YK Forum » 考你IQ » [轉]架勢堂 (森美小儀) 無聊 IQ 題

2008-2-25 02:50 PM kukucat
[轉]架勢堂 (森美小儀) 無聊 IQ 題

Q:咩野要掉落水 4 次先會俾水沖走 ?
[IQ]雀仔 ( 有隻雀仔跌落水 跌落水 跌落水 有隻雀仔跌落水 被水沖去)[/IQ]

Q:黑貓同白貓一齊過馬路 , 白貓俾車撞低,  咁白貓會同黑貓講既第一句說話係咩呢?
[IQ]:喵 ~[/IQ]

Q:一個女人去隆胸醫生話 : 兩個要 1 萬蚊,跟住個女人話太貴 , 轉 1 個, 問要幾錢? 醫生答咩?  (估成語 )
[IQ]一波三折[/IQ]

Q:牛驚咩植物?
[IQ]葉( 牛{ 怕}葉)[/IQ]

Q:有咩島唔係四面環海 , 除左安全島之外?
[IQ]吉之島[/IQ]

Q:咩植物識溜冰?
[IQ]花 ( 花{ 識}溜冰)[/IQ]

Q:皇后似咩?
[IQ]廣場 ( 皇后{ 像}廣場)[/IQ]

Q:有一塊火腿同一條腸仔放左落同一隻鑊度,點解佢地唔傾計?
[IQ]因為佢地未熟 [/IQ]

Q:讀完中五讀乜?
[IQ]讀下午[/IQ]

Q:點解唔可以係船上講笑話?
[IQ]因為個海聽到會笑,咁就會引起海嘯[/IQ]

Q:食乜野昆蟲會瘦?
[IQ]蟻 ( 食蟻瘦)[/IQ]

Q:用身體上邊樣野可以修飾雙手?
[IQ]毛髮 ( 毛髮可修飾的一對手)[/IQ]

Q:機械人最鍾意扮咩?
[IQ]扮焦[/IQ]

Q: 1 + 1 幾時會 = 3 ?
[IQ]錯個陣[/IQ]

Q:去小明屋企禁極門鍾佢都唔開,最後講左一句乜小明先去開門?
[IQ]我來自德成[/IQ]

Q:樹邊部份最得閒?
[IQ]葉 ( 葉得閒)[/IQ]

Q:達文西密碼上面是什麼?
[IQ]達文西帳號 [/IQ]

Q:世界上最貴既係咩菜?
[IQ]巴菜[/IQ]

Q:食得檸檬多會傷架喎,傷咩呀?
[IQ]傷心囉[/IQ]

Q:豬肉榮賣豬肉,菠菜蓮賣菠菜;咁衛蘭賣咩?
[IQ] My love my fate [/IQ]
>
Q:鯊魚食左紅豆會變咩?
[IQ]紅豆沙[/IQ]

Q:檸檬最怕咩生果呢[/IQ]?
[IQ]柑 ( 柑橘檸檬)[/IQ]

Q:小明自己做暑期作業,第二日,佢死左 , 點解 ?
[IQ]因為自作業,不可活。 [/IQ]

Q:如果有日你同你女友分手 ...因為佢移情別戀,同個醫生拍拖你好鐘意你個女朋友...
咁你就日日都送左一樣野比個醫生!!希望醫生可以離開你個女朋友咁係咩牙??
[IQ]萍果 ( 一日一萍果.. 醫生遠離我!!) [/IQ]

Q:有咩動物係會撕死條鰻魚呢?
[IQ]蛇 ( 佘c曼)[/IQ]

Q:話說清朝時 , 慈禧太后一直都想長生不老 ,於是命人研製長生不老的靈丹 ,卻失敗。
後來有個外國使者帶埋長生不老的靈丹拜訪, 慈禧太后就問佢靈丹用乜整 ge,咁你估佢點答 ?
[IQ]佢話「 LONDON BRIDGE is falling down (for 靈丹)!」[/IQ]

Q:1隻雞, 1 隻鵝,1 隻鴨.分 3 支汽水點解分唔勻?
[IQ]婀娜多姿 ( 鵝?多支) [/IQ]

Q:魚旦粉有魚旦 , 牛腩粉有牛腩.. 咁咩野粉有雪糕呀?
[IQ] seven[/IQ]

Q:小明綠燈過馬路,點解最後比車撞死 ?
[IQ]明明綠燈轉眼變成紅燈 ....[/IQ]....

Q:巴斯光年殺左條龍 , 後世人幫佢改左個花名..知唔知係咩?
[IQ]撒龍巴斯[/IQ]

Q:流星花園首主題曲叫流星雨, 咁陶大花園首主題曲係乜呀?
[IQ]陶大宇[/IQ]
Q:咩動物識桌球 ?

[IQ]鷹 ( 英式桌球)[/IQ]

雖然係轉既,,,
好多你地都識,,,
但係我用左好多時間打IQ代碼呀~
睇既時候記住比比面,,,
回個帖啦....^^

2008-2-25 03:46 PM hons12467
Thank you for sharing!!!

2008-2-25 05:03 PM kelvinNg
a bite boring
not funny
not gag

2008-2-25 05:07 PM `乜叉.
你d代碼死曬- -
你按2個會彈番去第1個的答案囉囧

2008-2-25 06:08 PM waiwai
回覆 #4 敖犬~~ 的帖子

55 , 我都係咁 ...

2008-3-8 10:22 AM ★Sara☆
爛 gag.......

頁: [1]