:我入去溫書先...

唯:咁我地繼續啦...

唯繼續教兒...

勤就係入面扮晒溫書..其實就係到裝裝下...

兒又想訓覺...冇幾耐..兒就訓著左...

唯想錫落兒到...當唯控個到頭落兒個到時...

勤:細佬呀...

嚇到唯彈番起身...

唯:係咩事呀?

勤:你...唔係要補習咩?

唯:呀...係wo...咁我行啦..幫我睇住佢(兒)呀...

勤:55...好啦....拜拜

勤係兒隔離等佢醒...

過左好耐...兒就見到勤訓左係佢隔離...

我諗:勤訓著左個樣仲cute呀....我都未試過咁近望佢...

勤都醒埋啦...

勤:你醒左幾耐?

我:岩岩姐...

勤:咁你肚唔肚餓呀?同你去食野呀...

我:唔啦...咁晏...我要番屋企啦...

勤:哦...咁好啦..拜拜

我:你唔使送我呀?

勤:你要人送咩?

我:咁算啦...拜拜(晦氣)

我好嬲咁走左...搞錯呀..咁都唔送我...

我一路行...有一大班人圍住左我...

x:妹妹...一個人呀...

r:好悶架wo...我地陪下你啦...

z:好寂寞架wo...

佢地一人一句...好煩呀...

我冇出到聲...算比面佢...

x:靚妹...咁串...

佢地停左係到..唔郁...

r:捉住佢...

佢地捉住左我...

我大嗌:放手呀...(fing開佢)

??:停手...(超大聲)

我地全部睇一睇...

勤?佢點解會係到...

勤:我叫你地放手呀,,,(怒)

x:對唔住呀...我地走...

勤:點呀...你冇野呀<a?

我:冇呀..捐左少少姐...你呢?點解會係到...

勤:咁岩經過(口不對心)

我:我走先啦...(想佢送我)

勤:唉..我得閒得濟...送埋你番去啦..咁鬼夜..

我:好呀...

勤:去地x站啦....

我:唔好..搭巴士啦...(搭巴士耐d..可以見多佢一陣...)

勤:是但啦...

搭搭下巴士...

勤就訓左係我博頭...我好想將呢一刻永和停留...

將佢留係我身邊...但係..我曾經擁有過...已經夠啦...
作者: jessie72310    時間: 2011-6-18 10:11 AM     標題: ch.9 我要識男仔....

由呢一刻開始...我決定忘記佢...

我:希呀...(奸笑)

希:又奸笑...唔方好野...

我:介紹男仔比我識....

希:下...

我:我要識男仔..我要拍拖...

希:太好啦...你終於想拍拖啦...唔使成日搵我陪你...

我:總之一間個小息比d人樣我睇....

希:咁趕?

我望一望佢/....

希:一定得...放心...

小息....

我同希低聲細語:哇...咁既樣都介紹比我...你玩野呀?

希:咁你臨急臨忙叫我...係咁既質素架啦....

我:咦...呀唯....

希:呢條仔最索....就佢啦...

我:咪傻啦...我早就識佢...

唯拖我去左一邊....

唯:同我一齊...

我:下...咩...?

唯:我鍾意你....

我:好呀...我同你一齊...

我同唯火速一齊....

我地一齊手拖住手...行出去...

哇...d f.3既女仔好妒忌....

希:咁快搞掂???

我用眼神示意佢唔好出聲...

miss:你地知唔知學校唔比人拍拖架?

唯:sorry..唔知wo....

miss:咁你地等住扣分啦...

我:一兩分豪比你囉....

miss:你...你...地....

我同唯轉身走左.....

我地兩個有默契咁笑笑////

我:個miss真係on居...

唯:咪係囉...我至憎呢個miss>..

我:我岩岩串得佢岩....

唯:係呀....

令令令...

希:你同果個唯一齊啦?]

我:好明顯啦.....

唔知係咪我地太陽既關係...

係人都知我地拍拖...有d奇怪咁....

我地既消息傳滿成間學校
作者: jessie72310    時間: 2011-6-18 10:13 AM     標題: Ch.10 愛你變成恨你.

其實我明知我唔鍾意佢...但係我想忘記佢呀...

好辛苦呀...唔想再去鍾意佢....

唯:行啦...(拖住我隻手)

我有d避諱...我呆一呆....

之後又笑笑咁同佢一齊行...

呀哥見到我地拖住手...好鬼奸咁笑笑...

天:你地....咁好啦...我唔阻你地啦...拜拜

我同唯拖住手咁行出去....

唯:我地去邊到食呀???

我:你鍾意啦...我就下你...

唯:緊係唔得啦...你係我女朋友...我會咩都聽你講...

我:係咪架...?

唯:係呀...

我:咁呀...去m記啦...

唯:哇..咁益我呀?

我:係呀...係呀...

去到m記...超多我學校既人...

搞到我地冇位座,,,,,

終於等到有人企起身,,,咁我地兩個就坐左落去...

我發覺...我坐錯位囉...

唯:咦..呀哥...乜咁岩呀?

頂...有冇搞錯呀...咁都撞到佢...佢仲同佢女朋友一齊...

勤:你地點解一齊食既?

唯望住我笑笑....我又好隔硬咁笑左一笑...

唯:你唔好理啦.....

勤:你地拍拖呀?

我:係呀....琴日先開始...

勤:哦...

我見到佢果個一d都唔在乎個樣...

我就超嬲...超心痛囉....

我同唯一邊食...一邊傾計...

佢地有佢地食...我地有我地食...

我:行囉...番學囉...

唯:55...咁拜拜啦...

我拖住唯行得超快...唔想見到勤...

我又憎佢...又愛佢...

唔好再諗...我要好好地同唯一齊...

上到班房...

希:哇...你使唔使一打令鍾就閃人呀...重色輕友...

我:又係你叫我唔好成日煩住你既...(串咀)

希:唉...玩下姐..使唔使咁串...

之後...又見到勤...佢黎同我地上堂...

好憎佢囉...so我成程都冇同佢講過野....
------------------------------------------------------------
今晚再post;;睇完記得留cm呀;o
作者: superstarbo    時間: 2011-6-18 12:09 PM

cmcmcmcm
快po啊.
作者: jessie72310    時間: 2011-6-19 08:40 PM     標題: ch.11 避我做咩呀?

勤覺得好奇怪...近呢幾日..兒都好似有意無意咁避開佢...

勤:家下算點先...之前我有比賽...佢場場都黎捧場...而家又唔黎...係咪拍拖大過天???

今日既藍球比賽...兒唔係無黎..只不過唔行出去姐...

佢係個角落位都睇住勤打比賽...

但係今日既勤..表現有D失準...頻頻交失波...

兒都有D擔心...究竟勤今日搞咩呀?

琳都覺得佢有D唔妥...

打完上半場...勤就比呀SIR照肺...

呢場係4強賽黎架...之前佢地年年都拎第1...

我:佢今日搞咩呀...

我望住也琳果樣仲急過佢個樣...

我就同琳去左搵勤...

我:喂..你話贏左既話請我地食餐勁既?加油...

琳:係囉...加油呀...

勤唔知點解有番D生氣...令佢地有番贏面..

我諗:咁就岩啦....

最後..佢地以兩分險勝進入決賽...

勤:你會黎睇我決賽架可?

我同琳點頸...

勤:行啦..我去請你地食野...

我:叫埋唯呀...不如...

勤:好呀...(面露不悅)

之後我地又至四人行...

ar琳好似成程都唔係咁開心咁....

勤:咩事呀?

我見到佢果個咁關心既樣..我梗係SAD啦,,,

唔緊要..我仲有個男朋友錫錫...

我:唯..一間我地仲有冇地方去呀??

唯:你想去邊呀?

我:唔知...同你一齊就得啦,,,

唯笑..

琳:唔使理我..我冇事..

勤:你..

