YK Forum » 模型 » (轉!)ROBOT魂 GAT-X105強襲炮劍裝備

2011-8-22 10:27 AM K-ON×梓
(轉!)ROBOT魂 GAT-X105強襲炮劍裝備

話說BANDAI自從公布了ROBOT魂 GAT-X105空戰強襲後就立即公布了ROBOT魂 GAT-X105強襲炮劍裝備(有夠損的~),ROBOT魂 GAT-X105強襲炮劍裝備附屬了全部配件~另外斬艦刀也有大小兩個形態~而最令人欣喜的就是炮劍裝備並未捆綁一個新強襲~買過空戰強襲的同學大可買來一起把玩~不過較為遺憾的就是該款模型屬於魂網店限定品~(BANDAI你還真是死性不改啊~~~~~)

發售商 BANDAI

發售日期 2011/9

發售價格 2100日元

比例 無比例

材料 ABS POM PVC等以上色可動完成品

[IMG]http://i.imgur.com/r4LAR.jpg[/IMG]
[IMG]http://i.imgur.com/7H3YI.jpg[/IMG]

[IMG]http://i.imgur.com/8cvTO.jpg[/IMG]

[IMG]http://i.imgur.com/5qMJD.jpg[/IMG]

[[i] 本帖最後由 K-ON×梓 於 2011-11-13 12:26 PM 編輯 [/i]]

2011-8-22 10:33 AM GundamMaster
做咩又出番seed D野=,=

2011-8-22 10:42 AM K-ON×梓
回覆 #2 GundamMaster 的帖子

可能係昆人錢
個人認為ROBOT魂d gundam係癈

[[i] 本帖最後由 K-ON×梓 於 2011-8-22 08:54 PM 編輯 [/i]]

2011-8-22 10:50 AM GundamMaster
回覆 #3 K-ON×梓 的帖子

嗯嗯

一買番泥就正好曬

不過d人用泥照相D動作會幾好

2011-8-22 02:13 PM kid91a16
看起來好大隻

但是不錯

2011-8-22 04:46 PM K-ON×梓
回覆 #5 kid91a16 的帖子

差唔多同HG 1/144咁大

2011-8-22 08:35 PM barickcyli
我想買E隻wo
俾個長細D架link我

2011-8-22 08:48 PM K-ON×梓
回覆 #7 barickcyli 的帖子

長細d......味搵到
不過佢係9月先發售- -
唔洗咁急:D

2011-8-22 08:53 PM barickcyli
回覆 #8 K-ON×梓 的帖子

不過我好似見過E隻野:L 實體

2011-8-22 08:57 PM K-ON×梓
回覆 #9 barickcyli 的帖子

你見到嘅可能唔係ROBOT可能係HG/MG
MG好耐之前出過一隻(有劍同炮)

2011-8-22 09:00 PM barickcyli
回覆 #10 K-ON×梓 的帖子

E隻係唔係RG泥係就好lu

2011-8-22 09:03 PM K-ON×梓
回覆 #11 barickcyli 的帖子

唔係RG但係同RG差唔多咁高
不過我對BANDAI嘅ROBOT冇咩認識:L

2011-8-22 10:38 PM 小音~^v^~
嘩!!!!!! D裝備我勁中意呀:Q

2011-8-23 02:31 PM 槍=]
2100日元=200HK
幾底呀@@

2011-8-23 05:02 PM KAI徽IAK
唔係幾中意Robot魂既高達= =
第一,唔洗自己砌,邊有樂趣
第二,而家BANDAI出緊1/144 RG既SEED系機,洗咩買Robot魂
第三,買左出黎好多時都係貨不對版(我個人試過)
第四,Robot魂賣咁貴= =平到100幾差唔多~
第五,本人唔中意屈機系既SEED =]

2011-8-23 09:32 PM barickcyli
回覆 #15 KAI徽IAK 的帖子

我係專砌RG的:)

2011-8-24 03:33 PM GA064515
超帥的...

現在每部鋼彈系列我都一定會看

超好看...我家模型也擺很多

這個我還沒有....

超鍾意的

2011-9-11 10:28 AM barickcyli