論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

標題: 有玩Online game就要睇啦
藍聰
初級會員

UID 2050
積分 44
經驗 29
YK幣 141
帖子 14
精華 0
註冊 2007-4-17
用戶註冊天數 6180
用戶失蹤天數 6136
性別 男生
狀態 離線
  正常字體
有玩Online game就要睇啦

故事發生在一個Online game裡,相信好多年青人都有玩緊一隻自己喜愛既Online game, 禁呢個故仔你就唔以走雞啦,嘻嘻嘻嘻。請慢慢欣賞! 迪是一個18歲中七學生,他非常沉迷打網路遊戲,最近打迷上了至Hit Online game之一, 鬼Online,遊戲內容跟其他遊戲不相伯仲,但以鬼做主題, 迪在遊戲裡只是一名平平無凡的玩家,他每晚都浪費大量睡覺的時間來衝等,迪在遊戲裡 是一個攻擊型的角色劍客,他在練功前必找一個輔助型角色,陪他誇級打鬼衝等,他找到一個女角 色的祭師小寶貝,到了目的地開始進行大屠殺清鬼行動,由於有祭師的幫助誇級打變得沒難度不會 死,兩人沒什麼對話,迪覺得有點悶便主動向小寶貝聊天。 迪:【小寶貝 你禁靜既 都唔講野】 小寶貝:【係呀 我驚邊打字 邊打機 顧唔掂 會死】 迪:【唔驚 你幫我加完防 D血好似唔識扣禁 一定唔會死啦】 小寶貝:【禁又係】 迪:【係呢小寶貝 你幾多歲 我18歲】 小寶貝:【17 讀緊中六】 迪:【你係遊戲裡面有冇老公呀 不如你做我老婆仔丫】心諗『有老公 就唔會同我練緊功啦』 小寶貝:【冇呀 都好呀 老公仔】 迪:【老婆仔 ^o^】 今夜之後他們在遊戲裡成了夫婦,經常約實下午4時開始練功到晚上3點多, 他們練功合作無間,等級狂升,在鬼Online內已經有一定既知名度, 一日,GM公告『9月19中秋節,鬼Online推出抽獎活動,頭獎【頭飾-鬼哭神號一個】 功效-所有屬性加100點,是極珍貴的寶物,祝大家好運。』結果小寶貝好幸運抽中頭獎,而迪只抽中 安慰獎+1000血月餅一個......他感到好無耐好唔開心,貪念邪惡之心開始燃點起來。第二日, GM公告『抽獎活動已經完滿結束,恭喜抽到頭獎的10名玩家,抽唔到既玩家唔駛灰心,下年在抽過啦。』 中秋過後,他們又繼續瘋狂練功,但迪看到小寶貝戴上鬼哭神號就越來越想要,他就想了一個 辦法,來盜取小寶貝的頭飾鬼哭神號。 迪:【老婆仔 我地都識左成個月禁耐 不如約出黎見下面囉】 小寶貝:【好呀 幾時丫 地點】 迪:【明天 4時正 何里活廣場間老麥等丫】 小寶貝:【ok 冇問題】 到了明天迪4時正準時在老麥出現,小寶貝亦打扮得好漂亮跟迪相見,起初二人都好害羞,不敢和對方聊天, 迪:【不如我地行下街睇下野囉】 小寶貝:【好呀】 過了一會,大家不再陌生,說話變多了,越傾就越開心。 