琳:你好煩呀...(跑走左)

勤:究竟發生咩事呀???

琳唔知點解跑走左..係因為佢呷醏...
作者: jessie72310    時間: 2011-6-19 08:40 PM     標題: ch.12 你愛我嗎?

勤:究竟咩事呀???

琳:我都話冇事咯...

勤:你發晒脾氣咁算點呀??

琳:係呀..係我野蠻....得未呀?

勤:都唔知你搞乜...

琳:唔知我搞乜..我就話比你知我搞乜...你鍾唔鍾意我..

勤:無啦啦問呢D黎做乜呀?

琳:你答我...

勤:鍾意...

琳:咁你愛唔愛我呀?

勤有所懷疑...

琳:答我呀...

勤:愛...

琳:咁你夠唔夠膽同我講我愛你3個字呀?

勤:我....

愛你兩個字始終講唔出口,,,

琳:算啦...我已經知道答案..

勤:發生咩事呀?

琳:你跟本個心唔係我呢到...我地分手啦...

勤:你講咩呀?

琳:分手啦...

琳轉身走左...

勤企係原地到..唔知發生咩事咁..好呆...

琳已經察覺到...勤唔鍾意佢...佢已經鍾意左第2個女仔...

唯同兒出左去搵勤...

我:做咩事呀?

勤:關你咩事呀?

我:點解唔關我事呀?我地係朋友黎架...

勤:唔好煩我...

我捉住佢隻手...佢fing開我隻手...混亂間打中左我塊面...

我:林逸勤..你好野...我以後都唔會再理你...

我跑到好遠...唯都追左我好耐..但係我今次係平生以黎跑得超快...

佢追我唔到...我跑到一個好靜既地方...眼淚終於忍唔住湧晒出黎...

呢一邊既勤...佢狂打電話比兒...

佢好著急...佢好想同佢講..佢唔係有心..

佢原全唔記得左琳...

兒既眼淚都出晒黎咁濟,,,佢終於搵左希出黎...

希見到兒果個眼腫腫個樣...就攬住佢話...

希:唔好喊啦....乖啦...

我:希...我諗我真係要對佢死心!!

希:無論你做咩,,,我都支持你...

我:你幫我手忘記佢...

希:好好好///

勤又打比琳...

(分手後天天都..是最重要希生...)琳電話響,,,

一見到勤個電話....琳既眼淚都出晒黎...

琳諗:勤..我唔想再綁住你...我知你鍾意左兒...

琳cut左佢線....

勤:點解個個都係咁姐?

(我愛的可否別來..不愛我的可否離去...)兒電話響...

我見到勤打黎...我就cut左佢線
作者: jessie72310    時間: 2011-6-19 08:41 PM     標題: ch.13 閃避..你我之間的良藥

第2日番到學校...勤..兒...琳3個相見如同陌路....

勤:我究竟做錯d咩姐....

唯:使唔使我幫你手哄下也琳呀??

勤:我講緊兒呀...死啦..唔知佢係咪仲嬲我呢??

唯既面色一沉...

唯:我番上去先啦....

勤有好幾次去到兒班房門口...

但係都冇勇氣叫佢出黎,,,,

今日放學之後...佢地學校搞左D活動...

係由F.5既學長帶D F.1既同學...

沒錯..佢地兩個又撞頭,,,,

勤:今日我地要合力完成一個大車輪...加油...

勤同兒佢地個個都好合力去整...

有幾次..勤去幫兒手...

我:唔使..我自己得架啦....唔該...

勤亦都好無奈....

到最後佢地要成組人企係個大車輪行..鬧快去到終點...

勤就企最前...企係兒前面...

佢地郁個車輛個陣..難免有手掂到手...

當兒掂到勤隻手....

我:唔好意思...

以前...個陣...

我:對唔住囉...

勤:哎呀呀..你霏禮我...

以前既野...已經唔會再存在...

過去既野...唔好再提..維持原狀...我諗對大家都好...

勤就唔係咁諗...

勤諗:點解你要咁對我姐??你而家好憎我咩?

我...你同我細佬一齊好開心呀MA..我知呀///

我都會搵番一個女朋友架....

或者..閃避,,係你我之間的良藥...我好鍾意而家既感覺...
作者: jessie72310    時間: 2011-6-19 08:42 PM     標題: ch.14 我冇你D咁既呀哥...

唯既心一路忐忑不安...佢懷疑勤鍾意左兒....

但係佢又唔夠膽...

佢帶住個疑問放學...

佢地係操場撞到

勤:咁岩既..細佬??

唯:我冇你呢D咁既呀哥...

勤:你講咩呀?

唯:你唔好係到扮晒野啦...

勤:你講咩呀...

唯:你同我爭女...

勤:我幾時有呀...

唯:你係咪鍾意兒呀...

勤:我....

唯:即係啦...我唔該你唔好再接近佢...

勤:家下做咩先?咩我鍾意兒...

唯一拳打過去....

勤火到黎...還手...

兩個係到狂打...

隔離D人竟然係到睇戲...冇人幫手...

希走左上去同兒講...

我即刻沖左落去...

我:唯呀...唔好再打...

佢地好似聽唔到咁...

我企左係中間...唯同勤既拳頭差1cm就打到我....

兒:捨得停啦咩???

兩個仍然仇恨對方...

我:唯..我地走啦...

唯:咪住..你講,,,

勤:講咩呀又...

唯:你係咪鍾意兒...

我:唯呀..玩夠啦...

勤冇出到聲..

唯舉起拳頭..向兒進發...

跟住點呢???
作者: jessie72310    時間: 2011-6-19 08:42 PM     標題: CH.15 我退出

上集講到...唯舉起拳頭..向兒進發,,,

勤一手擋住唯...

勤:你痴左線,,,

唯:得啦...我明啦...(轉身走左)

勤:點呀..你冇事呀MA....

我一手推開勤...我恨佢一時對我溫柔,,,一時對我咁COOL

勤:兒...

我都跑走左,,,

勤一直我後面追住我...

我跑跑下..就見到唯...

我:唯..你點呀..冇事MA>>.

唯:兒..我想你答我一個問題...

我:5 5

唯:你有冇鍾意過我...

我:唯..對唔住..我..

唯:得啦,,,明啦...

我走上去攬住左唯,,,

唯:點解你要咁對我...你係我第一個鍾意既女仔...

你係第一個令我日思夜想既女仔,,,我真係好鍾意你..

你可唔可以唔好撇低我,,,留係我身邊,,,,

我喊到唔識停..我知我傷左呢個男仔...

我:對唔住..對唔住..對唔住...

我淨係識得講呢句...

唯:至少你都要搵一個好我一百陪既人..知唔知呀.,..

我:對唔住...

唯:我走啦..(走左)

我呆呆咁企係原地..我幾咁希望岩岩所發生既野係一場夢...

然而我唔可以呃自己既就係..我真係好鍾意勤...

但係我已經令佢兩兄弟反目成仇,,,

係呢一刻..我除左喊之外..我就咩都做唔到,,,

勤係遠處睇緊兒係一舉一動,,,

勤見到兒咁傷心...佢覺得佢介入左佢同唯之間...

勤覺得佢冇面見到唯...佢已經傷左佢細佬既心...

傷左兒既心....

勤+唯+我諗:我退出,,,你地一齊要開心呀,,,
作者: jessie72310    時間: 2011-6-21 02:34 PM     標題: ch.16 迴避你

唯既心好痛..佢唔想番屋企...唔想見到佢呀哥,,,

佢唔係嬲佢呀哥,,,佢系冇面見既佢呀哥,,,更加唔想係兒同勤中間..

勤都唔想見到細佬...人人都係到放棄,,,究竟邊個先會係最希生既一個...

最終...第2日..佢地3個都冇番學,,,

我一直係屋企...冇食過野..淨係系到望住4面牆...

呀哥一番到屋企..就跑黎問我....

