YK Forum » 論壇站務 » 關於最近的事件

2013-1-21 07:50 PM 仁傑
關於最近的事件

事件起因是超版 Matthew417 關閉了 orz1515 的一篇文章#
而他的理由是該篇文章有惡意針對某會員的言論
其實他的依規則辦事並沒有做錯
但是否真的有需要關閉文章,或做法是不是完全恰當,我想不同人有不同看法

Matthew417 的處事方法可能比較刻板
甚至令各位討厭
以致他一直以來在 YK Forum 都不受歡迎

這件事沒有誰對誰錯吧
每個人為自己既言論負責就可以了

其實 YK Forum 每日都有好多廣告
也是多得超版幫忙刪除的

至於今日所發生既事
我諗唔係單方面就能造成的...

我自己處理呢d事都係好差,
我曾經都因為太嚴而令好多會員好憎我

大家可以對呢件事繼續發表意見
或者爆晒自己既怨氣出來
以下文章會開放回覆的
待各位會員決定是否讓此事過去

-

# 我唔該你班小朋友唔好再話咩戰爭好有趣定咩 orz1515
[url]http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=89067[/url]

老老實實M417點解要封POST? 啊BeN
[url]http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=89063[/url]

我其實已經對呢個forum既管理系統完全失去信心 orz1515
[url]http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=89068[/url]

唔好以為自己岩哂 Matthew417
[url]http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=89072[/url]

某超版言詞過火(有圖有真相) shredder
[url]http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=89075[/url]

2013-1-21 07:55 PM 米奇wovgha
過左就算啦/_>\
而家最緊要係搵多個超版:angel:

2013-1-21 07:58 PM vitovitohon
回覆 #2 death-angel 的帖子

托娜想自廌??:lol
---------------------------------------------
咁又係,每個人都有各自處事方式

2013-1-21 08:00 PM `乜鬼.
[color=Blue][color=Red][認真][/color]我都希望大家唔好因為e件事令到好多人都唔開心
佢係做野比較嚴,但係而家搞到咁好似唔係幾好咁囉
而家事情而經完左,希望大家唔好再談論此事,以免再有不和
其實只係一件好小既一件事,大家唔好搞大件事
可能大家將一向對佢既不滿,都發洩係個件事到
但始終事情已經過去,算啦[color=Red][/認真][/color][/color]

[[i] 本帖最後由 `乜鬼. 於 2013-1-21 08:04 PM 編輯 [/i]]

2013-1-21 08:02 PM qwerty513
如果大家可以作一個自我檢討就最好
件事大家都有錯:smile2:

2013-1-21 08:13 PM FeiFei
認真
係件事一路咁發生落去既時候
我都冇發表過任何意見
但係事件完左,我就想發表下自己意見(小弟文筆差,請見諒:em46: )
[hr]orange[/hr]
M417一開始關orz既帖
係,佢並無做錯
只係因為佢盡責
但係就引起會員們既不滿
就係因為大家覺得關帖唔合理
要記住一樣野
規則係死既,但人係生既
所以唔需要時時刻刻都咁死板跟足哂
人係可以變通既
有時候係要係唔同既方面作出權衡既決定
唔好一味死板咁去做
人就係會變通,諗野,先會有進步
仲有,係後面既時候
會員們同M417發生左類似罵戰既事
其實呢到2邊到有唔岩
M417應該係聆聽人地既批評既時候
同時反省自己
人地講得岩既就要去接受,改善自己
而唔係一味覺得話自己既人就係唔岩
去支持果D支持自己既人

而會員都唔應該同M417發生口角
可能人地有做錯既地方
但係你應該去細心咁教番岩佢
而唔係同佢一味鬧
係唔冷靜既情況下係做唔到理性既事
咁樣只會愈來愈衰
總括黎講
我認為2邊都有做得唔岩既地方
所以大家都要反省下自己既錯
改善自己,先唔會再發生類似既事件
咁大家咪可以係YK Forum理性而又開心咁討論:em28:

[[i] 本帖最後由 FeiFei 於 2013-1-21 08:15 PM 編輯 [/i]]

2013-1-21 08:17 PM orz1515
M417錯得太多
我唔會再比機會佢
做野唔諗後果

對自己管理既人咁惡仲點叫人歸順。
。。

有時規則上的正確不代表你真的做對

2013-1-21 08:22 PM ohshit
壇主也應該招募幾個 管理員/超版/版主

2013-1-21 08:23 PM 666118as
人誰無過
玩論壇,都係個幾樣野姐
尊重

2013-1-21 08:26 PM KAI徽IAK
[講笑]我要自廌做版主,再創厄運神傳說[/講笑]

仁傑兄睇黎要改改壇規'_>`
其實我而家仲未清楚:
orz個帖解返係咪代表壇主默認允許「惡意針對某會員的言論」呢O_O

2013-1-21 08:35 PM bustercheung
wakaka:clown:
跳舞先:clown:

btw
唔洗汁得咁正嘅:angel:

2013-1-21 08:35 PM kenneth211
回覆 #10 KAI徽IAK 的帖子

佢係話可以用其他解決方法解決

2013-1-21 08:38 PM KAI徽IAK
回覆 #12 kenneth211 的帖子

OIC~
今次真係多得專子唔少\ _ /
btw, 洗唔洗限住超版/版主講粗口次數:clown:

我始終覺得有法必行=]
(因為我太守法??)

2013-1-21 08:40 PM 米奇wovgha
回覆 #8 ohshit 的帖子

管理員=超版,okay?
我老婆唔想自"薦"做超版:angel:
Support:angel:

2013-1-21 10:04 PM Matthew417
回覆 #7 orz1515 的帖子

只記得我的錯, 有一次我幫你解BAN, 你又記得嗎??

2013-1-21 10:12 PM bustercheung
回覆 #8 ohshit 的帖子

很想做吧?:em26:
btw
你個底咁花有啲難度:em35:

2013-1-21 10:24 PM `乜鬼.
回覆 #16 bustercheung 的帖子

佢個名咁......:em26:
有點難度

2013-1-21 11:13 PM barickcyli
其實有好多潛左水...換過佢會好D..

2013-1-21 11:39 PM bustercheung
回覆 #17 `乜鬼. 的帖子

係...:em26:
冇ban佢算好彩:em26:

2013-1-21 11:39 PM 米奇wovgha
回覆 #16 bustercheung 的帖子

我個底冇花
我好純潔架:em39:

:clown:
----------------------

2013-1-21 11:41 PM bustercheung
回覆 #20 death-angel 的帖子

go la you:em17:

2013-1-21 11:45 PM 米奇wovgha
回覆 #21 bustercheung 的帖子

話說Tomy潛左水:em35:
搵佢做超版:em26:

2013-1-22 12:42 AM 小狗x托柒
[我路過]
我都想升超版 可惜這些機會不屬於我的
[/我路過]

頁: [1]
查看完整版本: 關於最近的事件