迪:【行左禁耐都冇咩好睇 不如睇番場戲丫 有套新鬼片『嚇鬼死人咩』聽人講話好恐佈AR】 小寶貝:【好呀 我好鍾意睇鬼片AR】 迪:【禁我去買飛 你等我】 小寶貝:【嗯】 入場之後,剛開始都不太恐佈,突然有一幕非常驚嚇,嚇得小寶貝也忘記了自己是女兒身,她嚇得撲向迪, 擁抱起來,迪當然沒有拒絕,仲開心都黎唔切,心諗『一切都係我掌握之中』。看完鬼片都差不多7點鐘。 小寶貝:【我要回家了,家人在等我回去吃飯】 迪:【真巧 我也是阿 那回去鬼Online見】 小寶貝:【嗯】 經過這一天,小寶貝對迪有好感,對迪已經冇了介心,好信任他。回到鬼Online遇見迪, 小寶貝:【今日玩得好開心 多謝你 老公仔】 迪:【唔駛客氣 行下街睇下戲好平常姐】心裡偷笑著 迪:【老婆仔可唔可以借你個鬼哭神號比我練功 會打得快D 升LV快好多】 小寶貝沒經過大腦思考想也不想便將頭飾給了迪, 小寶貝:【個頭飾就放係你到先啦 我要先同你囉番丫】 迪接收到鬼哭神號當堂笑左出黎,奸計得逞,做夢也會笑哦,哈哈哈哈。 過了一晚,小寶貝上了遊戲怎麼找用密頻公頻也找不到迪,好像人間蒸了,迪早就在小寶貝 下線時開了新人物避開她,她開始感覺到被騙了,胡思亂想【原來由我得到鬼哭神號開始,迪已經佈局來騙我, 做所有既野都係為左得到我既信任,之後便輕然易舉從我手上得到這頭飾。】小寶貝一時想不開,簡單寫 下遺書就割脈自殺。小寶貝既事新聞都賣到行曬,而迪只專注在遊戲上,沒留意到這新聞,迪得到了鬼哭 神號後,便做了獨行俠,自己一個練功打鬼,打到唔願訓。 一晚,迪的眼睛開始支持不住眼皮下垂要睡覺了,扒在電腦卓上睡著了,他的夢裡都是小寶貝, 小寶貝:【點解你要呃我呀 點解你囉完我個頭飾就走左呀 下 你答我啦 你睇下我隻手....我要搵你報仇】 眼前全都是血的畫面,迪被惡夢嚇醒了,被惡夢嚇得失魂落魄,迪心諗『冇野既岩岩做完衰野,發惡夢姐。』 迪之後每晚都發同一個惡夢,因此失眠,迪每晚都食唔安訓唔樂,還要上學,精神崩潰了,連續幾晚都冇 訓過終於身體之持不住昏迷了,家人在叫醒迪番學時,發現房內一點聲音也沒有,覺得奇怪,撞門看看,兒子 就躺在地上怎麼叫怎麼打也沒有回應,失去知覺,家人立即報警叫救護車送兒子入醫院可惜太遲了,白頭人送 黑頭人,家人傷心慾絕,母親更一度暈倒。 最後同大家講 做好事唔一定有好報 但做壞事就一定有惡報 相信大家都知道網上係好多騙子 睇得開既咪當無事發生囉 睇唔開既 咪報警 搵GM 幫手 或找家人朋友訴心聲 唔好屈埋屈埋 再唔係 轉Game囉 離開呢個傷心game 唔駛一定要死既 死左又解決唔到問題 雖然我好事又唔算做得多 壞事又冇做過 不過我諗我都就快死ar la 晚晚都3-4先訓 係度作鬼故 第二朝10點幾起身番工...... 希望大家鍾意啦,睇完比下意見留個言,講下對我個故仔有咩感想。

