YK Forum » 軍事 » Glock18c

2011-6-13 04:21 PM alex15148
Glock18c

[img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5b/Evers_Glock_18C.PNG/800px-Evers_Glock_18C.PNG[/img]
奧地利出既手槍
幾輕
幾順手
鈕向下為全自動模式,向上為單發模式
發射既9毫米魯格彈
威力可以大到打穿2塊牆壁
大家覺得Glock18點???
我就覺得如果做FBI CIA個d應該OK好用

[[i] 本帖最後由 alex15148 於 2011-6-13 04:22 PM 編輯 [/i]]

2011-6-13 04:32 PM BennyChung
唔係呀, 手槍彈穿透力咁強??

2011-6-13 04:40 PM shredder
回覆 #2 BennyChung 的帖子

2個好薄好薄o既牆:clown:

2011-6-13 04:43 PM 秘密行動
回覆 #3 shredder 的帖子

樓主唔講明穿幾厚既牆
Glock18c 應該可以穿 2 cm x 2 = 4 cm 既牆 << 唔知,應該係
話哂都係 9mm 魯格子彈......

[[i] 本帖最後由 秘密行動 於 2011-6-13 04:59 PM 編輯 [/i]]

2011-6-13 04:55 PM shredder
回覆 #4 秘密行動 的帖子

即係一道門?....都冇?

2011-6-13 04:57 PM 秘密行動
回覆 #5 shredder 的帖子

唔知Wo =.=
我係玩WarGame,唔知真槍點
加上我頭先打錯,已更正

[[i] 本帖最後由 秘密行動 於 2011-6-13 05:00 PM 編輯 [/i]]

2011-6-13 05:04 PM alex15148
差唔多有電腦mon咁薄
都話明手槍:L
你估步槍咩

[[i] 本帖最後由 alex15148 於 2011-6-13 05:05 PM 編輯 [/i]]

2011-6-13 05:06 PM 秘密行動
回覆 #7 alex15148 的帖子

Glock18c 我覺得幾好用 in WarGame
佢有長彈夾,玩連發就真係 Very Good
不過真槍就唔知LA
我鐘意用 Glock Series 既手槍......

步槍!?
手槍變身......
手槍使用 7.62 mm 子彈!?<<純玩野

2011-6-13 05:13 PM alex15148
我打wargame都唔鐘意玩步槍
我玩手槍炸
個人喜歡手槍:$

2011-6-13 05:22 PM a25259731
回覆 #8 秘密行動 的帖子

7.62MM子彈重長過某D手槍=  =

2011-6-13 05:23 PM 1146274946
呢D子彈穿水泥真係唔簡單

2011-6-13 05:28 PM 秘密行動
回覆 #9 alex15148 的帖子

睇下你玩咩
我玩衝鋒 (用手槍衝鋒較安全)
步槍用黎cam人 (用電筒照人=閃光彈 <<最安全)

我地玩團隊
但係玩單發
玩連發好痛
不過
我把 ACR+ACOG ......
ACOG 個鏡射爆左......
去深水埔睇下有沒得買......

[[i] 本帖最後由 秘密行動 於 2011-6-13 05:31 PM 編輯 [/i]]

2011-6-13 05:35 PM alex15148
我想問個人簽名圖片點整?

2011-6-13 05:43 PM 秘密行動
回覆 #13 alex15148 的帖子

上方【個人設定】,然後按【編輯個人資料】,然後到下方會見到【頭像網址】
請在【意見、問題&投訴區 】提問有關問題

2011-6-13 07:05 PM alex15148
玩衝鋒我都係玩烏茲:victory:

2011-6-13 07:51 PM BennyChung
手槍都可以有穿透力既
手槍冇穿透力大多數係因為佢唔係FMJ, 而且係圓頭
好似P90咁, 佢係用尖頭彈, 所以係手槍彈size都可以穿牆
所以唔係一定7.62先有穿透力 :clown: (你7.62口徑步槍彈換空尖彈一樣會低穿透力 :clown:
你將佢變尖頭+FMJ先得 :clown:

btw, 手槍子彈口徑差唔多全部大過自動步槍
所以樓上話轉7.62即係 9mm -> 7.62mm
穿透力更少 :em32:

[[i] 本帖最後由 BennyChung 於 2011-6-13 07:53 PM 編輯 [/i]]

2011-6-13 08:23 PM 禁止發言
重狙都係同E把一樣穿到2道:funk:

真係唔簡單阿:clown:

2011-6-18 06:26 PM chiu
穿透力既計算有好多因數...口徑,彈頭形狀硬度.裝藥量,槍機等...好難講...

我只知道同彈射力,口徑細既穿透力一定高d

樓主講既穿2道牆就唔知佢係咩牆...日本個d紙門又得石牆又得...距離幾遠又唔知...估佢唔到,多半不實

2011-6-20 09:21 PM GundamMaster
樓上大大紙門BB彈槍都射得爆la:P

2011-6-20 09:35 PM FeiFei
回覆 #19 GundamMaster 的帖子

唔一定架=v=你唔比佢個紙門用左成萬張紙,咁BB彈咪射唔穿xd

2011-6-22 08:33 AM 蛇`毒男`變態
[quote][b]原帖由 [i]秘密行動[/i] 於 2011-6-13 05:06 PM 發表。&nbsp;[/b][url=http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=69149&page=1#pid751066][img]http://forum.eyankit.com/images/common/back.gif[/img][/url]
Glock18c 我覺得幾好用 in WarGame
佢有長彈夾,玩連發就真係 Very Good
不過真槍就唔知LA
我鐘意用 Glock Series 既手槍......

步槍!?
手槍變身......
手槍使用 7.62 mm 子彈!?<<純玩野 [/quote]

cqb就好用:em35:
打野外做副武就得:em35:

我果把:
[IMG]http://i1189.photobucket.com/albums/z436/avbe28/SDC16221.jpg[/IMG]

2011-8-11 05:04 PM bryan1534
打穿2塊牆壁,個威力都幾強

2011-11-23 09:40 PM orz1515
glock 18c have .45 acp version:angel:

頁: [1]
查看完整版本: Glock18c