天:究竟發生咩事呀?今日唯都冇番學...

我:下..唯都冇番學??

天:係呀..勤都冇番學..你地3個搞咩呀?

我:哥呀..唔好問啦,,,

天:咁你都唔好唔食野至得...

我:得啦..而家去食.,,.,

天:咁就乖啦...我買左d野比你食,,,

我:哦...唔該哥哥,,,

天:快d食啦,,,

第2日,,,我就要番學...

我一番到去..就同勤撞到正一正...

勤:........

我地之間..還是無言...

我轉身入番班房...

我地前日係學生上演個套鬧劇..而家個個都知...

希:你同唯..勤...

我1510講晒比佢聽...

希:唔緊要啦,,,時間係可以沖淡一齊...

我:希望啦...

琳去左搵勤...

琳:你同你細佬而家點呀,,

雖然琳同勤分左手...但係琳仲好關心勤..

勤亦都將所有野講晒比琳聽...

琳:你...你真係唔知你自己既心意...

勤:咩心意...

琳:你唔知你自己鍾意邊個...你係鍾意兒架..

勤:下....

琳:你望住兒既眼神,,你對兒既態度,,你自己唔覺..但係我feel得到...

勤:我...

琳:如果你係鍾意人既話..就去同人地表白...

勤:佢係鍾意唯既,,,

琳:正如我講過...從一個人既眼神係可以睇得出任何野...

佢應該都係鍾意你...

勤:我,,,

琳:係男人就唔好婆婆媽媽啦,,,

勤:5 5...(好堅定_)

突然之間,,,勤有一股勇氣,,,
作者: jessie72310    時間: 2011-6-21 02:34 PM     標題: ch.17 示愛

勤走左去兒既班房,,,拉左兒出黎...

我:你又做咩拉住我,,,放手啦,.,

勤拉兒去到天台,,,先肯放手..

我:你拉我上黎想做咩呀?

勤:兒..你答我一個問題,,,

我:......

勤:你係咪鍾意唯,,,

我:點解咁問呀,,,

勤:你答左我先..你由頭到尾有冇鍾意過唯,,,

我:我冇鍾意過佢呀..我對佢只係好似對呀哥咁架炸..

勤:你唔鍾意佢又同佢一齊....

我:係呀..係我唔岩...我唔岩在我唔鍾意佢又要同佢一齊...

我鍾意你又唔可以同你一齊,,,,,我憎死你,,,,(講到呢到..我既眼淚開始標出黎)

勤望住我,,,突然佢攬住我...

勤:好喇..唔好喊喇,,,

我:我憎你對我忽冷忽熱,,,(推開佢)

勤:我以後都唔會對你咁架啦,,,我會好好咁去愛你...我鍾意你呀!!!!

我呆呆咁望住勤...我估唔到呢句說話會係佢把口到講出黎,,,

我:我唔需要你可憐....

勤:我唔係可憐你..我係好鍾意你..只係我自己一直都唔知我既心意...(攬番住我)

我:真係既...

勤:真係架...信我..我會比到幸福你.,,,

之後我地兩個就拖住手落番去一樓...

唯佢雖然傷心...但係見到佢呀哥同兒一齊果個幸福樣...都鄧佢開心///

勤:對唔住呀..唯...

唯:傻啦,,,呢D野冇得勉強...

我:多謝你呀..唯,,,

唯:我地係兄妹黎架...

之後我既八掛好朋友...希又走黎問東問西....

希:點呀...佢岩岩捉你去邊...

^$$^&*()@*#@&$@(呢D絕對唔係粗口...只係岩岩D內容)

希:哇...你就正啦...你鍾意左佢咁耐..而家....

我:衰仔..串我...

希:嘻嘻...鄧你開心炸,,,仲鬧人...

我:SOR囉...係我唔岩,,,

希:咁就差唔多....

然後勤同我就一齊放學,,,

勤:係喇..兒呀,,,你鍾意左我幾耐呀,,,,

我:由9月1號到而家2月1號,,,都有差唔多半年喇..

勤:哇...乜原來你鍾意左我咁耐架喇...

我:咁又點姐...你又唔知我鍾意你...

勤:而家咪知囉...傻妹...

我:知...就要做啦...

勤:我愛你...

我:哇..好肉麻呀,,,

勤:慘得過你鍾意聽...我愛你我愛你我愛你我愛你,,,

我:得啦..夠喇
作者: jessie72310    時間: 2011-6-21 02:35 PM     標題: CH.18 我唔要做你呀妹...我係你女朋友

第2日放學個陣...

我同勤拖住手咁行,,,

勤FD1:咦,,,咁岩既..你呀妹呀,,,(指住我)

勤FD2:你呀妹都幾CUTE喎....F幾呀?

勤:佢唔係我呀妹..佢係我女朋友...今年F.1

勤FD1:乜原來係你女朋友呀,,,失敬...

勤FD2:佢行出街似你細妹多過似係條女囉...

勤:你理我呀///

勤FD2:咁我地走先喇...BYE

勤:BYE,,,,

我:有冇搞錯呀...我一睇都知我係你條女啦,,,仲問...

勤:算啦,,,我知咪得囉,,,

我:唔制呀...

勤:乖啦,,,

番到屋企..我就打比希訴苦,,,

希:咁又難怪...佢成個大人樣...你就成個孩子樣,,,比人以為你係佢呀妹都唔出奇,,,

我:咁我事實上係佢條女呀MA...我唔制呀...有咩辦法令我大個D...

希:下...好難存喎....你而家點睇都係細個...

我:我著D大個D既杉得唔得呀,,,

希:我都話你個樣係細囉..你著D大個D既杉...D人咪話你細路仔著大人杉,,,

我:咁唔係點呀...

希:電''亂''髮得唔得..我覺得咁樣會大個D既個樣...

我:咁你快D同我去電啦...15分鍾之後,,,髮廊等...BYE...

之後我同希就去左電髮...

希:個樣真係大個D...

我:係..真係架...YEAH,,,我諗勤見到都會好開心架姐...

希:5 5....一定會既...

第2日..我就以呢個形象示人....
作者: jessie72310    時間: 2011-6-21 02:36 PM     標題: .19 反應

第2日..我就而呢個形象示人...我諗勤都一定會好驚喜,,,,

我:勤!(我大嗌)

勤:哇..兒,,,你搞咩呀...

我:點呀...好唔好睇呀,,,琴日搞左幾個鍾喇...

勤:我覺得好似老積D咁囉...

我:咁襯唔襯我呀...

勤:唔襯,,,

成盆冷水潑過黎...好失望囉...

我:咁算啦..冇野喇,,,(好失望咁轉身)

希:點呀...

我:衰左喇...唉,,,

希:都話左你架喇,,,

我:你有鬼呀..係你提議我架...

希:好好好...係我唔岩...sorry,,,

我:咁而家點呀..電番直佢?

希:下..你好多錢呀...我覺得咁都幾好睇...只不過睇落去好似大個d...

我:係咪架..????

希:係呀...信我呀..

我:但係勤唔鍾意我呢個頭喎,,,

希:咁又係...

放學個陣...勤就走過黎接我...

勤:行啦...

我:哦..(沉默)

勤:做咩呀...

我:乜我呢個頭真係咁差咩???

勤:我都係鍾意以前既你...果個樣都幾可愛呀,,,

而家唔係話唔好睇...只係個樣大個左...

我:大個d咪好囉,,,咁咪襯你d囉...

勤:邊個話架...我覺得你以前好靚...同我乜知幾襯,,,

我:係咪架..(甜笑)

勤:係呀,,,愛你死呀,,,

我:咁我去電番直佢...你陪我去呀,,,

勤:好呀...

之後我地又去電番直佢...講真...電番直左..好似似番我..

之前果個look...唔係好岩我...大個D先去電啦...hehe>.

最重要係勤鍾意姐...