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
w1ngYaN!` ( WinG°×欣)
管理員

論壇開幕一年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   嘉許勳章   積極發帖獎章   論壇開幕紀念星章   服務勳章   壇主朋友勳章   長期在線獎章  
UID 1653
積分 57711
經驗 17229
YK幣 50889
帖子 25464
精華 2
註冊 2007-2-2
用戶註冊天數 6254
用戶失蹤天數 3817
來自 幽靈地帶〃
性別 女仔
狀態 離線

呵呵∼抵佢死...
騙人...不得好死丫!!

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
童憶
普通會員

論壇開幕一年紀念星章   發帖王勳章   在線王勳章   大富豪勳章   服務勳章  
UID 1815
積分 6869
經驗 1532
YK幣 10543
帖子 2909
精華 0
註冊 2007-3-17
用戶註冊天數 6212
用戶失蹤天數 3066
來自 過去
狀態 離線

抵佢死la∼!!
只認騙人∼!!
吾死就其∼!!

心情 (太累了)
VIP會員
傻仔酷

發帖王勳章   在線王勳章   大富豪勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   論壇週年紀念星章   服務勳章  
UID 8210
積分 6387
經驗 2944
YK幣 6065
帖子 4072
精華 0
註冊 2008-1-11
用戶註冊天數 5911
用戶失蹤天數 1301
來自 太空
性別 男生
狀態 離線

抵佢死,最憎騙人

我沒有說謊 我何必說謊
妳懂我的 我對妳從來就不會假裝
妳曾對我許下的諾言...原來可以這麼輕易地打破!
雪白乂 (-傲嬌(?)`)
普通會員

在線王勳章  
UID 14035
積分 635
經驗 113
YK幣 232
帖子 357
精華 0
註冊 2008-7-26
用戶註冊天數 5714
用戶失蹤天數 3626
性別 女仔
狀態 離線

我地玩跑冇得要人俾野嫁
最多要人送ge姐
不過好多fd有時都問我可唔可以送野俾佢地=]]

lilypolly
高級會員

發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   嘉許勳章   論壇週年紀念星章  
UID 2778
積分 8045
經驗 3588
YK幣 7851
帖子 3948
精華 2
註冊 2007-5-21
用戶註冊天數 6146
用戶失蹤天數 2054
性別 女仔
狀態 離線

佢好9呀
偷人野
重要搞到個女仔死埋

..
SIU彤~~~ (BB)
普通會員

發帖王勳章   在線王勳章   積極發帖獎章  
UID 13024
積分 1395
經驗 769
YK幣 1054
帖子 725
精華 0
註冊 2008-6-26
用戶註冊天數 5744
用戶失蹤天數 4975
來自 地球
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 lilypolly 於 2008-7-29 06:02 PM 發表。 
佢好9呀
偷人野
重要搞到個女仔死埋

個女仔有死咩?
佢隻手打到廢左姐

24hourloveyou
普通會員

UID 14243
積分 127
經驗 88
YK幣 117
帖子 69
精華 0
註冊 2008-7-31
用戶註冊天數 5709
用戶失蹤天數 5705
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 SIU彤~~~ 於 2008-7-31 11:44 AM 發表。 

個女仔有死咩?
佢隻手打到廢左姐

下........

~Yi~
初級會員

UID 14651
積分 87
經驗 53
YK幣 184
帖子 41
精華 0
註冊 2008-8-10
用戶註冊天數 5699
用戶失蹤天數 5675
性別 女仔
狀態 離線

個男仔咁衰架
呃人野

Hi,大家好丫~
蚊蚊 (Kaya`^3^)
普通會員
吹咩吹咩

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   服務勳章  
UID 9141
積分 1376
經驗 594
YK幣 1801
帖子 957
精華 0
註冊 2008-2-10
用戶註冊天數 5881
用戶失蹤天數 5424
來自 哪顆膠
性別 女仔
狀態 離線

個男仔好賤= =

gnbvkhfj (潼潼-﹏-;)
普通會員

UID 14158
積分 199
經驗 101
YK幣 261
帖子 76
精華 0
註冊 2008-7-30
用戶註冊天數 5711
用戶失蹤天數 4674
性別 女仔
狀態 離線

好long,睇唔曬

Heidi
普通會員

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章  
UID 4183
積分 3987
經驗 2197
YK幣 4645
帖子 2292
精華 0
註冊 2007-9-7
用戶註冊天數 6038
用戶失蹤天數 4598
性別 女仔
狀態 離線

佢都好衰姐,,,,厄人

♂軒♂
普通會員

發帖王勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   論壇週年紀念星章  
UID 14797
積分 1140
經驗 604
YK幣 1487
帖子 752
精華 0
註冊 2008-8-13
用戶註冊天數 5697
用戶失蹤天數 5562
來自 單身貴族
性別 男生
狀態 離線

唔想睇... .

`mR.H0 (-Koizora`)
管理員
C'est la vie

論壇開幕一年紀念星章   嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   論壇開幕紀念星章   服務勳章   壇主朋友勳章  
UID 21
積分 52341
經驗 23365
YK幣 62957
帖子 29016
精華 6
註冊 2006-11-13
用戶註冊天數 6336
用戶失蹤天數 4030
來自 無人之境
狀態 離線

洗吾洗為左打機咁做阿,,個男仔好衰\___/

yannylo
普通會員

UID 14354
積分 132
經驗 48
YK幣 56
帖子 63
精華 0
註冊 2008-8-3
用戶註冊天數 5706
用戶失蹤天數 5586
性別 男生
狀態 離線

抵佢死,最憎騙人 :@ :@ :@ :@ :@ :@

\    /     /\        l\    l
   \  /     /_\       l  \  l
     l      /    \      l    \l
  ---------------------------------