勤:而家既你..我就最鍾意...

我:下..唔係呢個樣就唔鍾意呀...

勤:一樣都咁鍾意...(錫左我一啖)

我:偷襲...(面紅)
作者: jessie72310    時間: 2011-6-21 02:36 PM     標題: ch.20 新情敵

今日勤要留係學校既drama club...

佢同個女仔排緊戲..個女仔都係f.6...佢叫靜...

靜:你唔行過黎呀...你再行埋黎..我就死比你睇...

勤:你唔好咁啦,,,番過黎啦,,,

靜:你都唔鍾意我...唔好對我咁好,,,

勤:我愛你...(情深...演技一流)

靜:真係既..?(破涕為笑..)

勤:真架...

老師:OK...cut,,,

勤:搞掂...

靜:哇..你好掂喎...可唔可以教下我...

勤:你都好好呀...

靜:我硬係唔得啦...岩岩做得咁生硬..

勤:你對你既要求都幾高架WO...

靜:梗係啦,,,

之後佢地兩個又排戲...又拖手又成..

我一練完啦啦隊..就去搵佢./..

點知見到佢地咁CLOSE...雖然我知佢地係排戲..

但係...我都係...

靜:佢係你呀妹呀?好CUTE WO

勤:佢係我女朋友...

靜:下..佢F,幾?(好驚訝)

勤:F.1....

靜聽到勤有女朋友...仲唔開心...佢要做D野令兒知難而退...

佢更加親密拖住勤隻手..勤竟然唔縮...

睇到我眼火爆...

我:唔睇啦...(拖住希走)

希:下..唔睇喇,,,

我:唔睇呀...
'
靜見到兒走左...開心死...

之後我嬲爆爆咁番到屋企...

一番到屋企...勤就打電話黎...

我:喂,,,

勤:做咩唔等埋人地先走?

我:你同人地排戲..番屋企排埋佢呀笨...

勤:喂,..咩意思先...

我:我咩意思...我既意思係我見到你同第2個女仔好CLOSE..

勤:我地排戲姐...你幾時變得咁小器...

我:係呀..我不嬲都咁小器...得未呀?(CUT線)
作者: 千草乂    時間: 2011-6-21 02:37 PM

cmcm~~~
好睇;]]
作者: jessie72310    時間: 2011-6-21 02:39 PM     標題: 回覆 #30 千草乂 的帖子

我都覺;;
所以先post.
作者: superstarbo    時間: 2011-6-21 04:55 PM

支持支持.
留cm俾您啊.xd
雖然我.......xd
作者: jessie72310    時間: 2011-6-22 12:41 PM

QUOTE:
原帖由 superstarbo 於 2011-6-21 16:55 發表。 
支持支持.
留cm俾您啊.xd
雖然我.......xd

我知.
-_________________-你繼續留cm啦你.
作者: jessie72310    時間: 2011-6-22 12:42 PM     標題: ch.21 老婆仔

勤:痴線架...無lala發我脾氣...

第2日番到學校...

希:喂...你咁即係點呀?同佢嗌左交呀...

我:唔知呀..咁人地真係眼火爆呀ma....

希:但係佢唔知..佢只會覺得你無理取鬧,,,

我:係呀/..我無理取鬧,,我無理取鬧因為我鍾意佢炸,,,

希:我知...

我:你知又有咩用姐..佢唔知呀ma...

希:你對手太強勁喇...

我:佢呢d..算得係咩姐...勤係鍾意我既.,,

希:咁老定...

我:喂,,,唔好潑我冷水...

之後我同希就一齊食飯,,,唔理佢,,,跟本我成日都冇見過佢...

放學個陣...

靜同勤就要排戲..因為就黎校慶,,,佢地要表演...

勤冇乜心機練,,,佢成日都冇見過兒喇...

兒係門口經過...佢唔知勤係入面...

勤一見到兒..就仆左出去..

勤:兒...

我一聽到勤把聲就勁開心...我知道我好掛住佢...

我:林生..搵我咩事...

勤:老婆仔...唔好嬲啦,,,

我:邊個係你老婆仔呀?

勤:你囉...而家係..永遠都係..

心都甜晒..?爆...

我:係真先好講...

勤:係呀,,,

之後我地兩個又糖痴豆咁痴埋一齊...

靜聽到眼火爆...我就勁心涼,,,哈哈..我榮升老婆仔喇...

好開心呀...而勤就超開心...因為佢終於都令到兒唔嬲佢啦...

佢地又回復番之前咁...
作者: jessie72310    時間: 2011-6-22 12:43 PM     標題: ch.22 情人節

哈哈...今日就係情人節喇...而我...?梗係佳人有約喇...

我係屋企試3試左超耐,,,都好似唔係好岩心水咁..

我call左我個好表妹~晴...黎同我去買33...

佢不嬲都行係潮流既尖端...搵佢黎陪我買33..最好不過...

我地一路行..就一路買...買下買下..就買左6大袋33...幾驚人...

之後我就見到一對好令既手錶..仲係情侶錶黎架添..

我同勤..一人一隻..岩晒...我即刻買左落黎...

番到屋企...我就即係試3..但係好似冇件岩咁,,,

晴:你岩岩唔係買左幾條群咩?著群啦...你對腳咁長...好好睇架..

我:下..群呀...(我要講一講...我呢世人係最唔鍾意著群)

晴:你想唔想勤見到你之後...讚你..你今日好靚呀...

我:想呀...

晴:想就著啦...

之後我就著左群..果然..真係好睇好多...

晴:咁就靚晒..好喇..差唔多夠鍾..好出門口...

我:哦,,咁好喇..唔該晒你呀今日..拜拜

晴:傻豬,,,拜拜,,,

我去左搵勤...

勤:你今日好令,,,我未見過你暮群...好好睇,,,

我:多謝,,,好開心ar...你讚我...你今日都好型呀,,,

勤:係咩?

我地兩個去左影貼紙相,,,紀念一下呢一日...

呢一日係我地第一年過既情人節...好有紀念價值///

然後我地就去左食晚飯,,,

我:勤..送比你架...(拎左隻錶出黎,,,)

勤:好令呀...多謝...

我:你睇下..我都有一隻架..係一對架...

勤:係喎...申隻手出黎..

我申左隻手出黎..

勤將一隻戒指套左係我隻無名指..

我:勤...(感動_)

勤:隻戒指要永遠套係你隻手個到...唔比你走,,留係我身邊,,,

我:多謝你..(喊_)

勤:傻既,,你信我..我一定會娶你,,,同你一生一世,,,永永遠遠同你一齊,,,

我:勤!(飛過去攬住佢)

勤:我知你好恨嫁比我...

我:咩喎..我一定嫁比你架..

勤:係咩?隻戒指係你無名指到,,,你一世都走唔甩...

我:係咩?

勤:係呀...我都有一隻..我地大家都走唔甩...

我:好呀...老公仔...愛死你...

勤:我都好愛老婆仔...
作者: jessie72310    時間: 2011-6-22 12:43 PM     標題: ch.23 巧遇你,,,

今日真係無聊到爆...表妹都唔得閒,,,

而希去左溝女,,,唔得閒理我...今日又放假...

勤又話佢約左人...咁我點呀?

算...我一個人落商場行下啦,,,

行下..行下,,發現呢個商場都幾多野睇.,,,

我買左好多頸鏈..手鏈..

x:兒....

邊個叫我???我拎轉頭一睇...

聰?

我:聰..你點解係到既?你唔係去左美國?

聰係我以前既鄰居...係我地3年級個陣去左美國,,,

聰:係呀..番到左幾日囉...估唔到撞到你...

我:哇,,,你令仔左好多喎..差D認你唔到...

聰:你都係喇...

之後我地兩個去左行街..真係好喇..有人陪我...

我地去左m記食野.,,

聰:哇..又食m記..我係個邊都成日食..

我:就下我好冇..我好耐冇食..

我地兩個食食下..就見到有一對情侶入緊黎..

點...點會係勤同靜?仲撓晒手...

勤好快注意到我...即刻fing開左靜隻手...

勤:兒..你唔好誤會...

我:算啦..我明喇..原來一直都係我阻住左你地...

勤:兒,,,(捉住我隻手)

聰:係囉兒..你聽下佢解釋先啦,,,

靜:兒,,,我...

我:你咩都唔好講...你鍾意勤呀嘛?

靜:係呀,,,但係佢唔鍾意我..

勤:靜,,,你一直都,,,

我已經走左...聰一直跟住我...

聰:兒呀..你唔好咁喇...

我:聰..我想一個人靜下...

聰:咁你小心d啦..我走先..有咩搵我,.,,

我:5 5...

林逸勤..點解你要咁對我?如果你係唔鍾意我,,,係個日就唔好對我許下咁多承諾...

你跟本就實現唔到.,,,我好憎你呀,,,你成日都係咁,,,我好怕冇左你..

但係我忍受唔到你同第2個一齊,,,,唸到呢到,,,眼淚已經流晒出黎,,,

(他跟本比不上一成你的好...很愛你)電話響...

我:希?咩呀?

希:你而家係邊呀?我地個個都好擔心你,,,

我:係咩?唔使理我..我冇事.,..

希:你係邊個呀?我黎搵你,.,

我:唔使喇,,,我冇事呀,,,

希:你..咁..我點可以唔理你,..

希收左線,,,

原來甜蜜之後就係苦澀..如果係咁,,我寧願冇試過開心...

希跑左過黎,,,

我:你又知我係到?

希:你每次都係黎呢到,,,好喇...乖啦,,,唔好喊喇,,,(攬住我)

我:5 5,,,比我喊埋呢次,,,

之後我就番屋企,,,

勤係我屋企門口,,,

勤:兒,,,

我:唔使講,,,我比一次機會你,,,係你考完會考後,,,你再追番我...

勤:而家我地,,,,

我:暫時分開下...

我入番屋企,,,勤...你一定好好讀書呀,,,

勤係出面亦都流左兩滴眼淚,,,
作者: jessie72310    時間: 2011-6-22 12:44 PM     標題: ch.24 程咬金

就係咁,,我同勤就暫時告一段落,,,雖然好掛住佢,,,但係,,,

希:喂,,,兒,,,,今日我地去邊到wet,,,

我:希,,,我知道你一直都好支持我,,,關心我,,,多謝你,,,

希:做咩突然間咁講呀,,,係咪fd先,,,係fd就唔好計咁多,,,

我:但係我唔想出去玩,,,我想趁呢段時間進修下自己,,,我地為大家努力緊,,,

希:但係今日,,,,,,我地去唱k啦,,,

我:唔去喇,,,

希:去喇,,,(好唔開心咁個樣)

我開始諗番起...今日希生日,,,

我:去去去,,,希,,生日快樂,,,

希:唔使,,,你陪我去就得,,,

放左學之後,,,我地就去左唱k...

希仲帶左個男仔黎添...唔通佢想介紹比我識???

海:喂,,,hi,,,我叫程海,,,

我:hi,,,叫我呀兒,,,

我地幾個狂唱k...唱到勁happy,,好耐都未咁開心喇,,,,

我點左首十分•愛獨唱版,,,我覺得好配合我,,,

有d想喊,,,但係唔可以掃佢地興,,,忍住,,,

唱到8點,,,我地就番家,,,

希:咁好喇,,拜拜

海:喂,,,兒,,,使唔使送你呀?而家都夜喇,,,

我:是但啦,,,,

一路行,,海都係咁講野,,,我就係到聽,,,

海:兒呀,,,

我:咩呀??/

海:做我女朋友呀!我一定會好錫你,,,

我:下,,,我地識左1日都冇,,,,

海:我一見到你,,就好想保護你,,,好想同你一齊,,,

我:對唔住,,我仲等緊一個人...我唔可以接你,,,

海:佢值得你去等咩?

我:唔好意思,,,我諗我真係好愛佢...無論幾耐我都會等,,,

海:兒,,,我會等你,,等到有一日,,你等到厭倦個陣,,,你唔好忘記仲有一個人等緊你,,,,

我:多謝你,,,海,,,唔好浪費時間,,,搵一個比我更好既女仔呀,,,

海只係默默咁點頭,,,
作者: jessie72310    時間: 2011-6-22 12:44 PM     標題: ch.25 遵守承諾

好快,,勤就已經考完試,,佢已經開始搵番呀兒,,,

而我已經開始想搵番勤,,,但係世事冇咁如意,,,

勤:喂..兒,,出黎傾兩句呀,,,

我:好呀,,

勤:咁一陣間海邊等,,,

我:55,,好呀,,拜拜

我特登打扮得令令咁去搵佢...

點知,,,

一去到個到,,

我就見到勤同一個女仔係到攬住,,原來佢今次嗌我黎,,,

係想叫我死心...我明喇,,,我轉頭就走左...冇拎番轉頭,,

一番到屋企,,兩行眼淚開始baba聲流緊落黎,,,

我同我自己講,,呢次係我最後一次為佢喊,,,

(感激你在支持我,,,很高興,,有你伴我)電話響,,,

來電號碼:老公仔,,勤

我:你仲打比我做咩,,,我咩都知道晒喇,,,

勤:咩,,知道咩呀?

我:你同左第2個女仔一齊呀嘛...我知呀,,,

勤:咩女仔呀,,,你講緊cathy...

我:我唔知佢係邊個,,,總之我地就咁算啦..我諗你都想咁,,,

勤:兒,,,你違背左我地承諾,,,

我:我冇,,,係你違背我先架,,

勤:兒,,你相信我,,我淨係鍾意你一個,,,

我:夠啦,,,我已經比你搞到我咩氣都抖唔到喇,,,你放過我喇,,,

勤:我逼你,,因為我愛你,,,

我:我唔想再講落去,,(cut線)

勤唔知發生咩事,,,佢覺得好心痛,,佢再一次被兒拋棄,,,

其實佢地大家都有遵守承諾,,但係個天點解偏偏將佢地分開?
作者: 千草乂    時間: 2011-6-22 04:37 PM

cmcm~~~
好睇好睇;]]]]]]]
作者: jessie72310    時間: 2011-6-24 11:59 PM     標題: ch.26 偏偏又係咁,,,

我已經冇見勤兩個月禮拜喇,,,

係呢兩個月,,我發現,,,我不但冇將佢淡忘,,,

而且我仲比以前更鍾意佢,,,更掛住佢,,,

好快,,我已經升上F,2

係開學日個日,,見到佢同果個叫cathy女仔一齊番學,,,

一齊行...有傾有講咁,,,睇黎佢已經將我遺忘左,,,

但係點解我仲未忘記到佢?

番左學兩個禮拜,,,就聽到勤同cathy既緋聞...

或者係真既,,,

希:喂,,,兒呀,,,放左學去邊到玩呀?

我:去,,去影貼紙相呀,,,,(突然間好想影)

放左學之後,,我地就去左影貼紙相,,,

點知,,,同一年前既情景一樣,,,

點解佢同第2個女仔一齊,,偏偏我都睇到,,,

我:對唔住呀,,,

勤:唔緊要,,,(笑)

好似我地完全唔識咁,,,定係佢唔在乎?

下一集,,,我決定玩大佢,,將是但一個主角變失憶,,,,好冇呀?
作者: jessie72310    時間: 2011-6-25 12:00 AM     標題: ch.27 失去的開始

就係呢個咁唔開心既一日入面,,,發生左好多野,,

我一直都係好唔開心咁,,雖然我個樣好似冇咩野咁,,,

嗶嗶嗶,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

突然之間,,有一架車衝左出黎,,,

我望到架車個陣,,,我已經避唔到,,,

當場我已經昏迷,,,,

醫生:要即刻幫病人做手術,,,唔可以再拖,,,病人隨時冇命,,,

手術進行左5個鍾,,,,終於完成,,,

手術中果個牌一熄左,,,勤,希就追左上去,,,,

希:醫生,,點呀,,,佢冇事呀嘛,,,

勤:醫生...兒佢醒番未呀?

希:醫生,,,你快d答我呀,,,

醫生:你地要有d心理準備,,,手術十分成功,,但係病人仲??,,

而家保住左佢既命,,但係佢醒唔醒得番都係未知之數,,,,

要靠病人意志,,,

希:你有冇搞錯呀,,,佢都色話手術成功,,,你係咩醫生呀,,,

勤:希呀,,你冷靜d啦,,,唔該晒你,,醫生,,,

希:都係因為你,,,如果唔係兒唔會咁,,你仲可以咁冷靜...你有冇鍾意過佢,,,

勤冷靜係因為佢成熟,,唔好忘記,,,佢已經F,6...17歲架喇,,,

勤:你係到麻怨醫生都冇用,,我鍾意佢比你鍾意佢多10000000倍,,,

希:你,,,點知我鍾意兒,,,

勤:你唔好理,,,總之我地之間既事唔到你理,,,

希:我知呀,,我係理唔到,,每次佢唔開心,,,我都係只可以係佢身邊默默為佢....

然後又見到佢開開心心咁同你一齊,,,我對佢既付出唔會比你少,,,

勤:夠喇,,,我地係到嘈係無意思架...

勤就走左入去搵兒,,,

呢一刻既我,,,我係到昏迷當中...

希係出面等緊,,,因為每次淨係可以得一個人入去,,,

勤望住訓緊覺既兒,,突然咩都諗唔起,,腦入面淨係兒...

然而...堅強既勤都流下淚,,,佢唔知道兒會訓幾耐,,,

勤:兒,,,對唔住,,雖然我係希面前講到自己好有理據,,,

但係我知道...係我累左你,,,如果唔係我,,你唔會咁,,,

如果我夠膽同你講多一聲我愛你...或者我關心你多1000000倍,,,,]

我地之間唔會搞成咁,,,係以後既日子入面,,我一定會好好愛惜你,,,

但係勤一諗到可能佢地之間再冇 '' 以後 ''....勤已經放聲大哭....

勤:兒,,,我愛你呀,,你聽唔聽到呀,,,快D醒呀,,,

勤呀勤,,,我幾咁希望係我可以親耳聽到你講呀,.,,
作者: jessie72310    時間: 2011-6-25 12:01 AM     標題: ch.28 悲哀的序幕

原來上天,,真係唔會比情人好過,,突然其來既一個車禍,,,

令兒昏迷,,,醒唔醒得番都係未知知數,,,

勤每日都去到兒既病房,,,去探佢,,,去同佢傾計,,,

但係而家既兒,,,聽到咩?

希每次等勤走左,,,佢先入去,,,

佢地兩個...就好似輪班咁,,,

佢地都期待住兒醒番,,,

cathy見到勤咁,,,都好擔心,,,

cathy:勤呀,,,你唔好咁啦,,,兒一定會醒,,,

勤:5 5,,,佢一定會醒,,,

(如果你是愛我,,,就別再遺下我一個)勤電話響...

勤:喂...

x:請你快d到醫院,,病人既情況有新變化,,,

勤:係,,我即刻黎,,,

去到醫院,,勤既心入面有左最壞打算,,,

見到醫生係兒既病房攪攪下咁,,唔知發生咩事?

醫生出左黎..神色有d凝重,,,

究竟咩事呀?

醫生:病人已經醒番,,,但係你要有最壞打算,,,,

勤:咩事呀?

醫生:病人已經冇晒記憶,,,

係呢個時候,,,希都趕到黎,,,

希聽到醫生咁講...有d激動,,,,

希:咩話失憶,,,?佢將我地全部都忘記晒呀?

醫生:你地可以入去睇下病人...

勤同希一入到去,,,

我下意識咁後退...我根本就唔識呢d人,,,,

勤:兒,,,]

我:你識我架?但係點解我唔識你?

希:兒,,,你真係唔記得左我地呀?

我:咩唔記得呀,,,我根本就唔識你,,,

勤:兒,,,你諗下,,,我係勤呀,,,你失左憶呀,,,

我:我失左憶?

希:兒,,,你認唔認得我呀?

我:你地比d時候我呀,,,(一路諗,,個頭就超痛)

勤:夠喇,,,唔好逼佢喇,,,我唔忍心見到佢咁痛苦,,,

聽日呢個眼前唔識既人咁講,,,有d驚訝,,,

希:我地走前喇,,,

我:你,,你地叫咩名?

勤:林逸勤...

希:你叫我呀希啦,,,你以前都你咁嗌我,,,

我:哦,,,勤,,希,,,咁我叫咩名?

勤:文心兒,,,

估唔到佢地又重新認識,,所有野都重新開始,,,

呢段愛情既悲哀既序幕掀開左...
作者: jessie72310    時間: 2011-6-25 12:01 AM     標題: ch.29 當一切由零開始

過左一個星期之後,,,我就可以出院,,好開心,,,

勤同希就黎左接我出院,,,

勤:兒,,,你終於可以出院喇,,可惜你已經將我地忘記晒喇...

希:今日咁開心,,唔好掃大家興喇,,,

我:係喇.,..我地而家去邊到呀?

勤:番學校,,,

學校,,,

我:呢到就係我間學校呀?你地都係到讀架?

勤+希:係呀,,,

我行到去一樓既女?門口,,,

企左係個門口到,,,好似好熟,,但係偏偏我諗唔起,,,

有好多零碎既片段出晒黎,,,有勤,,,但係好唔清楚,,,

勤:你係咪諗番起d番呀?

我:我唔知呀,,,,好痛呀我個頭,,,

勤攬住左我,,,

勤:痛就唔好諗啦,,,唔忍心見到你咁,,,

比佢攬住既呢一刻,,,好warm...好sweet,,,,

但係佢愈攬住我,,,我就諗得愈多零碎片段,,,

之後我地去左音樂室出面個到,,,

點解去左呢到,,,我個心跳得好快,,加晒速咁...

勤:呢到,,,(面好紅,,,講黎講去都講唔出)

我:呢到做咩呀?

勤:我就係系呢到搶走左你既初吻,,,,

我:你,,,我,,,(諗緊野,,,個頭勁痛)

勤:你唔好咁大力諗野喇,,,

我:勤,,你比d時間我呀,,,

勤:兒,,,你記住呀,,無論你花幾耐先諗番起我,,我都會等你...

係呢個時候,,,希係到話,,,

希:喂,,,行喇,,,去食野喇,,,好肚餓,,,

其實希聽到晒佢地講野,,,佢唔希望再見到兒同勤一齊,,,

因為勤對佢既傷害太大喇,,,

而家一切都由零開始,,,係咪就代表我同佢由頭開始既時候?

忘記以前唔開心既野...好好一齊?
作者: jessie72310    時間: 2011-6-25 12:02 AM     標題: ch.30 決戰

希:林逸勤,,我同你講,,,我會爭番兒番黎架,,,

勤:睇下點,,我唔會再放兒走,,

希:我唔會比你再傷害兒,,,

勤:我對佢比你對佢好1000000萬,,,倍

希:睇住黎,,,

之後勤同希就行左過黎,,,

我:你地搞咩呀..傾咁耐既,,,

勤:冇野呀,,,兒呀,,,你而家想去邊呀?

我:去,,,去,,,海邊,,,

希:好呀,,,

去到海邊,,,

我:哇,,,好大風呀,,,

勤同希不約而同咁隨左件杉出黎,,,

勤:著住佢,,,一間冷親就唔好,,,,

希:兒,,我呢件暖d,,,,著我呢件...

我著左希個件,,,

見到勤既表情有d失落,,,

希:呢件係咪好暖呢?

我:5 5,,,係呀,,,

希個樣有d得威,,,

呢到又好似好熟口面咁既,,,,

但係點解我個心咁痛,,,究竟我係呢到發生過咩事呀?

愈想諗,,,我就愈諗唔起,,,個頭就超痛,,,

勤:好喇,,,唔好再諗喇,,,

希:你唔想佢諗就講比佢聽呢到發生過咩事喇,,,

勤好似有d有口難言,,,

我:算喇,,,唔好逼勤喇,,,

希:唔得,,一定要講,,

勤:呢到係我令你最傷心既地方,,,

我:即係咩意思?

勤:我係呢到令到喊得好西厲...因為我地係呢到發生左好多誤會,,,

我:誤會,,,哦,,,

但係我個心知道,,,我同勤之前一定愛過好深,,,
------------------------------------------------------------------------------------------------------
我要cmcm;;
俾cm我,,繼續post啦xD.
作者: jessie72310    時間: 2011-7-1 09:45 AM     標題: ch.31 希_嘗試接受你

好快就過左一個月,,,係呢一個月入面,,,

希同勤都陪住我,,無時無刻都係我身邊,,,

我既記憶都開始有番D,,,

但係我唔知點解,,,對勤有一種好奇妙既感覺,,,,

希係我後面拍左我一下,,,

我:嚇死我咩,,,

希:我帶你去一個地方呀,,,

我:哦,,好呀,,,

點知希帶左我去海洋公園,,,

希:行喇,,,(拖住左我隻手)

我面紅喇,,,

之後我地去左鬼屋,,,

周圍都好靜,,,無啦啦,,,

我:哇!!!!!!!!!!!!!(聲震鬼屋_)

希:唔使驚,,,有我係到,,,

我行係希後面,,,希一路拖住我隻手,,,

我有左一種心跳既感覺,,,,

希一路拖住我行,,,令我好有安全感,,,呢樣野勤比唔到我,,,

幾經辛苦,,,終於行完間鬼屋,,,

希想帶我去第2間鬼屋,,,

我:我唔去,,,(撒嬌)

希:好喇,,,唔去喇,,,

之後我地就去左行商場,,,

經過一間首飾店,,,

見到一對好令既戒指,,,

我:哇,,,呢對戒指好令呀,,,

X:係呀,,呢對戒指岩岩番架炸,,,好有心思架...

希:幫我包起一對,,,

我:希,,,

希突然間跪左係地下,,,

旁邊既人都係到望住晒...

希:兒,,我鍾意左你好耐,,,我好想同你一齊呀,,,接受我呀,,,

旁邊D人:接受佢喇,,,

我望住希,,,覺得好窩心...但係我明知我自己係鍾意勤,,

我唔知接唔接受佢好...

旁邊D人:仲使乜諗喎,,,

我點頭,,,

希開心到成個彈起+攬到我好實,,,

我:你攬到我好實呀,,,抖唔到氣喇,,,

希:咁難得先同到你一齊,,梗係要攬實D喇,,,

我:知喇,,傻既,,你驚我走左去咩?

希:驚架,,所以要羅隻戒指套住你,,

希幫我載上左隻戒指,,戒指上面寫住,,I LOVE U

我有D感動,,,

我:希,,我會嘗試接受你,,,

希:我明白,,,但係我知,,終有一日,,你個心會得番我一個,,,

呢個時候...我地兩個都好幸福咁笑笑,,,
作者: jessie72310    時間: 2011-7-1 09:46 AM     標題: ch.32 左右為難

我同左呀希一齊之後,,,就再冇見過勤,,,

應該係話,,,我同左希一齊之後,,佢就再冇搵過我,,,

我愈係唔見佢,,個心就愈掛住佢,,,

好想佢每分每刻都係我身邊///

(現在我左右為難,,愛你不愛你?)哇,,咁似我心情既,,,電話響

我:勤..

勤:喂,,,兒呀,,,聽日你生日呀,,不如同我去食飯唱k,,直落呀,,

我:下,,,哦,,好呀,,,

勤:咁我約實你架喇,,,電聯喇,,,拜拜

勤既聲音好輕快,,聽上黎好開心,,

發生咩事呀/?

(現在我左右為難,,愛你不愛你?)又響

我:喂...呀希,,,咩事呀?

希:喂,,,呀兒呀,,聽日係你既大日子呀,,,想去邊到玩呀,,,

我:呀希呀,,(未講完)

希:呀,,不如去食飯唱k直落呀,,,

我:希呀,,,我,,,

希:就咁喇,,我約實你架喇,,聽日見喇,,,拜拜

我:喂,,呀希,,希,,,

我都未講完,,,我約左呀勤呀,,

我打番比呀希,,,打極都打唔到,,,佢熄左手機,,

又未番屋企,,,

我一個人點分身,!!!!!!!!!

但係我又唔想推呀勤,,,但係呀希,,,

我:點算好呀!(大嗌)

天:呀妹,,做咩大嗌呀?

我:咦,,你幾時番左黎呀?

天:我番左黎好耐喇,,,你掛住聽電話,,,

我:唉,,

天:做咩呀,,,咁愁咁既,,,

我講晒比呀哥聽,,係呀哥最知我心意...
作者: jessie72310    時間: 2011-7-1 09:46 AM     標題: ch.33 是我綁著你太久

今日...收到一個好開心既消息,,,

希話佢唔得閒呀,,唔理喇喎,,,

唔知點解,,我個心有一種好開心既感覺,,,

我係海邊附近行下行下,,,

突然之間,,,比個細路仔整到,,,

成個人趺左落地,,,撞一撞到個頭,,,

不過就冇乜事,,,所以就冇理到,,,

終於到左2點,,,我就去左K房搵勤,,,

勤:喂,,呢邊AR,,,

一入到去,,,就見到呢個好似識,,但係又唔識既女仔坐左係勤隔離,,,

一見到呢個女仔,,就將我美好既心情趺至谷底,,,

靜:H I,,,我係靜呀,,,你記唔記得我呀,,,

我搖搖頸,,,心唸:識你老鼠咩?

之後佢地兩個就狂唱歌,,,唱左好多首合唱歌,,,

我就係旁邊...

勤好似注意到我有唔妥,,,就走埋黎我身邊,,,

勤:仲咩唔唱歌呀?

我:你認為我有咪咩?(一生人最串既一次)

勤:我比我個枝你喇,,,

我:算啦,,,唔唱喇,,,我走先喇,,,拜拜

突然間醋意大發,,,我都冇解架,,,

勤轉頭同靜交代一聲,,,就追左出去,,,

靜低下頭,,,低聲咁喊緊,,

靜:勤,,點解你又剩番我一個呀?我有咩比唔上佢??

勤:兒,,,兒...

我:我冇事喎,,唔使理我,,,

勤:但係你..

我:THAT FINE,,,係我綁得你太耐,,BYE

我繼續行,,,突然個頭爆痛,,,然後就全身冇力,,,暈低左...

勤見到兒暈左,,就即刻衝上去,,,

勤:兒,,,你唔好嚇我,.,,發生咩事呀?

勤見到兒個係咁出血//就打去999

然後就去左醫院,,,
作者: jessie72310    時間: 2011-7-1 09:47 AM     標題: CH.34 再一次昏迷

醫院,,,

勤:醫生,,佢岩岩暈左係地到,,,仲出左好多血,,,(勁大力捉住醫生,,)

醫生:你冷靜d先,,,我地而家會為佢急救,,,請你等等,,

勤係出面等左好耐,,,呢個時候,,,希同晴(兒既表妹)都黎左,,

晴:勤,,,而家咩情況?

勤:醫生同兒急救緊,,,

希:林逸勤,,你當我求你,,你唔好再傷害兒得唔得呀?

勤:我冇呀,,,我比你愛佢更多,,

希:你收喇,,,你係愛佢,,,就唔會一次又一次令到佢咁喇,,,

勤:呢個係意外,,ok

希:證明你保護唔到佢,,,你冇資格去愛佢,,,]

晴:夠喇,,嘈夠未呀?嘈嘈嘈,,嘈完呀兒就會醒番咩?安靜等下喇,,,

希同勤都收左聲,,,

然而...希個句:證明你保護唔到佢,,,你冇資格去愛佢,,,]不斷係勤個心響起,,

過左3個鍾,,,醫生就出左黎,,,

醫生:由於病人既頭受過猛烈撞擊,,,所以令到佢大腦入面既血塊擴散,,令到去大量出血,,,

勤:醫生,,咁佢而家,,,

醫生:你地要有心理準備,,病人好有可能變成植物人,,,

勤,希,晴3個猛然一驚,,,
作者: jessie72310    時間: 2011-7-1 09:48 AM     標題: ch.35 別再在我昏迷時對我好

希,晴同勤入左去病房,,,

3個既眼淚都流晒出黎喇,,,

見到兒果個憔悴樣,,,知道佢已經受到好多拆磨,,,

勤問自己:你真係忍受兒再為你搞成咁?我真係比到幸福呀兒咩?

希已經放聲大哭,,從來未見過佢喊到咁,,

晴識左呀希咁耐,,,都係第1次見到佢喊,,

平時見到佢都係好開朗,,但係今日,,

勤:希,,我有野同你講,,,

晴:咁我出一出去先喇,,,

希:你,,,你,,,想,,講咩?(喊到好勁)

勤:希,,我會放棄兒,,但係請你比我照顧埋佢呢段時期,,.

希:唔得,,,

勤:你,,?

希:我知道...其實係我自私,,,我綁住左呀兒,,,

佢個心入面係鍾意你既,,但係偏偏我就困住佢,,

勤:我已經冇資格同佢一齊,,,我唔配,,,

希:勤,,,你,,,

勤:你可唔可以出一出去,,我有野同丫兒講,,,

希:55

勤:兒,,,對唔住,,又係我搞到你咁,,,我跟本唔配同你一齊,,,

我嬲我自己比唔到幸福你,,,我嬲我一次又一次咁令到你昏迷,,,''

我根本冇資格去愛你,,就連偷偷咁去愛你都唔得,,,

只有希先會比到幸福你,,兒你應承我,,你一定要醒番,,,

然後開開心心咁同希一齊,,我地過去既野,,就比佢印係我個心到,,,

你永永遠遠都唔好遇到我呢d咁衰既男仔,,,

講到呢到,,,勤既面上,,不期然多左兩行淚痕..

希:兒,,你一定要醒番,,我會祝你同勤一齊幸福,,,快樂架,,,
作者: jessie72310    時間: 2011-7-1 09:49 AM     標題: CH.36 不要忘記

然而..訓係張床上既我,,,

好想同你講,,,勤,,你講既野我都聽到架,,,

你一定要等我醒呀,,,

勤:醫生,,醫生.,,.(跑左出去嗌醫生)

醫生走左入去,,,

希:咩事呀?勤,,,兒係咪有咩事,,,

勤:兒,,佢d手指識郁呀,,,佢眼角流眼淚丫...

晴:真係既,?兒佢醒喇,,,

勤:而家未知呀,,,要等醫生診症,,,

醫生既樣好開心,,,

醫生:恭喜呀,,病人已經醒番,,

希第一時間沖左入去,,,

晴:勤,,你仲唔入去?

勤:我唔會再見兒,,呢個係我既承諾,,

晴:咁你對丫兒既承諾呢?你忘記晒喇?

勤:我,,,我根本冇資格同佢一齊,,,

晴:愛一個人真係要唸咁多咩?定抑或你唔愛佢?

勤:我愛,,,

晴:愛就入去,,唔好做縮頭烏龜,,,你唔入我入,,

勤係出面望入去,,,

希:兒,,你認唔認得我地丫?

我:認得,,丫希,,晴晴,,,勤佢呢?

晴:勤,,

希:佢係出面,,,

我:佢點解唔入黎呀?我好掛住佢丫/

晴:你所有野都記得番晒喇?

我:5 5....

希:太好喇,,兒,,,

我:希,,,你對我好,,我知架,,,

希好感動咁點點頭,,,

我出左去搵勤,,,勤一見到我出去,,就即刻跑走左...

晴:希,,,

希:我冇事喎,,,兒佢一定會幸福,,,

晴:想喊就喊喇,,,

希攬住晴,,係到狂喊,,

呢邊既我同勤,,

我:林逸勤,,!你同我企係到,,,

勤果然企左係到,,,

勤:你唔好煩我喇,,

我:你講咩呀?

勤:我已經有女朋友喇,,ok

我:我咪你女朋友囉,,,咪玩喇,,

勤:唔好呃自己喇,,,我地gameover喇,,,''

勤好瀟灑咁拎轉身走,,,

我跪左係地下到,,,用手打地下,,,

淚不斷流出黎,,,忍唔到,,就由佢喇,,

晴:兒,,兒,,,咩事呀/?唔好喊喇,,,(攬住我)

我:佢忘記晒喇,,佢忘記左我地之間既承諾喇,,,

希:林逸勤,,!!(怨恨燃燒中)
作者: jessie72310    時間: 2011-7-1 09:50 AM     標題: CH,37 遙吻

我聽下,,聽下張敬軒個首遙吻,,就喊左出黎,,

我都唔知點解,,覺得佢唱得好有感情,,

我會一生也學習,,忘記你,,

勤,,我都會學習忘記你,,

呢一邊既勤,,佢表面上好瀟灑,,

但係佢又係幾放唔低呢?

佢經過學校既一樓,,不期然咁去左呢到,,

呢到,,係佢同兒2個相遇既地方,,,

當時,,佢地兩個,,仲係好鍾意鬧氣,,

去到兒舊年班房門口,,

又唸番起,,佢以為兒一腳踏兩船,,所以好嬲,,

係到啤住佢,,點知搞到兒喊,,

去到音樂室門口,,

又記起,,個日,,佢好沖動咁錫呀兒,,

所以野,,佢都印象深刻,,有苦有甜,,

佢知道,,呢一世,,佢唔會再愛第2個女仔,,

X:咁點解唔搵番佢?

勤拎轉頭,,係呀靜,,

勤:我冇能力,,亦都冇資格去愛佢,,

靜:你答我,,鍾唔鍾意佢,,

勤:鍾意,,好鍾意,,!

靜:咁咪同佢一齊囉,,做咩搞到自己咁辛苦..咁心痛姐?

勤:我希望佢開心,,

靜:但係我好心痛呀,,我就算同唔到你一齊,,都希望你同你愛既人一齊,,!如果唔係,,我好心痛,,

勤:就好似,,遙吻咁,,

靜:遙吻?

勤:即係系佢睇唔見既地方,,偷偷咁錫佢,,我知道..可能我連偷偷錫佢既資格都冇,,

靜:愛一個人唔係淨係得付出架,,兒佢會知道架,,

勤:佢唔會知,,我寧願佢唔知,,我寧願佢憎我,,

我係角落個到聽左好耐,,,

我:我知道架,,!我知道架,,!我知你唔會咁對我咁架,,我知你好愛我架,,你唔再呃自己喇,,愛情邊有講咩有冇資格架,,我愛你,,你愛我咪得囉,,!

勤:兒,,我,,

我咀住佢,,!

我:勤..我愛你,,

勤:兒,,我愛你,,

全文完
                                                            多謝大家支持!
作者: superstarbo    時間: 2011-7-4 11:35 AM

w0w,
結局好感人T.T

歡迎光臨 YK Forum (http://forum.eyankit.com/) Powered by Discuz! 5.0.0